Malkmus Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 А пре нуле да претражимо неке негатине појаве?Рецимо, мене интересује како и где може обичан човек да дође до списка пријављених саветовалишта и пријављених саветника који плаћају порез?Друга ствар која ме интересује је како пријавити психотерапеута који обелодањује другим клијентима/пацијентима туђе поверљиве податке и тиме крши кодекс професије?
Aće Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Друга ствар која ме интересује је како пријавити психотерапеута који обелодањује другим клијентима/пацијентима туђе поверљиве податке и тиме крши кодекс професије?Lepo, odes i prijavis ga, pa ako je zemara neciji iz udruzenja, onda tebe proglase debilom. Poznat je slucaj u Beogradu, gde je sefica otpustila sluzbenicu, jer se ova na nju pozalila svojoj psihoterapeutkinji, koja je bila seficina devojka. Posle toga nikom nista.
Malkmus Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 (edited) Lepo, odes i prijavis ga, pa ako je zemara neciji iz udruzenja, onda tebe proglase debilom. Poznat je slucaj u Beogradu, gde je sefica otpustila sluzbenicu, jer se ova na nju pozalila svojoj psihoterapeutkinji, koja je bila seficina devojka. Posle toga nikom nista.Ма свестан сам ја како то иде у Србији, али бих ипак покушао. Па ако би се то можда (мада, кажем, сумњам) прочуло, онда би други мало пажљивије зарађивали тих алтруистичних 20-30 еура (психолози), односно 40-50 еура (преписивачи рецепата).Да, али коме пријавити, ако је реч о приватном практиканту? Edited November 21, 2011 by Malkmus
kgmr Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 http://www.dps.org.rs/organizacija/310-odbor-za-eticka-pitanjaza sada ovde. ne znam kako to da izvedes, osim da ti posaljem mailove ljudi koji sede u ovom odboru i da im javis.slicno sam i ja resavala, ali ne preko odbora.
Malkmus Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 http://www.dps.org.rs/organizacija/310-odbor-za-eticka-pitanjaza sada ovde. ne znam kako to da izvedes, osim da ti posaljem mailove ljudi koji sede u ovom odboru i da im javis.slicno sam i ja resavala, ali ne preko odbora.Хвала пуно. Мада, ово су психолози, мени треба контакт за оне друге.
Malkmus Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 (edited) Нашао контакт.Мислим да ћу прво морати да скупим лову за адвоката, пошто особа на коју имам притужбе је: 1. познато име 2. познато и цењено име и у круговима људи који су задужени за та питања.Но, не кошта пробати. Бар ће да се опамети за убудуће.едит: рекао бих да је ово права адреса за лекарске грешке из тог домена. Е, сад како то раде у пракси, видећемо. Edited November 21, 2011 by Malkmus
Malkmus Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Lepo, odes i prijavis ga, pa ako je zemara neciji iz udruzenja, onda tebe proglase debilom. Poznat je slucaj u Beogradu, gde je sefica otpustila sluzbenicu, jer se ova na nju pozalila svojoj psihoterapeutkinji, koja je bila seficina devojka. Posle toga nikom nista.Skoro da si sve pogodio. Ortaku mogu da se zalim :D, a da pritom pacijent ima problema s poslom (i stresom).Jedna nedodirljiva sekta koja ne vodi statistike koliko su ljudi upropastili. Ali, najvaznije je da redovno po medijima (Blic pre dva-tri dana poslednji) propagiraju upotrebu antidepresiva.Sto se tice analize, ja bih se dosta raspravljao, mada sam izneo sve argumente. Ko to prodje (po sistemu dekonstrukcija-katarza (uvid)-konstrukcija) bice mnogo jaci i socijalno inteligentniji (posto se oporavi od uvida, jer je isti gotovo po pravilu bolan). Analiza, cini mi se mnogo bolje od ostalih modaliteta, daje klijentu/pacijentu vecu socijalnu inteligenciju, uvide u zivote drugih na osnovu malo relevantnih podataka (izgovorenih ili vec znanih) i tako cini od klijenata/pacijenata potencijalne manipulatore i one koji mogu s nekoliko recenica da 'razbiju' druge ljude. Dakle, postoji i taj mracni aspekt analitike. Scary, sto se mene tice.
betty Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=W-zofLBFjtonije transakciona ali je analiza. radi se o psihoanalitickom tretmanu autizma. omiljeni deo: "dete kad se rodi, ono je za majku - penis". :lol:gledam u komadima, suvise me nervira pristup.
mladunce Posted May 10, 2012 Posted May 10, 2012 Je l' ne želiš da mi odgovoriš ili me nisi razumeo. Čekaću...
kgmr Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.291.html:402728-Psiholozi-bez-kontrole
Aće Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 todorovski je i ranije harasirao koleginice pripravnice i pacijente. ali posto je visoko pozicioniran u udruzenjima, pacijentkinja ce biti proglasena za ludakinju.
burazer Posted October 24, 2012 Author Posted October 24, 2012 http://www.novosti.r...zi-bez-kontrole@kingmakerčlanak je? i nije u kontekstu TA teme, ali o.k. ......
Indy Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 Duhovno rehabilitacioni centar Crna Reka se ne racuna?
kgmr Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 vala si u pravu. mislila sam na ove fićfirićke psihoterapije, što su nam ih uvalili zapadnjaci.
Recommended Posts