Jump to content
IGNORED

Tenis radi tenisa

harper lee

Recommended Posts

Posted
samo sam pokusao da se nadovezem na tvoj post gde kazes sta je zadatak drzave.u pravu si sa ove da kazemo opste slike drzave, pa sam pokusao da te vratim u realnost.bilo je off topik pa ti se izvinjavam.
Ma, OK je. Ko je jos u ovo vreme on topic? :lol:
  • Replies 720
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• harper lee

147

• Afterburner

76

• freakns

42

• anantaram

36

Posted (edited)

evo ti nesto da lepse zaspes. b dezulovic

Edited by bergasa19
Posted

a evo svim ljubiteljima tenisa da procitaju nesto uz kafu tignor

Posted

dobro je, zabrinuo bi se da je tignor izabrao noleta za pobednika cool.gif

Posted

добро, то је његова прогноза, али ово је кључна ствар

As far as the historical aspect, it will change him as well. I said earlier that Nadal, like Federer, is a Made Man in terms of his place in tennis history. Djokovic, despite his two Aussie Opens, isn’t there yet, but if he beats Nadal at Wimbledon his case begins to get much stronger. You can then start to talk about him as more than a single-season or single-streak wonder. You can begin to talk about him as the next great champion, a possible future for the men’s game.
Posted (edited)
Drzava, naravno, ne treba da baca pare na sportiste i klubove vec na sportsku infrastrukturu, jer kad bi dala pare za tu infrastrukturu ne bi ni bilo potrebe da finansira sportiste ili im se "oduzuje" deleci im stanove, ordenje ili neke druge gluposti.
pa tu se slažemo, država jedino i najviše što ima da uradi jeste obezbeđivanje adekvatne sportske infrastrukture, nikako mi se ne sviđa tendencija da kada neki sportista uspe, pod plaštom brige za razvoj tog sporta kreću razne povlastice, dodeljivanja građevinskog zemljišta, i ostali joint venture projekti iza kojih se valja pranje para.no kad smo kod ulaganja u sportsku infrastrukturu, iako se načelno slažem da je potrebna, obzirom na stanje zemlje smatram da nikako nije prioritet koji bi došao ispred izgradnje puteva, uvođenja kanalizacije, sređivanja škola i bolnica i mali milion osnovnih stvari koje su u ovoj zemlji u proteklih 20 godina devastirane. jeste, super je to narodno veselje, slanje slike u svet i ostalo, al kad to prođe ostaje nam saznanje da imamo mnogo prečih stvari u koje treba da guramo i onako oskudna sredstva. i te razvijene zemlje o kojima govoriš sigurno nisu prvo gradile teniske terene i bazene, a ostavile za kasnije bazičnu infrastrukturu bez koje nema ni normalnog života ni normalne ekonomije.zato moram priznati da mi malo idu na kiki ova moralisanja poput viškovićevog. pa što bajo nisi zaređao po privatnim firmama, što nisi organizovao neku donatorsku kampanju ili slično, nego ono najlakše, kuckuc na budžetska vrata, pa kad su ti rekli da nema novaca, diži dževu protiv zle države. na stranu to što mu uopšte ne pada na pamet potpuna nelegalnost i arbitrarnost takvog deljenja para, no kako mu ne pada na pamet da možda ima još hiljade talenata u nauci ili umetnosti kojima bi dobro došle stipendije, hiljade dece kojoj treba novac za lečenje, a koji nemaju priliku ili ne žele da vuku vladine činovnike za rukav. Edited by Gonzo
Posted
pa tu se slažemo, država jedino i najviše što ima da uradi jeste obezbeđivanje adekvatne sportske infrastrukture, nikako mi se ne sviđa tendencija da kada neki sportista uspe, pod plaštom brige za razvoj tog sporta kreću razne povlastice, dodeljivanja građevinskog zemljišta, i ostali joint venture projekti iza kojih se valja pranje para.no kad smo kod ulaganja u sportsku infrastrukturu, iako se načelno slažem da je potrebna, obzirom na stanje zemlje smatram da nikako nije prioritet koji bi došao ispred izgradnje puteva, uvođenja kanalizacije, sređivanja škola i bolnica i mali milion osnovnih stvari koje su u ovoj zemlji u proteklih 20 godina devastirane. jeste, super je to narodno veselje, slanje slike u svet i ostalo, al kad to prođe ostaje nam saznanje da imamo mnogo prečih stvari u koje treba da guramo i onako oskudna sredstva. i te razvijene zemlje o kojima govoriš sigurno nisu prvo gradile teniske terene i bazene, a ostavile za kasnije bazičnu infrastrukturu bez koje nema ni normalnog života ni normalne ekonomije.zato moram priznati da mi malo idu na kiki ova moralisanja poput viškovićevog. pa što bajo nisi zaređao po privatnim firmama, što nisi organizovao neku donatorsku kampanju ili slično, nego ono najlakše, kuckuc na budžetska vrata, pa kad su ti rekli da nema novaca, diži dževu protiv zle države. na stranu to što mu uopšte ne pada na pamet potpuna nelegalnost i arbitrarnost takvog deljenja para, no kako mu ne pada na pamet da možda ima još hiljade talenata u nauci ili umetnosti kojima bi dobro došle stipendije, hiljade dece kojoj treba novac za lečenje, a koji nemaju priliku ili ne žele da vuku vladine činovnike za rukav.
Imam prijatelja koji stalno govori da kad bi prodao gajbu pre bi kupio poslovni prostor ili osnovao firmu nego sto bi za te pare kupio drugi stan, navodeci kao razlog logiku da bi mu posao mogao kupiti novi stan a stan mu ne bi mogao doneti posao. Teorijski, ta logika nije tacna niti je uvek nuznost ali moze da posluzi kao primer. Sportska infrastruktura moze biti (obicno jeste) takodje i prilicno pametno ulaganje jer sport je, izmedju ostalog, i solidna industrija od koje moze mnogo da se zaradi. Naravno, imalo bi i tu dosta da se promeni u drugim oblastima da bi i drzava mogla da ubira od zarada sportista i klubova ali mi ionako pricamo nacelno.Sto se ovog Viskovicevog teksta tice ono sto mene fascinira nije to sto Novaku nisu dali pare koje su mu trebale kad su mu trebale, tu se slazem da bih i ja pre izabrao da dam pare za, recimo, operaciju nekog deteta koje je zivotno ugrozeno a ne moze da bude izleceno u Srbiji, vec to sto me uopste ne bi zacudilo da je taj koji ih je odjebao neki Dulic koji je posle vec prebogatom Novaku placao 300.000 da bi nesto u Srbiji reklamirao ili Sutanovac koji Novaka zaziva kao maskiranog osvetnika protiv americkih komicarki i drugih zala velikog sveta. Vrlo mi je interesantan fenomen to besprizorno i bezgranicno licemerje nasih politicara.
Posted
добро, то је његова прогноза, али ово је кључна ствар
Meni se ovaj deo teksta zapravo ne dopada. Sportski komentatori su malo legli na rudu navijacima Feda i Rafe koristeci kao kriterijum za sadasnje i buduce tenisere rezultate na GS turnirima koje su postigli ova dvojica tenisera, pa ako se ti rezultati ne postignu onda nista od novog velikog sampiona. To je prilicno preterano, rezultati njih dvojice nisu bas uobicajeni u svetskom tenisu da bi bili reper za druge igrace. Novak odavno vec nije single-season igrac a single-streak igrac uopste i ne postoji kao pojam, to jest, nije postojao pre nego sto je sam Novak napravio onih 40+ pobeda zaredom i naterao komentatore da malo zagrebu po teniskim arhivama.
Posted (edited)

не ради се о број гс-ова, већ о добијању једног од њих двојице у финалима, до сад је два пута изгубио, тек кад добије гс против рафе или феда може да се говори о томе да су раме уз рамеа сумњам да ће ђоковић успети да стигне надала по броју гс-ова, о феду да и не причамо

Edited by Dionysos
Posted
не ради се о број гс-ова, већ о добијању једног од њих двојице у финалима, до сад је два пута изгубио, тек кад добије гс против рафе или феда може да се говори о томе да су раме уз рамеа сумњам да ће ђоковић успети да стигне надала по броју гс-ова, о феду да и не причамо
Zasto?
Posted
Zasto?
зашто да негс-ови су ипак главна премија у тенису, ако ту континуирано губиш од главних ривала, тј. губиш на тој последњој степеници... то нешто значи
Posted
зашто да негс-ови су ипак главна премија у тенису, ако ту континуирано губиш од главних ривала, тј. губиш на тој последњој степеници... то нешто значи
Stvarno te ozbiljno pitam. Zanima me jer se sve vise ljudi lozi na tu glupost. OK, osvajanje GS turnira jeste jedan od bitnijih kriterijuma za procenu necije igracke karijere, iako nesto manje danas nego nekada kad su gotovo svi drugi turniri bili prakticno trening za ova cetiri najveca, ali kako ce to Novak pokazati da je rame uz rame sa Rafom i Fedom ako danas osvoji Wimbledon. Ako je po broju titula imace 3 u odnosu na Rafinih 10 i Fedovih 16 sto gotovo da nije nikakva razlika u odnosu na sadasnje dve. Ako je po pobedama on vec ima dvadesetak pobeda nad njima dvojicom, cak i par pobeda u mecevima na tri dobijena. Sad ako te pobede nisu bas u finalu GS turnira vec u polufinalu ili u finalu nekog drugog turnira to je neki znacajan pokazatelj? Pa nije. Mislim, cega je znacajan pokazatelj?Nece Djokovic biti ni blize ni dalje od Rafe i Feda pobedi li ili izgubi danas. Jedino sto ce se promeniti je to sto ce, ako pobedi, prvi put pobediti jednog od ove dvojice bas u finalu bas GS turnira, a to nesto znaci samo na ovom turniru danas. Novak je vec nekoliko stvari uradio prvi put pa ce uraditi i ovu. I uvek se pre bilo koje od tih "prvi put" stvari pricala ista prica - e, jos samo ovo da uradi i onda je rame uz rame. Pa kad je uradio onda je smisljena druga stvar koju treba da uradi prvi put da bi im bio rame uz rame. Tako mozes da teras unedogled ako hoces.
Posted (edited)

нисам мислио на то да ће овај меч окренути стање наглавачке, нити да је последња шанса, нити да после овога може и да изгуби следећих 10 гс финала, већ да може да означи прекретницу у тениском врху... рецимо један од milestonе-ова који му недостаје, а уједно и освајање гс-а ван аустралијеа гс-ови, јебига тако је како је, на крају каријере се то памти, исто ко и џорданових 6 прстена, или реалових колико титула у лиги шампиона... сваки спорт има неки еквивалента и поред тих 20-ак победа и даље има негативан главу-у-главу и са једним и са другим, ако ти то нешто значи :)

Edited by Dionysos
Posted
нисам мислио на то да ће овај меч окренути стање наглавачке, нити да је последња шанса, нити да после овога може и да изгуби следећих 10 гс финала, већ да може да означи прекретницу у тениском врхуа гс-ови, јебига тако је како је, на крају каријере се то памти, исто ко и џорданових 6 прстена, или реалових колико титула у лиги шампиона... сваки спорт има неки еквивалента и поред тих 20-ак победа и даље има негативан главу-у-главу и са једним и са другим, ако ти то нешто значи :)
Ne znam sta si mislio ali si napisao da ce ovaj mec odluciti da li Novak moze rame uz rame sa Rafom i Fedom. Ja kazem da taj mec u tom smislu nece dokazati ama bas nista jer u zavisnosti od razlicitih kriterijuma on im vec ili jeste ili nije rame uz rame i ova jedna pobeda ni u jednom kriterijumu to nece promeniti.