Eleniko Posted May 18 Posted May 18 zašto treća čaša najmanje pitka, to je dobro vino, moglo bi upućivati na neku tehnološku falinku, oksidaciju itd. zašto ovakva redukcija znaće bolje brat @banatjanin
banatjanin Posted May 18 Posted May 18 Ta njegova Selekcija iz 2019. bila jako dobra. Obležalo na talogu, bila baš bogata, a bez nekog naglašenog uticaja drveta. Volim kad vinari to rade, kad bilduju karakter vina pre svega boljim grožđem, igranjem sa odležavanjem i drugim tehnikama, a ne nužno skupim hrastom koji sve pokrije. Ipak ista ta iz 2021. mi se nije dopala, pre mesec - dva sam je probao. Bila nekako umorna, previše razvijena. Videćemo naredna izdanja. svakako je Eliniko u pravu - neobično je da vino postane loše na trećoj čaši ili je subjektivno ili možda neka loša kombinacija sa klopom, to ume baš da uništi stvar inače, sa Kozlovićem uglavnim nema greške, njihova osnovna sveža malvazija je primer onoga što takvo vino treba da bude - sveže, gipko, voćno, na koru citrusa, mrvu cvetno i slankasto-mineralno 4 2
Eleniko Posted June 8 Posted June 8 zabavan kikin wine jam u barutani solidan izlet u prošlost i davnu mladost na istom mestu gde smo rejvovali do podneva sledećeg dana u ambijentu rimske nekropole puno dobrih žena, znamo se iz devedesetih, ponešto odličnih vina /neki rajački champagne naturel od crne tamjanike, jedno od vina večeri a podruma se ni ne sećam, malo vuče na slatku stranu ali ipak suvo, zatim lalićev odličan i pošten suvi muskat otonel i nemačka sorta solaris iz podruma lakićević u leposaviću, njih smo već ovde pominjali. ipak utisak večeri je bio slučajni susret sa forumskom legendom sa druge strane tribine, dovoljno smo dugo ovde da znamo da je bitnije biti čovek nego navijač, bilo mi je onoliko drago da ga vidim i da razmenimo emocije i želje za bolju narednu sezonu sa obe strane. i još sam pod utiskom tih nekoliko minuta koliko smo jadni kad se ovde prepucavamo oko nebitnih gluposti a život protiče pored nas... 1 1
brusli Posted June 25 Posted June 25 Jel ima neko preporuku za dobru vinariju, da se ode tamo i kupi flasirano vino, a da ne deru ? Pozeljno na Fruskoj Gori ili Sremu. Ranije sam isao u Sremske Karlovce, pre par godina je bilo oko 500 din flasa, sad je skoro 1.000 din, malo su preterali, krenuli i oni hipsterski djir.
ivy Posted August 28 Posted August 28 Plantaze imaju nesto sto se zove Podgoricko bijelo koje je oodlicno vino za male pare ali ga nema kod nas nego samo za domace trziste..
duda Posted August 28 Posted August 28 (edited) On 25.6.2024. at 12:37, brusli said: Jel ima neko preporuku za dobru vinariju, da se ode tamo i kupi flasirano vino, a da ne deru ? Pozeljno na Fruskoj Gori ili Sremu. Ranije sam isao u Sremske Karlovce, pre par godina je bilo oko 500 din flasa, sad je skoro 1.000 din, malo su preterali, krenuli i oni hipsterski djir. tek sada videh ovo , taman mi se namestilo, jer sam ovih dana intenzivno šokirana cenama naših vina ne da su preterali, negooooo neću skoro kupiti domaće vino, iz protesta, znam da će se potresti jbg ko i ona diznajnerka što sam je ostavila tamo na enterijerima, tako i naši vinari, radi se samo za tajkune, sirotilju- raju ko jebe Edited August 28 by duda 2
ivy Posted August 28 Posted August 28 7 minutes ago, Eleniko said: Zar ga nije bilo po Aromama Ne znam ja ga nisam videla kod nas
ivy Posted August 28 Posted August 28 @brusli U svakoj vinariji mozes kupiti rinfuzu, sipaju ti u plasticnu bocu direkt it inoksa E sad nisam skoro kupovala pa ne znam cene.. Ali je to uvek bila budzet opcija..
brusli Posted August 28 Posted August 28 2 hours ago, ivy said: @brusli U svakoj vinariji mozes kupiti rinfuzu, sipaju ti u plasticnu bocu direkt it inoksa E sad nisam skoro kupovala pa ne znam cene.. Ali je to uvek bila budzet opcija.. Znam za to, bude dosta jeftinije, skoro duplo, ali problem je sto ne moze dugo da stoji kad ga tako dobijes (mesec, dva). To je mozda za ove sto mnogo piju. A i volim original ambalazu , onda moze i za poklon, moze da stoji godinama itd.
Eleniko Posted August 28 Posted August 28 4 hours ago, ivy said: Ne znam ja ga nisam videla kod nas video ga sigurno u bgd sećam se jer je bilo isto skupo kao ti šatro premium litrenjaci tikveš plantaže itd 450 rsd od mene mogu samo da dobiju po qrac za te pare ja sam team gospodin ranković peconi - 299 rsd rubin graševina ili stari grad /odličan - ne mora u špricer/
ivy Posted August 28 Posted August 28 Ja Smederevku kupujem samo po 360din kad je na akciji a cesto bude u likalnoj Idei
Ras Posted August 28 Posted August 28 Jbt, taj Stari Grad je bio redovan na slavljima još dok sam bio dete!
ivy Posted October 17 Posted October 17 imam oooozbiljno cudne snove kad pijem Banatski rizling ali ozbiljno dok ih nemam kad pijem Smederevku a vec nedeljama nema Smederevke u lokalnoj Idei :(
Recommended Posts