barrcode Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 kada se poslednji put srušio avion u Evropi? poslednji avion neke evropske kompanije je onaj air france za brazil pre 4-5 god?
Amelija Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 poslednji avion neke evropske kompanije je onaj air france za brazil pre 4-5 god? mislim da jeste a u samoj Evropi se sećam onih nesretnih Grka pre jedno 10 godina koji su leteli u Češku ili Poljsku nakon toga ne znam
Parsons Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 kad se poslednji put srusio neki lufthanzin avion? prosle nedelje zamalo, jer je otkazao bord kompjuter negde iznad francuske, ali je pilot srecom izvukao stvar. let lisabon- minhen cini mi se jbte, pa slicna ruta kao ova i isto iznad francuske problemi.
Amelija Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 nakon toga ne znam znam: nesrećni Španci u Madridu, Spanair se srušio na aerodromu, pola poginulo pola preživelo zaboravih tačnu godinu
Parsons Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 ovde je lufthanzina statistika: http://www.focus.de/reisen/flug/airline-sicherheit/airline-datenbank/airline-sicherheit_aid_23857.html
borris_ Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 (edited) Zar mu putanja nije bila malo previse udesno? Barcelona - Diseldorf pravac je skroz drugaciji (izmedju Montpellier-a i Toulouse-a). Edited March 24, 2015 by borris_
Amelija Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 i meni je delovalo čudno otkud uopšte avion na putu Barselona-Diseldorf blizu Nice
duda Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 (edited) btw meni se i blago fizički slošilo iz totalno subjektivnih razloga, jer su mi/nam i ruta i kompanija takoreći kao gradski prevoz mogu misliti kad se srušio onaj adria ervejz što je leteo za korziku, neki lik koji je zakasnio na taj avion skoro je odlepio posle ed pardon,to beše inex-adria Edited March 24, 2015 by dùda
Prospero Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 prosle nedelje zamalo, jer je otkazao bord kompjuter negde iznad francuske, ali je pilot srecom izvukao stvar. let lisabon- minhen cini mi se jbte, pa slicna ruta kao ova i isto iznad francuske problemi. ima i ovaj incident, sličan po parametrima osim što se naravno srećno završio: Date: 05-NOV-2014 Time: 07:03Z Type: Airbus A321-231 Owner/operator: Lufthansa Registration: D-AIDP C/n / msn: 5049 Fatalities: Fatalities: 0 / Occupants: 109 Other fatalities: 0 Airplane damage: None Location: 12 NM NW of Pamplona - Spain Phase: En route Nature: International Scheduled Passenger Departure airport: Bilbao Airport (BIO/LEBB) Destination airport: München-Franz Josef Strauss Airport (MUC/EDDM) Narrative: During climb, 12 NM NW of Pamplona, at approximately Flight Level 310, the aircraft unexpectedly decreased the pitch autonomous and started to descend. The aircraft reached a rate of descent of up to 4,000 ft/min. The crew was able to stop the descent at Flight Level 270. The flight was continued and the aircraft landed safely at its destination Munich Airport. Following this occurrence EASA released Emergency AD 2014-0266-E_1 to introduce a new flight crew procedure. The EAD described this incident as follows: An occurrence was reported where an Airbus A321 aeroplane encountered a blockage of two Angle Of Attack (AOA) probes during climb, leading to activation of the Alpha Protection (Alpha Prot) while the Mach number increased. The flight crew managed to regain full control and the flight landed uneventfully.
Time Crisis Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 Zar mu putanja nije bila malo previse udesno? Barcelona - Diseldorf pravac je skroz drugaciji (izmedju Montpellier-a i Toulouse-a). John Walton @thatjohn · 1h 1 hour ago The slightly easterly track of #4U9525 between BCN-DUS is not particularly unusual.
Parsons Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 ima i ovaj incident, sličan po parametrima osim što se naravno srećno završio: to je taj incident, dakle nije lisabon nego bilbao, ali je objavljen tek prosle nedelje (ili sam ga ja tek tad video) zbog diskusija u vezi strajka pilota lufthanze
duda Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 ja trtarim od letenja, a airbas mi definitivno izaziva najveći nespokoj
Prospero Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 francuski vojni kc-135 uredno kruži oko mesta nesreće
Recommended Posts