yolo Posted December 12, 2009 Author Posted December 12, 2009 i da ne budemo bas tolika stoka i ne pomenemo domace, ivanovic ima egzemplarno dezertno vino od kasne berbe rizlinga u flasici od pola litre. za oducavanje ljubitelja bermeta od pogresno stecenih navika.
nemke Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Od novih domacih sam video jedino dajicev sovinjon i rizling,selectin pino(ali je 2008,mnogo mlad) i janko treba valjda da izbaci nove berbe.Villa vinum cabernet je i dalje veoma korektan barem onaj iz 2007 ne znam kakva je berba 2008,isto vazi i za shiraz.
yolo Posted December 14, 2009 Author Posted December 14, 2009 shiraz dosta dobar ali jos uvek mlad, slican utisak kao i sa prethodnom (bese 2007?) berbomnovi cabernet je dosta neobican, tesko mi je da definisem posto mi se u isti mah ucinio i suvim ali i slatkim u ustima, ne slatkim u smislu slatkih vina, ali nekave vocne punoce ukusa. opet - mislim da je mlado, ali moraju da ga pustaju u prodaju.ono sto je dosta zanimljivo villa vinum vino je kupaza 70 cab sov i 30 merlot, iz hrasta. ovo ide negde u pravcu aureliusovog crvenog vina ali je lakse u ustima i mislim da ce biti vrlo solidno vino za zimu.
C žeton Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 (edited) Nisam znao da Dorotej od Minića ima dve verzije, prokupac i pino. Pino verzija, nije delovala loše.Spasić nije izneo Despot 2008, izgleda, da to još uvek može da se proba samo u vinariji. Probao sam i ovaj put taj neflaširani Jankov merlo. Ako se ne varam koristio je taj merlo u novom Zavetu, koji je sada cabernet, merlot i cabernet franc. Dobar je i merlo i Zavet. Edited December 15, 2009 by C žeton
kepa Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 bi je i neki pino kod Mije tako sam cuo, jel cemu?sta je bilo jos od Srba interesantnokakva su Bozina vina ja to odavno nisam probao, skoro su imali promociju u Zurichu u Hyattu ali su me kasno pozvali pa nisam stigo da odem, u februaru prave u Lausanne pa cu ici tamokrenuo Boza agresivno na Svajcarsko trziste, nema zezanja promocija u fensi hotelu
C žeton Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 (edited) Bila neka emisija Dvougao na B92, doveli Miju i Božu. Naravno, priča o vinu, agraru itd. Boža misli da je u Srbiji dobar odnos cena-kvalitet, dok Mija smatra da je jeftino još uvek. Boža, da idemo prema prema vrhu, Mija, da nismo konkurentni jer nema brenda srpsko vino. Boža izvozi 20-25%, Mija samo po neki višak. itd,itd...Boža je izgledao dosta nadobudno i prepotentno, ko da mu je jako uštirkana kragna, dok je Mija bio u maniru zen mudraca.Ovo spominjem čisto kao zanimljivost. Lično, svim domaćim vinarima želim samo najbolje. Edited December 15, 2009 by C žeton
C žeton Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Jel bio neko na Dajićevom štandu, njegov crni burgundac mi je delovao bolje nego inače. Mada ga do salona odavno nisam probao.
Cruella De Ville Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 (edited) Boža misli da je u Srbiji dobar odnos cena-kvalitet, dok Mija smatra da je jeftino još uvek. Lično, svim domaćim vinarima želim samo najbolje.e pa, ja im ne zelim svima, eto gore lepog primera za to, a bice im bas onako kako i rade. pre ili kasnije.btw. ja vise alkoholu ne prilazim, al cu sa nesmanjenim zadovoljstvom i dalje da vas citam ^_^ edit: vratila zalutalog smajlija. Edited December 15, 2009 by Cruella De Ville
C žeton Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 (edited) btw. ja vise alkoholu ne prilazimovaj, pa i meni je u subotu ujutro pala slična pomisao, nego šta je s tobom, nisi ne daj bože alergična? Edited December 15, 2009 by C žeton
yolo Posted December 15, 2009 Author Posted December 15, 2009 haha, pa samo 1 moze biti razlog da se svesna moderna zena lisi alkohola. nadam se da gresim;)
Cruella De Ville Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 fala bogu (dionisu), nisam alergicna, a ti, tetrebe, verovatno gresis, na sta god da mislis :P proradila je neumoljiva krstenica, drugovi & drugarice (iako sam zapravo u najboljim godinama )!ukratko: svaka nova alkoholna crna rupa je sve crnja. ona pretposlednja iz perspektive poslednje izgleda nadasve benigno dakle, stvar je prosta: samo je apstinencija 100% ucinkovita protivu crnih rupa, u cilju ocuvanja ovo malo ciste (iako odavno suzene) svesti!
yolo Posted December 15, 2009 Author Posted December 15, 2009 i takav jedan dogadjaj da prodje bez forumske ispovesti :smajlikojibljuje:nije u redu, barem si mogla drugare prvo da obradujes kada si ih sad vec rastuzila.
Cruella De Ville Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 pa, posto je dogadjaj protkan crnim rupama, ispovest je iskljucena kao mogucnost al ako slucajno neko od prisutnih praktikuje hipnozu, mozda ipak saznam(o).fakat, nije za sprdnju, vrlo je uznemirujuce
LukaLaban Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Bila neka emisija Dvougao na B92, doveli Miju i Božu. Naravno, priča o vinu, agraru itd. Boža misli da je u Srbiji dobar odnos cena-kvalitet, dok Mija smatra da je jeftino još uvek. Boža, da idemo prema prema vrhu, Mija, da nismo konkurentni jer nema brenda srpsko vino. Boža izvozi 20-25%, Mija samo po neki višak. itd,itd...Boža je izgledao dosta nadobudno i prepotentno, ko da mu je jako uštirkana kragna, dok je Mija bio u maniru zen mudraca.Ovo spominjem čisto kao zanimljivost. Lično, svim domaćim vinarima želim samo najbolje.Pa ovo je sjajno! Od Boze sam apsolutno to ocekivao da kaze a cudi me da nije dodao kako je svaki uvoznik "Grobar srpskog vinarstva..."! Odnos cena/kvalitet njegovih vina je katostrofalan, posebno pinot noar koji je nesto ispod 2000 rsd ali vec je bilo reci o tome ranije pa da ne ponavljam... Naravno da nema brenda kada skoro svi kupuju kvasac od Boze i postoji 3 winemakera u celoj Srbiji! Da me neko ne shvati pogresno i ja svim domacim proizvodjacima zelim sve najbolje a nadam se da cu i ja postati jedan od njih za 5,6 godina ali tradicija se ne pravi kako Boza radi...
nemke Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Jel neko mozda cuo za ovo vino ili bio u prilici da ga proba ,to sam isceprkao na netu.Kao srpski hrast,dobra kombinacija cab.sov. merloa i cab.franca.vino dolina
Recommended Posts