kim_philby Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 pitanje za ove što su gledali izložbu: ko je uopšte vladimir miladinović?ja sam bio ubeđen da je onaj fotograf ali danas čujem da je to potpuno deseta osoba koja se samo isto zove. sa druge strane onaj cv na blogu mi deluje kao da je on.vladimir miladinovic je mladi umetnik iz beograda. clan radne grupe cetri lica omarske. ne znam sta je po obrazovanju. mislim da je zavrsio FLU.
Caligula Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 Baki je crni biser PPPja.A.Dobro.@Pontijak: u ovom gradu ovoj zemlji ima tako malo icega da je i najbangaviji oktobarac cista korist. Ozbiljno mislim, bez obzira na do sada napisano.
Ryan Franco Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 fpu. ali okej, to onda definitivno nije onaj iz hominida.a i ja pitam koješta. realno, od golih riba do manjače je ipak preveliki skok za jednu osobu.
kim_philby Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 fpu. ali okej, to onda definitivno nije onaj iz hominida.a i ja pitam koješta. realno, od golih riba do manjače je ipak preveliki skok za jednu osobu.fpud znaci. eto. ko sinisa ilic. da ne bude da odatle ljudi samo mile vec neki izadju i na dve noge.
yolo Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 (edited) e da na trolujem temu o savremenoj umetnosti pa ti odgovaram ovde. moguce je da nije dobra ideja da se oktobarski salon skine sa budzetskih sisa ali zasto ne pokusati jedne godine pa videti kako to funkcionise. ovako se svako misljenje o os svodi na performans klina i ploce gde mnogi projektuju svoje realne ili izmastane pozicije zastupajuci svoje stavove kao jedine moguce sve uvodeci dodatni performans vredjanja neistomisljenikamnogo je bolja ideja da svi zaposleni u svim gradskim i republickim ustanovama kulture, narodnoj biblioteci, ministarstvu i slicnim mestima skinu sa budzetske sise i sa stalnog i dozivotnog radnog odnosa predju na ugovore u radu sa vremenskim ogranicenjem od 12 ili vise meseci nakon koga bi njihov rad bio evaluiran. to je prvi i osnovi problem u srbiji, sto u ovim ustanovama rade ljudi ciji rad ne podleze nikakvoj evaluaciji i koji, ukoliko zadovoljavaju zakon o radu u najformalnijem smislu nikada ne mogu dobiti otkaz. ustanove kulture (!) su pune cinovnika ciji se posao svodi na blejanje izmedju dve kafe i dve pus pauze. znaci da se budzet oslobodi balasta od najmanje 50% nepotrebnog sveta koji su razne garniture zaposljavale na uhlebljenje, nestrucne, neobrazovane, lisene bilo kakvog znanja, entuzijazma, zelje za profesionalnim napredovanjem (u smislu obrazovanja), i da se tako oslobodi mesto i za nove ljude ali i za one koji bi se mogli angazovati po projektu.oktobarski salon je apsolutno najmanji probem kulture srbije, to je ako nista drugo izlozba koja je u poslednje 3 godine barem 2 puta imala solidne domete, bez obzira na pitanja licnog ukusa. ovo sto si napisao gore je naravno najgora ostrascena zamena teza razocaranog cinovnika.inace oktobarski salon treba da se formira kao nezavisan entitet, da ima organizacioni tim minimalnih proporcija a da se ostatak ekipe formira oko kuratora svake godisnje izlozbe. on prakticno tako i funkcionise u sustinskom smislu ali ne i u formalnom, s obzirom na vezu sa KCB. medjutim nisam siguran da je to realno u srbiji, a i KCB je krenuo sa formiranjem kolekcije oktobarskog salona - jos jedna sjajna izlozba u gradu koju niko ne pominje - pa ne znam sta to politicki znaci. Edited November 6, 2012 by gazza1
Ryan Franco Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 nije piki, jel si normalan mekejbeodvalio sam maksimalno, priznajem :D a jbg nisam uopšte razmišljao. ne poznajem čoveka pa pomislih da je možda moguće da je iz onih fotografija stigao čak dovde. moja glupost, sve u svemu.
yolo Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 pa nije, to je i meni bila prva asocijacija ali vise u pravcu da li je moguce, srecom da je u tom trenutku pored slika bio neko koga znam pa sam mogao da pitam. njega inace tamo zovu lazni piki:)
Pontijak Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 (edited) mnogo je bolja ideja da svi zaposleni u svim gradskim i republickim ustanovama kulture, narodnoj biblioteci, ministarstvu i slicnim mestima skinu sa budzetske sise i sa stalnog i dozivotnog radnog odnosa predju na ugovore u radu sa vremenskim ogranicenjem od 12 ili vise meseci nakon koga bi njihov rad bio evaluiran. to je prvi i osnovi problem u srbiji, sto u ovim ustanovama rade ljudi ciji rad ne podleze nikakvoj evaluaciji i koji, ukoliko zadovoljavaju zakon o radu u najformalnijem smislu nikada ne mogu dobiti otkaz. ustanove kulture (!) su pune cinovnika ciji se posao svodi na blejanje izmedju dve kafe i dve pus pauze. znaci da se budzet oslobodi balasta od najmanje 50% nepotrebnog sveta koji su razne garniture zaposljavale na uhlebljenje, nestrucne, neobrazovane, lisene bilo kakvog znanja, entuzijazma, zelje za profesionalnim napredovanjem (u smislu obrazovanja), i da se tako oslobodi mesto i za nove ljude ali i za one koji bi se mogli angazovati po projektu.oktobarski salon je apsolutno najmanji probem kulture srbije, to je ako nista drugo izlozba koja je u poslednje 3 godine barem 2 puta imala solidne domete, bez obzira na pitanja licnog ukusa. ovo sto si napisao gore je naravno najgora ostrascena zamena teza razocaranog cinovnika.inace oktobarski salon treba da se formira kao nezavisan entitet, da ima organizacioni tim minimalnih proporcija a da se ostatak ekipe formira oko kuratora svake godisnje izlozbe. on prakticno tako i funkcionise u sustinskom smislu ali ne i u formalnom, s obzirom na vezu sa KCB. medjutim nisam siguran da je to realno u srbiji, a i KCB je krenuo sa formiranjem kolekcije oktobarskog salona - jos jedna sjajna izlozba u gradu koju niko ne pominje - pa ne znam sta to politicki znaci.uglavnom se slazem sa tvojim misljenjem. uzgred napisano, ja licno nemam nikakav problem sto se tice evaluacija osim ako ih ne sprovode korumpirani likovi beogradske kulturne scene™ aka bg kulturna elita™ koja je etalon korumpiranosti sa sve reminiscencijama o zlatnim vremenima kada se telefoniralo aparatima od iljadu maraka™. dakle, KO ce biti evaluator™ u tom evaluiranju (uzgred napisano, jedan tako signifikantni pojam koji kamuflira nestrucnost na svim nivoima u ovom drustvu) je jedan metodoloski problem u resavanju problema kulturne scene ovog grada. po meni evaluator bi trebao da bude u duhu brutalnog kapitalistickog trzista, ma neka to bude i delta holding u krajnjem slucaju, ako je uspeo da napravi belvil pa valjda ce uspeti da evaluira i ustanove kulture da lice na nesto uljudjeno :P a KCB. meni je to jedan ogavni jebarnik koji se generacijski i klanovski reprodukuje jos iz doba "zlatnog" doba kulture socijalizma u truljenju sve do danasnjih dana i tu nema pomoci osim ukidanja istog i ponovnog formiranja novog KSB gde bi fasisticki bilo zabranjeno zaposljavanje ikoga ko je imao krvne, tazbinske i slicne veze sa starim KSB u proteklih 40 godina recimo.povodom komentara na temu os. jbg, ne znam sta je to ostrasceni cinovnik jer nikada u zivotu nisam bio cinovnik i opet je izgleda na delu to jajarsko podjebavanje na pretpostavljeni rl ali sta ja tu mogu, svako ima svoj stil argumenata Edited November 7, 2012 by Pontijak
Pontijak Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 (edited) duplo Edited November 7, 2012 by Pontijak
Caligula Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 (edited) Offtopic: a KCB. meni je to jedan ogavni jebarnik koji se generacijski i klanovski reprodukuje jos iz doba "zlatnog" doba kulture socijalizma u truljenju sve do danasnjih dana i tu nema pomoci osim ukidanja istog i ponovnog formiranja novog KSB gde bi fasisticki bilo zabranjeno zaposljavanje ikoga ko je imao krvne, tazbinske i slicne veze sa starim KSB u proteklih 40 godina recimo.To se oseca. Nisam se nesto mesao sa tom sortom pa ih slabo poznajem privatno, ali slusati te nesvesne provale elitizma od ljudi koji kroje kulturnu kapu Srbije je zaista mucno.Mada kakva je drzava bilo bi cudo da su ljudi po kulturnim institucijama strucni i kreativni. Kako se uopste tamo prima covek na posao - neki CV, portfolio, projekat? Ili se okrene par telefona da se tjera zaposli? Edited November 7, 2012 by CowBoy
DarkAttraktor Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 (edited) gresis (cuj, gresis) ukoliko mislis da je vlatka horvat autsajder. makar sto se koncepcije tice. njen rad (uz rad karstena konrada) je kicma oko koje se plete ceo ovogodisnji OS.a pa eto vidis sta ti je percepcija. meni je delovalo kao da je dosla da uradi jedan rad (picket-fense room), pa samo igrom slucaja zavrsila sa triptihom, tj. blagorodnom akumulacijom raznoraznog upotrebljivog junka iz geozavoda. i u zivotu mi ne bi palo napamet da je taj rad koncepcijaska "kicma'' kako si je nazvao, i to verovatno zato sto sam bio toliko intuitivno overwhelmed.plus izjava je mie david i bas je vezana za pusetovu izlozbu. opet koncept ove izlozbe je potpuno anti-didakticki (i nastao je nakon posete ovogodisnjem berlinalu koje je potpuno didakticno). cak su i legende na kraju dodate kao neka vrsta ustupka konvenciji samog salona. ono na sta su autori insistirali je 'stvarno prisustvo' objekta i mogucnost stvaranja tzv. fizicke naracije kroz to priustvo i udaljavanje od predstavljanja u pojedinim slucajevima (mozda i najcistije u radovima grupe XYZ).aaa, sorry ne znam kako je nastao mixup da je to dimitrijevic izjavio za ovaj salon. verovatno sam dijagonalno citao ili je neko lupio pa se ja uvatio.edit: inace bitna stvar: te legende pisu kuratori pod instrukcijama/aminovanjem umetnika ili kako kad ? Edited November 7, 2012 by DarkAttraktor
DarkAttraktor Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 (edited) i da, meni je bila super Miladinoviceva medijska arheologija i verovatno ce mi biti neodvojiv mizanscen celog salona 2012, al bre da on dobije glavnu nagradu je sooo CZKDovski da neam reci.edit: favorite title mi je Lord Oven ili Harington ili tako neki koji kaze u Politici 1992: Haski tribunal bez Srba, kao opera bez primadone Edited November 7, 2012 by DarkAttraktor
Caligula Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 (edited) Haski tribunal bez Srba, kao opera bez primadone... interesantno, to je bas prva slika naslovnice "Politike" koja izadje u google pretrazivanju (naslov u dnu).Izmedju 3,180,000 results :DLord Karington je u pitanju. Edited November 7, 2012 by CowBoy
Recommended Posts