Tuesday at 12:331 day 16 minutes ago, radisa said:Ma naravno, js se zezam, nasao sam i sajt gde svaki Tarantinov film porede sa nekim domacim i kazu da je uzeo ideju odatle... Najjaci je Sergej koji prica kako su Schlezinger i Scorsese napisali Ponocnog kauboja i Taksistu inspirisani nakon sto su odgledali Kada budem mrtav i beo.. Edited Tuesday at 12:331 day by Jimmy Kowalski
Tuesday at 13:121 day Biće da je brat Sergej nešto malo pomešao, to je priča za film Izrazito ja, a forsirao ju je Joca Jovanović:There is an urban legend in Serbia that, when this film premiered in NYC, way back in it's festival run, that it was seen by some of the movie brats (presumably Spielberg, Scorsese and Paul Schrader who were in jury) who expressed an admiration for the film. The director, Jovan Jovanovic, to this day claims that this movie was an inspiration to Schrader and Scorsese in making "Taxi Driver". He claims to have tried to start a lawsuit over it, but since back then Serbia was behind curtain wall, he says his efforts were ultimately pointless. Film playing at NYC is verifiable, but the rest of this interesting story is up to a debate since the director of "Izrazito ja" is the only source.
Tuesday at 13:221 day Naravno da jeste, navaren ko zmaj, u glavi mu sataras raznih misli. A nisam nikada gledao Izrazito ja. Ne znam ni da li je ikad prikazan na nasem TV. S obzirom da je i Mlad i zdrav kao ruza dugo bio u bunkeru, ne bih se iznenadio da je i taj delio istu sudbinu..
Tuesday at 13:431 day 14 minutes ago, Milošica said:A kakav je "Pejzaži u magli"?Dobih preporuku nedavno.Iz današnjeg ugla je pun naivne glume, ali generalno je za svaku preporuku. Lično, gledao sam ga sa nekih 11 godina (uzeo iz video kluba) i stekao večnu odbojnost prema heroinu i tim stvarčicama.
Tuesday at 13:451 day 1 minute ago, ragasto said:Iz današnjeg ugla je pun naivne glume, ali generalno je za svaku preporuku. Lično, gledao sam ga sa nekih 11 godina (uzeo iz video kluba) i stekao večnu odbojnost prema heroinu i tim stvarčicama.Znam da je glavna glumica u nekom intervjuu pričala za sebe da je loša glumica
Tuesday at 14:461 day 2 hours ago, Jimmy Kowalski said:Najjaci je Sergej koji prica kako su Schlezinger i Scorsese napisali Ponocnog kauboja i Taksistu inspirisani nakon sto su odgledali Kada budem mrtav i beo..Sergej priča da ga je Tarantino zvao da mu pošalje Srpski film, da on to mora da pogleda... Edited Tuesday at 14:461 day by msv
Tuesday at 16:411 day 3 hours ago, Milošica said:A kakav je "Pejzaži u magli"?Dobih preporuku nedavno.2 hours ago, ragasto said:Lično, gledao sam ga sa nekih 11 godina (uzeo iz video kluba) i stekao večnu odbojnost prema heroinu i tim stvarčicama.Milosice, poslusaj Ragastoa i sacekaj jos 3 godine pa ga onda pogledaj (ne moras da ga uzimas iz video kluba)
Tuesday at 17:151 day 2 hours ago, Milošica said:Šta je beše pričao za Mansona?Dik Vistler brat.za Džonija Štulića šta je tek pisao... da je kospot-bok
Tuesday at 17:191 day 36 minutes ago, pantelia said:Milosice, poslusaj Ragastoa i sacekaj jos 3 godine pa ga onda pogledaj (ne moras da ga uzimas iz video kluba)Važi.Kako kida Bela griva
Tuesday at 17:391 day Točkovi su odličan film, neuporedivo bolji od Mehanizma. Ringeraja nisam gledao, a brzi prelet na Tjubu ne tera na gledanje.
Tuesday at 18:131 day 5 hours ago, Jimmy Kowalski said:Najjaci je Sergej koji prica kako su Schlezinger i Scorsese napisali Ponocnog kauboja i Taksistu inspirisani nakon sto su odgledali Kada budem mrtav i beo..I kako mu je Makavejev rekao za Dogmu da će oni snimiti samo nekoliko filmova i bataliti to i da je on to radio 50-ih.Možda i jeste.
Tuesday at 18:281 day ima, na njoj siuvek mi je smetao ovaj naziv za topik baš zbog srpskog filma, sad kad sam u mogućnosti možda ga preimenujem u srpska(stbijanska) kinematografija