Jump to content

Uhvacen lopov, sta dalje?

Featured Replies

jel sad to odgovarajuca odbrana? :unsure:

bozemprosti <_<

pa trebalo bi da bude

• Author

jel sad to odgovarajuca odbrana? :unsure:

Srazmerna sila. 

to.

Pitanje je da li ce tuzilastvo i sud prihvatititi da je postojala nuzna odbrana. Da se razumemo, ja nemam dilemu da se ovde radilo o nuznoj odbrani, ali u praksi se pokazalo da je moje shvatanje nuzne odbrane daleko sire nego ono koje primenjuju tuzilastvo i sud. U oba scenarija (da je oteo napadacev pistolj, ili da se napadacu zaglavio metak u cevi) postoji realna mogucnost da ce se to protumaciti kao prestanak napada/nesrazmerno sredstvo.

Bio je i slucaj onog iz Zarkova, isto je upucao provalnika.. cini mi se da je pusten

Ovde i baba moze da potvrdi i svedoci da je lopov pokusao da puca u njega

Svi ga znamo, mnogo je dobar momak, druzimo se poslednjih par godina s` njim, jako je miran, stalozen, sve lagano i bez neke nervoze, nikada se ni sa kim nije posvadjao niti usao u neku raspravu.. svi ga gotive.. cak smo i iznenadjeni kako se snasao u ovoj situaciji

Pretpostavljam i da je ovaj razbojnik tako razmisljao, prvo je verovatno mislio da ce baba biti sama u kuci jer u to vreme ovaj ortak dodje do kafica na kafu, znao je da u kuci ima novca, a i verovatno je pretpostavljao da ce se lako obracunati s` njim cak i da je u kuci, jer ne deluje bas preterano snazno niti kao neko ko bi reagovao..

Stresne situacije opasne po zivot zaista promene reakciju coveka

Prenesi podrsku coveku :)

hocu kad ga vidimo, ty

sad je valjda u Petrovcu

ne znam kakva je procedura, mozda ce biti tamo neki dan, dok daje te izjave ili sta znam

pretpostavljam da ce ga posle pustiti i da ce se cekati sudjenje

Pitanje je da li ce tuzilastvo i sud prihvatititi da je postojala nuzna odbrana. Da se razumemo, ja nemam dilemu da se ovde radilo o nuznoj odbrani, ali u praksi se pokazalo da je moje shvatanje nuzne odbrane daleko sire nego ono koje primenjuju tuzilastvo i sud. U oba scenarija (da je oteo napadacev pistolj, ili da se napadacu zaglavio metak u cevi) postoji realna mogucnost da ce se to protumaciti kao prestanak napada/nesrazmerno sredstvo.

koji mentol propisuje da nućna odbrana prestaje u momentu kada  se zaglavi metak u cevi. pa nismo svi džon vejnovi i spešl forses, pa da možemo da razlikujemo da li je metak zastao u cevi ili je ovaj nedovoljno pritisnuo ili ko zna šta.

samo podizanje pištolja bi trebalo da bude dovoljno da opravda svaki kasniji epilog

hev fan, babi sad treba podrska jos i vise, obidjite nju.

čitam ovo aramovo i pitam se, zašto mu govori hev fan (zabavi se prim. prev.) u ovakvoj situaciji :unsure:

Srazmerna sila. 

kako srazmerna kad se ubijenom zaglavio metak u cevi a ubici pištolj radio  :fantom:

• Author

kako srazmerna kad se ubijenom zaglavio metak u cevi a ubici pištolj radio  :fantom:

Ako se sudija bude vodio time, onda je logično pitanje i kako je srazmerna sila ako si ti njega ubio, a on tebe nije

a jesu se šibali 1 na 1 ili je baba pomogla :fantom:

kako srazmerna kad se ubijenom zaglavio metak u cevi a ubici pištolj radio :fantom:

Sprdas se zar ne?

Ako mi neko upadne u kucu, naoruzan, pocne da maltretira mene i moje, na kraju nezadovoljan sumom ili sta vec, klikne na ono da ispali metak na mene..bas cu da stojim i cekam da klikne jos 3-4 puta dok ne proradi

Daj bre covece..

brate, šolja kafe....