Jump to content

Pitanja o svemu i svacemu

Featured Replies

мислим да могу прсвити проблем приликом регистрације

48 minutes ago, ToniAdams said:

u bgd bi hauba izasla bratbratu 200 ojra

To za tvoj Grand Cheeroki.

Joj jbt

Jok, ne joj. Jebeni autokorekt.

Za malecko parče na braniku, pričam o dimenzijama kutije za šibice uzeli su 30 evra.

Daj na pm tog što farba haubu za 70

15 minutes ago, ToniAdams said:

Jok, ne joj. Jebeni autokorekt.

Za malecko parče na braniku, pričam o dimenzijama kutije za šibice uzeli su 30 evra.

Daj na pm tog što farba haubu za 70

Ma gde znam, to me drugar odveo pre 7-8 godina kad je pocelo da se ljusti.

Ali to uopste nije neki posebno jeftin farbar, ja sam odustao zato sto mi je zvucalo skupo, obicno sam placao farbanje blatobrana i tako te popravke po 20 - 30  evra plafon za ruke.

Ili vas u Beogradu mnogo deru ili se situacija promenila u zadnjoj deceniji od kada nisam imao potrebe za farbanjem a Kragujevac prestao da bude dolina gladi.

Ma verovatno deru u bgd.

Ozbiljno, mislim da najmanja moguća intervencija košta makar 30 evra. To što je meni radio bio je stvarno minimum, bez skidanja branika.  I bio je daleko najjeftiniji, pošto je poznanik iz starog kraja. A ako negde ima po normalnim cenama, rado bih povezao dupe da mi vidi put do tog mesta, samo da nije kosovo.

U principu, mislim. sad nemam svoje auto.

Edited by ToniAdams

koliko ja znam farbanje haube ne bi trebalo da bude vise od 80-100 evrica. krila su po 50-80... a folija je, pre xy godina kad sam pitao bila oko 250-300 za ceo auto.

5 hours ago, JozoMujica said:

I kad smo kod toga, da li pravi probleme pri registraciji ako se samo hauba presvuce folijom razlicite boje od boje auta?

Nije u pitanju estetski razlog vec sto mi je farba na haubi nacisto propala i oljustila se, a ne baca mi se ~ 80e na farbanje, kad auto isto ide bez obzira na boju haube...

Ne, imaš pravo da na autu budu dve boje. Osim osnovne, još jednu.

Moze u Sapcu da se ofarba za 50e ako mislis da ga prodajes pa da drzi nekih godinu,dve.Ovako od 80-100e zavisi od kvaliteta materijala i dal ima i limarskih radova.

Kvalitetna folija ti je 70e za haubu sa garancijom,imas i za 40e al bez garancije na kvalitet folije.

1 pitanje prevashodno za poznavaoce elektro instalacija. riknuo mi je brisač vetrobranskog stakla, naime kada ga uključim u bilo koji mod ne funkcioniše, osim kada mu štrcnem vodu na šoferku, tada zamahne 3-4-5 puta i to je to. znači, motor nije riknuo, a i osigurač je ok, proverio sam.

hvala

ko ne zna, auto je marke mercedes a, w169
:s_d:

Nagađam: crkao ti multifunkcionalni prekidač za brisače, jedina živa funkcija mu je ta da briše nakon prskanja tečnosti za pranje...

to je jedini prekidač. na njemu su migavci, brisač 4 brzine, štrcaljka, brisač zadnjeg stakla i štrcaljka istog. i duga svetla kao i ablend™ 

ili to ili relej. ne pada mi na pamet drugo

Ni švabo nije što je nekad bio :cry:

Malo je verovatno da je relej jer ne bi reagovali ni na signal sa pumpe.

Treba da se skine obloga i airbag pa da se vidi mozda su samo zamasceni kontakti,ali to jedino sam da radis jer niko od majstora nece da se petlja sa time.Ako sam skidas obavezno raskaci - klemu da ne bi aktivirao jastuk pri skidanju.

Raspitaj se malo ima likova koji otkupljuju neispravne u zamenu za ispravan + doplata.

Ili kupis drugi polovan,ali dobro ga prekontrolisi cesto na tim polovnim ima problema sa rucicom migavaca tj ne vraca pri motanju.

• 2 weeks later...

ima li neko kakvih predloga i trikova za pranje šoferke? koja sredstva da koristim?
ovi ameri na jutjubu i nisu baš od pomoći, ne znam gde da nađem rain x i ostale kemikalije, za brisače imaju neke kondicionere, možda da ih odnesem kod frizera?ne znam ni da li ću naći najfiniju metalnu vunu.
šta da spremim pored sirćeta? :lol: