Jump to content

Skijanje

Featured Replies

Muskarci u 14h.. nema leba za zene :(

Ako muskarci ne pocnu u 2, ne pocinju uopste. Zene imaju sanse do 3.Znaci, ili u 3 pm, ili sve u 3 pm.

Muskarci otkazani. Svindal uzima titulu, ali i njemu slaba uteha, uzeo bi je skoro sigurno i da je trka odrzana, ovako je samo izgubio sve sanse za veliki globus.

Gotovo. :( 1 poen.

• Author

da rezimiramo,spust muskarci - svindal, kroell, parisspust zene - vonn, maze, riesch

Edited by Bane5

Jbg. Ali je fer, Lindsey je najbolja spustasica.

Stoji da je bolja, nego 1 poen... Da je 50, pa ok, ali ovo je sranje. Samo da ne sjebe Tinu mentalno za sutra.Moraju se menjati ta pravila, ako za druge trke postoji mogucnost pomeranja, moralo bi i za zavrsnicu. Ne bi vreme smelo da odlucuje.

• Author

to je nemoguce zato sto bi se nekad ta zavrsnica mogla razvlaciti danima.vecina trka, bar 90% njih se odveze tokom sezone i smatra se (mislim da je to opravdano) da je redosled pravican ma koliko ostalo prostora za njegovu promenu u samoj zavrsnici.

Edited by Bane5

Mislim da bi se ipak moglo iskombinovati, a da se ne razvlaci. Npr. takmicenja od proslog vikenda mogla su se odrzati sredinom prosle nedelje, pa da onda zavrsnica pocne treninzima u subotu ili nedelju. Do kraja ove nedelje se sve moglo zavrsiti, uz dan-dva viska za moguce odlaganje. Jos bih ja tu ponesto menjala (isti broj trka u tehnickim i brzinskim disciplinama), ali niko me nista ne pita. :D

Ja bih izbacio i paralelne slalome te ovu timsku zajebanciju. Mislim, ne mogu da izvedu 2 spusta ali ce zato u petak imati to sranje. Ali me niko nista ne pita :)

• Author

nije sve do obicne kombinatorike.ako se mnogo trka vozi na istim stazama onda se ulazi u drugu krajnost, ako se pomeraju voznje na par dana razmaka, onda se opterecuju skijasi, smanjuje se prostor i vreme za treninge, ski centri imaju velikih problema da organizuju ionako skupa takmicenja u danima kada nekom u fis-u ili timovima bude odgovaralo. plan trka se usvaja dovoljno pred pocetak takmicenja bas da bi se skijalista sto bolje spremila i docekala takmicenja. fis inspekcije staza se rade i do nekoliko nedelja unapred bas zbog kompleksnosti organizacije.

Edited by Bane5

Ne kazem ni ja da treba praviti plan takmicenja par dana pre trke, nego, naravno, pre pocetka sezone. I tad se zavrsnici moze dati 8 ili 9 umesto 7 dana. A po mojoj kombinatorici bi skijasi imali vise vremena za odmor i treninge, jer ga sad uopste nisu imali, u nedelju su bile trke, u ponedeljak ujutro vec trening spusta. I slazem se sa Maucijem, city events treba izbaciti, obicna glupost, samo cimanje takmicara. Put do Moskve pred svetsko prvenstvo zbog toga. :isuse: Ili utrpavanje Minhena izmedju dva takmicarska vikenda 1. januara. Tad se ne misli na opterecivanje skijasa, jer je to "popularizovanje skijanja u gradovima". Mda, pogotovo je u Minhenu potrebna popularizacija, na pljucomet od gomile zimskih centara. Mogli su umesto toga da naprave team events (tako bi bio i pravedniji raspored broja rka po disciplinama), pa ko hoce, neka se takmici, a umesto tog timskog na zavrsnici, ostaviti dan za moguca odlaganja ili odmor. Da im kazem ja iako me ne pitaju. :P

Slazem se sa Naa. Moze da se ovaj problem potencijalno resi produzivanjem zavrsnice za na primer 2 ili 3 dana. Pa ako se desi da npr. u ponedeljak bude magla i otkazu se trke, da npr. u cetvrtak u slobodnom danu pokusaju da ih ponovo odrze. A ako i tada vreme zasere, onda otkazuj. A ne ovako, lose vreme u trajanju od 5h i odmah otkazivanje koji takmicenje cini delom neregularnim.Naravno da stoji i sve to sto Bane pise, ali ovim nekim resenjem da se dobiju bar 2-3 dana za eventualne ponovljene trke iz poslednje nedelje se ti problemi mimoilaze.

Nego, sve hocu da priupitam. Jel koristite FIS aplikaciju za android? Ja sam je otkrio pred pocetak sezone i mnogo mi je olaksala pracenje takmicenja..

• Author

aplikacija je odlicna.