Have_Fun Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 jel sad to odgovarajuca odbrana? bozemprosti <_< pa trebalo bi da bude
Аврам Гојић Posted March 24, 2015 Author Posted March 24, 2015 jel sad to odgovarajuca odbrana? Srazmerna sila.
Uskebasi Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 Pitanje je da li ce tuzilastvo i sud prihvatititi da je postojala nuzna odbrana. Da se razumemo, ja nemam dilemu da se ovde radilo o nuznoj odbrani, ali u praksi se pokazalo da je moje shvatanje nuzne odbrane daleko sire nego ono koje primenjuju tuzilastvo i sud. U oba scenarija (da je oteo napadacev pistolj, ili da se napadacu zaglavio metak u cevi) postoji realna mogucnost da ce se to protumaciti kao prestanak napada/nesrazmerno sredstvo.
Have_Fun Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 Bio je i slucaj onog iz Zarkova, isto je upucao provalnika.. cini mi se da je pustenOvde i baba moze da potvrdi i svedoci da je lopov pokusao da puca u njegaSvi ga znamo, mnogo je dobar momak, druzimo se poslednjih par godina s` njim, jako je miran, stalozen, sve lagano i bez neke nervoze, nikada se ni sa kim nije posvadjao niti usao u neku raspravu.. svi ga gotive.. cak smo i iznenadjeni kako se snasao u ovoj situacijiPretpostavljam i da je ovaj razbojnik tako razmisljao, prvo je verovatno mislio da ce baba biti sama u kuci jer u to vreme ovaj ortak dodje do kafica na kafu, znao je da u kuci ima novca, a i verovatno je pretpostavljao da ce se lako obracunati s` njim cak i da je u kuci, jer ne deluje bas preterano snazno niti kao neko ko bi reagovao..Stresne situacije opasne po zivot zaista promene reakciju coveka
Have_Fun Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 hocu kad ga vidimo, tysad je valjda u Petrovcune znam kakva je procedura, mozda ce biti tamo neki dan, dok daje te izjave ili sta znampretpostavljam da ce ga posle pustiti i da ce se cekati sudjenje
Lezilebovich Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 Pitanje je da li ce tuzilastvo i sud prihvatititi da je postojala nuzna odbrana. Da se razumemo, ja nemam dilemu da se ovde radilo o nuznoj odbrani, ali u praksi se pokazalo da je moje shvatanje nuzne odbrane daleko sire nego ono koje primenjuju tuzilastvo i sud. U oba scenarija (da je oteo napadacev pistolj, ili da se napadacu zaglavio metak u cevi) postoji realna mogucnost da ce se to protumaciti kao prestanak napada/nesrazmerno sredstvo. koji mentol propisuje da nućna odbrana prestaje u momentu kada se zaglavi metak u cevi. pa nismo svi džon vejnovi i spešl forses, pa da možemo da razlikujemo da li je metak zastao u cevi ili je ovaj nedovoljno pritisnuo ili ko zna šta. samo podizanje pištolja bi trebalo da bude dovoljno da opravda svaki kasniji epilog
aram Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 hev fan, babi sad treba podrska jos i vise, obidjite nju.
Lezilebovich Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 čitam ovo aramovo i pitam se, zašto mu govori hev fan (zabavi se prim. prev.) u ovakvoj situaciji
Prospero Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 Srazmerna sila. kako srazmerna kad se ubijenom zaglavio metak u cevi a ubici pištolj radio
Аврам Гојић Posted March 24, 2015 Author Posted March 24, 2015 kako srazmerna kad se ubijenom zaglavio metak u cevi a ubici pištolj radio Ako se sudija bude vodio time, onda je logično pitanje i kako je srazmerna sila ako si ti njega ubio, a on tebe nije
Have_Fun Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 kako srazmerna kad se ubijenom zaglavio metak u cevi a ubici pištolj radio Sprdas se zar ne? Ako mi neko upadne u kucu, naoruzan, pocne da maltretira mene i moje, na kraju nezadovoljan sumom ili sta vec, klikne na ono da ispali metak na mene..bas cu da stojim i cekam da klikne jos 3-4 puta dok ne proradi Daj bre covece..
Recommended Posts