Jump to content

oktobarski salon

Featured Replies

On 13. 10. 2014. at 21:19, ljakse said:

Pdf Umetnost treba ukinuti.

ne treba ali treba zabraniti nekima da pisu. zanatlije neka ostre kicicu, natezu platno i fokusiraju fokus, ne moraju bas svakim postom ovde da dokazuju uzaludnost diplome visokih umetnickih skola u srbiji za bazicno razumevanje umetnosti. ponavljam, bazicno.

• Replies 628
  • Views 61.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

On 13. 10. 2014. at 21:19, ljakse said:

Pdf Umetnost treba ukinuti.

+1, ili da se ovde pusta samo gospoda sa cilindrom na glavi, clanskom kartom kluba mentalno kastriranih i pedigreom iz staaarih gradjanskih porodica. Ta nije ovo sport majkumu, ovo je kultura!

Elita™ jednom recju :fantom:

ne, cekaj... ma.

Bilo bi bolje da pdf funkcioniše recimo na principu Fudbala, gde se ne viđa mamutsko višegodišnje nadgornjavanje i prozivanje oko iste jebene teme, a bez ikakvih rezultata.

Trazis rezultate (?) na PDF umetnost?

Kako to izgleda jbt

meni za formu foruma ovo sasvim pristojan rezultat

Preganjanje Kauboja i Kima, na kritici savremene umetnosti, je jedan od boljih serijala na srpskom internetu.

Edited by Caligula

On 11. 10. 2014. at 6:24, roksi said:

Tako je, tako je.

Dajte pristojnom svetu, pristojne slike. Uramljene.

Da mogu da okace na zid.

takoje. al da bude leeepa.

1392271-bigthumbnail.jpg

Pazi, ali to uopšte  ne zavisi od referenci. I za sto godina labudovi će biti labudovi!

On 14. 10. 2014. at 9:53, Krampa said:

takoje. al da bude leeepa.

1392271-bigthumbnail.jpg

e tooo:)

vrlo romanticno.

Edited by roksi

On 14. 10. 2014. at 10:04, Turnbull said:

Pazi, ali to uopšte  ne zavisi od referenci. I za sto godina labudovi će biti labudovi!

nope

jasno je da  portret samozaljubljenog labuda koji se ogleda u vodi u referentnom okviru srpskog aktuelnog politickog trenutka transcendira to znacenje :fantom:

Meni slika odvratna, izgleda izgleda onako kako mali Perica na steroidima zamislja klasicno slikarstvo

On 14. 10. 2014. at 10:04, Turnbull said:

upravo. zato ovako jednostavne ali u isto vreme nevjerovatno promisljene i lepe slike odisu sa TIM™. treba da sagledas sliku kao RAD i UMJECE 1 stvaraoca. 

da zamislis kako je tom nadarenom i nesvakidasnjem genijalcu bilo dok je crtao vodenicu na tavanu bez prozora. kako je ulazio u konflik sa praznim platnom...kako je pricao sa cetkicom i bojama...kako je pio jeftini terpentin jer nema novaca za alkohol. 

On 14. 10. 2014. at 10:13, Krampa said:

upravo. zato ovako jednostavne ali u isto vreme nevjerovatno promisljene i lepe slike odisu sa TIM. treba da sagledas sliku kao RAD i UMJECE 1 stvaraoca. 

da zamislis kako je tom nadarenom i nesvakidasnjem genijalcu bilo dok je crtao vodenicu na tavanu bez prozora. kako je ulazio u konflik sa praznim platnom...kako je pricao sa cetkicom i bojama...kako je pio jeftini terpentin jer nema novaca za alkohol

to je mozda u Danskoj, gde je pivo 10 evra, a i kod nas su novopridosli umetnici uglavnom iz dobrostojecih porodica i sa umetnickim pedigreom.

aaand we're back;) 

dakle, ovde je izgleda osnovna boljka to sto se umetnici dozivljavaju kao neka nad vrsta. ili jos gore, sto se uzima zdravo za gotovo da isti sami sebe dozivljavaju tako. a u ogromnom broju to nema ama nidje veze. ni u primesama. pogotovo danas.

(haha, daaaleko od toga)

uostalom, fokus bi valjda trebalo da bude na tematici, a ne na licnostima. cemu prvom prilikom izvrtati na to?

On 14. 10. 2014. at 11:11, roksi said:

aaand we're back;) 

to se ja salim sa Krampom.

On 14. 10. 2014. at 10:13, Caligula said:

Meni slika odvratna, izgleda izgleda onako kako mali Perica na steroidima zamislja klasicno slikarstvo

Eh, ti samo cijenis radove sa milion referenci koje prave pametni a ne talentovani umjetnici. Ako ova slika nije pokazatelj talenta onda nemam ideju sta bi bilo

On 14. 10. 2014. at 11:15, Lancia said:

to se ja salim sa Krampom.

Nije istina. On to zaista misli a kad se ngdje provali vadi se na mene. A appr piva za cener ojra, jes malo skupo ali ga nema na svijet