Emerald Posted March 4 Posted March 4 Zasto Irci nisu ljubitelji Germana(ne samo saksonaca sa Britanskog ostrva), sledece slika pokazuje: Ovo je slika uzeta iz jednog izuzetnog muzeja, koji to nije, vec je Univerzitetska biblioteka Trinity Collega u Dablinu. Kao sto se moze videti hronologija, jednog od najstarih ranih hriscanskih zapisa Evrope, van Mediterana, razni Germani(Vikinzi, Danci, Englezi) su stalno dolazili na irsko ostrvo i unistavali ga. Irci su izuzetno rano, neverovatno rano, primili Hroscanstvo preko Sv. Patrika u V veku, koji nije Irac poreklom, iz rimske je Britanije(pregermanske) Svakom ko dodje u Dablin, preporucujem da poseti. Books of Kells 2
onamonamo Posted March 4 Posted March 4 On 24. 2. 2025. at 21:14, Emerald said: Mada, posto na ovom podforumu nema tema o Irskoj, nisam mnogo pogresio. nema teme dok je neko ne otvori... mnogo je bolje da ove svoje irske crtice pakujes u zasebnu temu, i preglednije je i korisnije tako ova tema mi vise dodje kao da zavrtimo globus i ubadamo prstom
Shan Jan Posted March 7 Posted March 7 Davno smo bili pa mi nisu slike pri ruci ali meni je zauvek ostao u secanju Nafplion na Pelopenezu. Mali gradic koji ima sve - klasicne grcke natrpane ulicice, lep centar grada, mletacke tvrdjave, plaze sto pescane sto kamene uvale, neke okruzene borovima neke egzoticnijim biljkama, setalista kilometarska uz obalu...
Recommended Posts