Caligula Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 (edited) ... i posle meni Kim prebacuje da ne baratam referencama.Ovo smo zamalo poslali u Hrvatsku kao deo neke srpsko-hrvatske prezentacije (trebala nam je primena dnevnih novina na neke materijale) dizajner skinuo prvu na koju je naisao (bez citanja) i ubacio. Onda dodje akaunt koji je bio na tom klijentu da pita "ti si ovo 'ladno hteo da saljes u Zagreb?" odatle pamtim, poznata je ovo naslovna :D Edited November 7, 2012 by CowBoy
kim_philby Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 i da, meni je bila super Miladinoviceva medijska arheologija i verovatno ce mi biti neodvojiv mizanscen celog salona 2012, al bre da on dobije glavnu nagradu je sooo CZKDovski da neam reci.edit: favorite title mi je Lord Oven ili Harington ili tako neki koji kaze u Politici 1992: Haski tribunal bez Srba, kao opera bez primadone pa to je percepcija ove scene na jedan nacin. drugo, to je i dalje jaka tema. trece, to je delom i odluka stranog zirija plus taj zaostatak ideje o revijalnoj izlozbi lokalne scene olicen u tome da nagradu mora da dobije domaci umetnik. dok su se dodeljivale ravnopravne tri glavne nagrade to nije bilo tako primetno ali sada pomalo bode oci.na primer ja bih nagradu dao ili vlatki ili husmanovoj ili cak jamezdinu. mislim whatever ali nagrade... nisu to trke konja.sto se legendi tice: vlatka je sama pisala svoje. negde su to kustoske interpretacije mada ja mislim da su na ovom salonu legende bile zaista neki visak.
kim_philby Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 pa kauboju vidis da te je dojmila cista likovnost te stranice.
Caligula Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Vidis da je stranica bremenita znacenjima i vazi za mnoge zivotne aspekte - u poslovnom npr. zbog nje mozes da izgubis klijenta.
hefestus Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 (edited) So se tice organizacije. Recimo Tate (Modern) 40% government 60% sponsorship, donacije and llegalizacije, kroz razne edukativne programe... U Holandiji se vecina slicnih institucija registruje kroz stichting (foundation). Stichting moze po aktu o formiranju da ostvaruje profit. Profit je pozeljen sa time sto odlazi u charitable ili druge socialne aktivnosti. Tako funkcionise vecina mainstream art institucija. Tate nije paralela OS (ne po kvalitetu) vec organizaciski. Za sve ove godine OS je mogao i trebao da se iz anualne smotre preraste/transformise tj. skine sa gradske sise. Samim tim bi i umetnici a i publika profitirali kontinuitetom. Nijednom od izlagaca verovatno tj. sigurno nije prvo izlaganje na OS. Ostale izlozbe budu skoro neprimecene. Edited November 7, 2012 by hefestus
yolo Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 uglavnom se slazem sa tvojim misljenjem. uzgred napisano, ja licno nemam nikakav problem sto se tice evaluacija osim ako ih ne sprovode korumpirani likovi beogradske kulturne scene™ aka bg kulturna elita™ koja je etalon korumpiranosti sa sve reminiscencijama o zlatnim vremenima kada se telefoniralo aparatima od iljadu maraka™. dakle, KO ce biti evaluator™ u tom evaluiranju (uzgred napisano, jedan tako signifikantni pojam koji kamuflira nestrucnost na svim nivoima u ovom drustvu) je jedan metodoloski problem u resavanju problema kulturne scene ovog grada. po meni evaluator™ bi trebao da bude u duhu brutalnog kapitalistickog trzista, ma neka to bude i delta holding u krajnjem slucaju, ako je uspeo da napravi belvil pa valjda ce uspeti da evaluira™ i ustanove kulture da lice na nesto uljudjeno :Popet ces da se ljutis na mene ali tvoje pisanje na ovoj temi je ozbiljan far out u zoni lupetanja. kakva delta holding? sem ako na belvil, poluprazni urbanisticki fijasko nezabelezen u ovom vremenu u beogradu ne gledas kao ekskluzivni art projekat dejana racica i milke forcan, na temu rasizma u srbiji. ovde beli i cisti, tamo crni i musavi. pa onda autobusi za deportaciju u nepoznato, a vi slikate sa terasa pa objavljujete na blogovima. jel to?
bergasa19 Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 Nula dinara za Oktobarski salon05/06/2013 Sudeći po odluci Ministarstva kulture objavljenoj u sredu, za Oktobarski salon će ove godine iz budžeta biti izdvojeno oko četiri miliona dinara manje nego prošle godine – ili, preciznije, nula dinara.Direktorka Kulturnog centra Beograda zasad ovu informaciju tretira kao nezvaničnu: “Po svemu što sam do sada čula i pročitala u rešenju o ovogodišnjem konkursu, za Oktobarski salon zaista nećemo dobiti ni dinara. Ali ipak ćemo sutra uputiti formalno pismo Ministarstvu, da čujemo i zvaničnu potvrdu a očekujemo i objašnjenje odluke”, kaže Mia David za Peščanik.Organizator Oktobarskog salona, KCB je na konkursu tražio pet miliona dinara od Ministarstva kulture. “Svesni situacije, nadali smo se da ćemo dobiti bar tri miliona. Nula nas je zaista iznenadila”, dodaje Mia David.Prošle godine za programe Kulturnog centra Beograda izdvojeno je oko sedam miliona dinara, od čega je četiri bilo namenjeno Oktobarskom salonu. Ove godine, prema rezultatima konkursa, KCB će ukupno dobiti jedva nešto više od milion dinara.Inače, prema rezultatima konkursa za sufinansiranje projekata iz raznih oblasti savremenog stvaralaštva, primetna je renesansa Udruženja književnika Srbije i Kulturno-prosvetne zajednice Srbije, koji su donedavno tavorili na budžetskoj margini. Takođe, čini se da Ministarstvo ima visoka očekivanja i od KPGT-a Ljubiše Ristića, koji je sa osvojenih 5 miliona dinara jedan od rekordera top liste projekata iz oblasti pozorišnog stvaralaštva. Pripremila Milica JovanovićPeščanik.net, 05.06.2013.
Caligula Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 (edited) :isuse:ja mislim da trazenu sumu glatko dobije npr. Vlado Georgijev za jednovecernje saptanje u mikrofon na gradskoj svecanosti o novoj godini. Edited June 5, 2013 by CowBoy
Аврам Гојић Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 (edited) pet puta veca suma data je za koncert Sanje Ilica u Viminacijumu (19.6 miliona dinara). stvari su jasne: ko je spreman da proizvodi prigodni kic, i da daje (verovatno) kickback Laletu i Braci, dobice lovu. ostali mogu da se slikaju. Edited June 5, 2013 by Marko M. Dabovic
DarkAttraktor Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 e sad treba biti kadar stici i uteci i na strasnom mestu postojati !u KCB-u sad mogu da:1) sede i da kukaju i oplakajuju sudbu kletu2) da napisu neko saopstenje prepuno indignacije a la Dis-Patch i kazu kako je OS bio too cool for us anyway3) da gledaju ovo kao na izazov, priliku za eksperimentisanjem i poigravanjem oko konvencija organizovanja OS-aja sam za jedan maksimalno raspadacki arte povera salon. a i ako bude repriza svedjaninovog salona iz 2010, svakako ce biti uspeh u datim okolnostima.koristan link: http://www.kickstarter.com/
Аврам Гојић Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 A ko sve finansira Salon? Da li i grad ucestvuje?
kobni zelaya Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 Trebalo bi valjda da grad daje veći deo para, s obzirom da je u pitanju KCB.
Recommended Posts