Jump to content

Pitanja o svemu i svacemu

Featured Replies

najskuplje

4 minutes ago, Milosh76 said:

Bilo koje ili je neka marka bolja od ostalih?

Bosch Envision, Rain-X, nisu losi ni Valeo.

Kad smo kod brisaca, koju zimsku tecnost preporucujete? Ne obracam paznju koju tecnost kupujem, pa imam problem sto mi se kod nekih koje su deklarisane na -20 stvara led na staklu i pri manjem minusu.

koju imaju na pumpi(a da nije knez petrol) u tom trenutku

gruni alkohol ako primetiš da ti ledi

Sonex ili Nigrin, ako uspeš da nađeš...ja rabim još uvek zalihe od prethodnih zima a nešto ih nesrećem po radnjama

Mogu i koncentrati istih firmi pa izmiksaš sa dest vodom u procentu koji ti odgovara.

Kad smo kod tečnosti, koju tečnost koristite (i da li koristite) za odleđivanje vetrobrana, ili furate samo struglicu za led? Uzeo sam u Rodi neku poljsku tečnost za odleđivanje stakla i fino radi posao, ali nije baš jeftina jbg (600 ml košta 450 dinara). 

Ја сам узео неку течност (спреј) која спречава кондензацију изнутра.

Ради подељено... На стаклу у купатилу и на бочним прозорима ради одлично.

Изгледа да је нисам добро нанео на ветробран и задње стакло (а тешко је то намазати), па је почело да магли брзо.

of topik

tip za kupatilo. na apsolutno suvo ogledalo utrljaj malo pene za brijanje, i takođe apsolutno suvom krpom trljaj dok ne nestane. šljakaće 5-6-7 dana

Edited by kud u maglu Simoviću

4 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

of topik

tip za kupatilo. na apsolutno suvo ogledalo utrljaj malo pene za brijanje, i takođe apsolutno suvom krpom trljaj dok ne nestane. šljakaće 5-6-7 dana

Jel može krema za brijanje, ili mora ta pena u spreju?

Pitam za drugaricu ;)

ja znam za penu

možda može i sa kremom

kad se utrlja pena napravi neki film na ogledalu i onda se para ne zadržava na istom

ja nekad imo auto sa grejanjem sajbe, pa uleteo u neoznacenu rupu I totalna steta

4 hours ago, Willow said:

Kad smo kod tečnosti, koju tečnost koristite (i da li koristite) za odleđivanje vetrobrana, ili furate samo struglicu za led? Uzeo sam u Rodi neku poljsku tečnost za odleđivanje stakla i fino radi posao, ali nije baš jeftina jbg (600 ml košta 450 dinara). 

Zar ti tecnost za brisace ne radi posao?

Crkla mi baterija u keycard za auto (frenč, znam, gej). Koliko to sranje košta, cca, je li mora da se ide u servis ili ima neka brža, jednostavnija, jeftinija varijanta (jer je tamo "Dobar dan" soma dinara)

možda je glupo pitanje, ali zar nisi pogledao na youtube-u uputstvo kako da je sam zameniš?

Te tecnosti i sprejeve za odmrzavanje nikako na zadnje staklo ili ostajes bez grejaca 100%.

Sonex je najbolja tecnost ovo sto se prodaje po marketima ledi vec na -5,6.

A i zimi nikad ne puniti posudu do vrha vec ostaviti bar 1/3 praznu ako krene da ledi da ne pukne.