Jump to content
IGNORED

Gotivni gradovi koji nisu na Top listama

Muwan

Recommended Posts

Posted
On 10. 8. 2024. at 7:46, Sandradjer said:

Spremam se za Rigu. Izbacili mi saputnici Viljnus, kao nije nesto, a ubacili Helsinki (jaoj sramota me da priznam, nikako se Helsinki i ja nismo povezali :blush:). Pusticu da mi se slegnu utisci, ali mrka kapa :D

Isti utisak za Helsinki, doduše bili smo dan ako se dobro sećam iz dva puta kada se sve sabere ali malo me je šta tamo dojmilo.

• +1 1
Posted
10 hours ago, Mil@n said:

Isti utisak za Helsinki, doduše bili smo dan ako se dobro sećam iz dva puta kada se sve sabere ali malo me je šta tamo dojmilo.

Ne znam kad si bio, ova nova biblioteka je odlicna. Kao nesto uce tamo :D. Poziras i spremas ispite. Raj :D.

Najveca mana nedostatak parkova i pesackih zona po centru, zbog toga mi je grad totalno bzv. Osecala sam se kao da sam u bulevaru nonstop :sad:.

Rekose mi da Helsinki lici na Stokholm (nece me videti verovatno). Kopenhagen mi se bas dopao ako je za poredjenje 

IMG_20240817_104200.jpg

• Wub 1
Posted

Ma gde liči, Stokholm je meni prelep bio, celog sam ga prošpartao. Ostrvca, mostovi, gamlastan tj stari grad, meni jako jako lep utisak ostavio. 

Bio kad i Helsinki ima barem 10 godina. 

• +1 1
  • Hvala 1
Posted
1 hour ago, jms_uk said:

Je li neko isao u Geteborg?

Nope al su mi ga Svedjani nahvalili, kazu Stolkholm govna da jede u odnosu na njega.

• +1 1
  • 6 months later...
Posted

Ovaj grad je na top listama ali je ne mogu otvoriti temu na ovom podforumu a necu da zagusavam diajsporasku temu o Irskoj svojim licnim impresijama, tako da cu ovde, za sada sa nekim slikama Dablina. Mada, posto na ovom podforumu nema tema o Irskoj, nisam mnogo pogresio.:D

Da krenem od severnog Dablina

Dva gradica, koji su danas predgradja Dablina, oba na obali sa marinama i oba imaju zamkove

Howth

1000011158.jpg

1000011156.jpg

1000011107.jpg

1000011114.jpg

• +1 3
Posted

Da li je Dan Liri sledeći?

Posted

Kako svi uspeju da nema drugih ljudi na slikama?

• Haha 3
Posted
12 minutes ago, copkillah said:

Da li je Dan Liri sledeći?

Neki sledeci put, mozda:D

Ali ti mogu reci da su veze Iraca i Liverpool FC, mnogo jake. Mislim da LFC ima najvise navijaca na irskom ostrvu. Postoje citave ture, brodovi, za utakmice LFC iz Dablina. Nije preterano daleko, nekih 100km brodom.:)

• +1 1
Posted
15 minutes ago, bags said:

Kako svi uspeju da nema drugih ljudi na slikama?

Strpljivo sacekas da izadju iz kadra...

Posted
12 minutes ago, Emerald said:

Neki sledeci put, mozda:D

Ali ti mogu reci da su veze Iraca i Liverpool FC, mnogo jake. Mislim da LFC ima najvise navijaca na irskom ostrvu. Postoje citave ture, brodovi, za utakmice LFC iz Dablina. Nije preterano daleko, nekih 100km brodom.:)

Znam, masa ih je došla kada sam ja bio tamo, a i skoknuo sam do Dablina na jednodnevni izlet, a sledeći put planiram bar dva cela dana :)

Posted (edited)

:)

Najbolje za St. Patrick, tada je zanimljivo u Dablinu, dodje gomila amerikcih Iraca ili onih iz Australije. Puno ljudi sa kontinenta i Britanije, mada je svakog vikenda puno ljudi sa kontinenta ju Dablinu, od Nemaca, Francuza, Holandjana do bratske Britanije.

Na mojim slikama nema ljudi ali ima veverica

1000011113.jpg

Ova mi je rekla; ej, matori, cipiripi

Malo, urbano, samo urbano od Howth-a

1000011147.jpg

Mada je ovo cest izgled naselja u Irskoj, nista posebno

1000011146.jpg

1000011128.jpg

Takodje, jedan tipski pejzaz za Irsku, ali ovog puta iz Malahide

1000010266-1.jpg

Nestvaran je broj ovakvih parkova ili golf terena.

Edited by Emerald
  • +1 1
Posted

Jedno posebno mesto u Irskoj, nekih 40ak km vazdusnom linijom od Dablina, Mozda cu nesto vise napisati nekom prilikom.

Cista keltika bez germanike(koja nije bas omiljena kod Iraca), rano hriscanstvo, posto su Irci rano priminili hriscanstvo, za razliku od ostatka severa.

Irska plemena i klanovi

IMG-20250225-175400.jpg

IMG-20250225-162758.jpg

IMG-20250225-163027.jpg

Pleme(klan) ) O'Tooles, crkva iz XI veka

IMG-20250225-163242-1.jpg

• +1 4