Timmy Posted March 13, 2013 Share Posted March 13, 2013 Muskarci u 14h.. nema leba za zene :( Link to comment
Tolaa Posted March 13, 2013 Share Posted March 13, 2013 Ako muskarci ne pocnu u 2, ne pocinju uopste. Zene imaju sanse do 3.Znaci, ili u 3 pm, ili sve u 3 pm. Link to comment
Tolaa Posted March 13, 2013 Share Posted March 13, 2013 Muskarci otkazani. Svindal uzima titulu, ali i njemu slaba uteha, uzeo bi je skoro sigurno i da je trka odrzana, ovako je samo izgubio sve sanse za veliki globus. Link to comment
Bane5 Posted March 13, 2013 Author Share Posted March 13, 2013 (edited) da rezimiramo,spust muskarci - svindal, kroell, parisspust zene - vonn, maze, riesch Edited March 13, 2013 by Bane5 Link to comment
Mauci Posted March 13, 2013 Share Posted March 13, 2013 Jbg. Ali je fer, Lindsey je najbolja spustasica. Link to comment
Tolaa Posted March 13, 2013 Share Posted March 13, 2013 Stoji da je bolja, nego 1 poen... Da je 50, pa ok, ali ovo je sranje. Samo da ne sjebe Tinu mentalno za sutra.Moraju se menjati ta pravila, ako za druge trke postoji mogucnost pomeranja, moralo bi i za zavrsnicu. Ne bi vreme smelo da odlucuje. Link to comment
Bane5 Posted March 13, 2013 Author Share Posted March 13, 2013 (edited) to je nemoguce zato sto bi se nekad ta zavrsnica mogla razvlaciti danima.vecina trka, bar 90% njih se odveze tokom sezone i smatra se (mislim da je to opravdano) da je redosled pravican ma koliko ostalo prostora za njegovu promenu u samoj zavrsnici. Edited March 13, 2013 by Bane5 Link to comment
Tolaa Posted March 13, 2013 Share Posted March 13, 2013 Mislim da bi se ipak moglo iskombinovati, a da se ne razvlaci. Npr. takmicenja od proslog vikenda mogla su se odrzati sredinom prosle nedelje, pa da onda zavrsnica pocne treninzima u subotu ili nedelju. Do kraja ove nedelje se sve moglo zavrsiti, uz dan-dva viska za moguce odlaganje. Jos bih ja tu ponesto menjala (isti broj trka u tehnickim i brzinskim disciplinama), ali niko me nista ne pita. :D Link to comment
Mauci Posted March 13, 2013 Share Posted March 13, 2013 Ja bih izbacio i paralelne slalome te ovu timsku zajebanciju. Mislim, ne mogu da izvedu 2 spusta ali ce zato u petak imati to sranje. Ali me niko nista ne pita :) Link to comment
Bane5 Posted March 13, 2013 Author Share Posted March 13, 2013 (edited) nije sve do obicne kombinatorike.ako se mnogo trka vozi na istim stazama onda se ulazi u drugu krajnost, ako se pomeraju voznje na par dana razmaka, onda se opterecuju skijasi, smanjuje se prostor i vreme za treninge, ski centri imaju velikih problema da organizuju ionako skupa takmicenja u danima kada nekom u fis-u ili timovima bude odgovaralo. plan trka se usvaja dovoljno pred pocetak takmicenja bas da bi se skijalista sto bolje spremila i docekala takmicenja. fis inspekcije staza se rade i do nekoliko nedelja unapred bas zbog kompleksnosti organizacije. Edited March 13, 2013 by Bane5 Link to comment
Tolaa Posted March 13, 2013 Share Posted March 13, 2013 Ne kazem ni ja da treba praviti plan takmicenja par dana pre trke, nego, naravno, pre pocetka sezone. I tad se zavrsnici moze dati 8 ili 9 umesto 7 dana. A po mojoj kombinatorici bi skijasi imali vise vremena za odmor i treninge, jer ga sad uopste nisu imali, u nedelju su bile trke, u ponedeljak ujutro vec trening spusta. I slazem se sa Maucijem, city events treba izbaciti, obicna glupost, samo cimanje takmicara. Put do Moskve pred svetsko prvenstvo zbog toga. Ili utrpavanje Minhena izmedju dva takmicarska vikenda 1. januara. Tad se ne misli na opterecivanje skijasa, jer je to "popularizovanje skijanja u gradovima". Mda, pogotovo je u Minhenu potrebna popularizacija, na pljucomet od gomile zimskih centara. Mogli su umesto toga da naprave team events (tako bi bio i pravedniji raspored broja rka po disciplinama), pa ko hoce, neka se takmici, a umesto tog timskog na zavrsnici, ostaviti dan za moguca odlaganja ili odmor. Da im kazem ja iako me ne pitaju. :P Link to comment
Timmy Posted March 13, 2013 Share Posted March 13, 2013 Slazem se sa Naa. Moze da se ovaj problem potencijalno resi produzivanjem zavrsnice za na primer 2 ili 3 dana. Pa ako se desi da npr. u ponedeljak bude magla i otkazu se trke, da npr. u cetvrtak u slobodnom danu pokusaju da ih ponovo odrze. A ako i tada vreme zasere, onda otkazuj. A ne ovako, lose vreme u trajanju od 5h i odmah otkazivanje koji takmicenje cini delom neregularnim.Naravno da stoji i sve to sto Bane pise, ali ovim nekim resenjem da se dobiju bar 2-3 dana za eventualne ponovljene trke iz poslednje nedelje se ti problemi mimoilaze. Link to comment
Timmy Posted March 13, 2013 Share Posted March 13, 2013 Nego, sve hocu da priupitam. Jel koristite FIS aplikaciju za android? Ja sam je otkrio pred pocetak sezone i mnogo mi je olaksala pracenje takmicenja.. Link to comment
Bane5 Posted March 13, 2013 Author Share Posted March 13, 2013 aplikacija je odlicna. Link to comment
Recommended Posts