Jump to content
IGNORED

Domaća vina (Srbija i ex-Yu)

yolo

Recommended Posts

Posted

Uzmeš 365 Merlot, nije domaći al je dobar za cvaki dan. Oko 400 kinti.

• +1 1
  • Hvala 1
Posted

Dakle da ponovim :

Scena u hipermarketu, na delu sa vinima, ja rolam forum ili neki podsetnik gde sam c\p banatjaninove savete.
Žena pita:
Šta radiš to?
Aha forum, pa i ja pitam svašta...

[emoji4][emoji4][emoji4][emoji4]

.... Shiit has hit the fan!

• +1 1
Posted
25 minutes ago, maheem said:

Uzmeš 365 Merlot, nije domaći al je dobar za cvaki dan. Oko 400 kinti.

sad si me podsetio, za taj novac, Rubin Merlo, onaj sa plavo - crnom etiketom, mislim da je 2017. vrlo dobro. (ne eksperimentišite sa kaberneom iz iste serije, sav je ukuvan)

• Hvala 2
Posted

Treba mi vino koje..

-Kosta do somica za flajku

-Mozes popiti celu flajku uvece a da si izjutra bez posledica po glavu i probavni trakt.

Ako postoji, rad sam degustirati.

Posted

sam da popijes celu flajku?

jbte od kad nisam popila toliko vina :lolol:...sad mi i dve case puno..

Posted

Hvala ljudi, uzela ja jutros Tri crvene kozeeee jeeeeeee

7d90026b728a55a04d5534317d98050b.gif

Odavno zelim da ga probam, a vidim da je merlot.

Moram sve te vase preporuke da sacuvam.

Posted

a šta je cela flajka, četiri čaše? 

ne znam, pitam za druga... 

Posted
52 minutes ago, SNARC said:

Treba mi vino koje..

-Kosta do somica za flajku

-Mozes popiti celu flajku uvece a da si izjutra bez posledica po glavu i probavni trakt.

Ako postoji, rad sam degustirati.

Recimo Jovićev Vranac potrkanjski, sasvim dobro, od radnje do radnje između 860 i 960. 

• +1 2
Posted
3 hours ago, nisam ja said:

a šta je cela flajka, četiri čaše? 

ne znam, pitam za druga... 

jedna krigla, bedak

• Haha 1
Posted
7 hours ago, ivy said:

sam da popijes celu flajku?

jbte od kad nisam popila toliko vina :lolol:...sad mi i dve case puno..

Pa sad..ja sam iz vinogradarskog kraja, kod nas se spricer pije na metar. Tuklo se toga mnogo, mnogo vise, jednom prilikom nam se i Bora Djordjevic cudio..ali se ostarilo sad. Mora da se pazi :)

7 hours ago, ajgor said:

Recimo Jovićev Vranac potrkanjski, sasvim dobro, od radnje do radnje između 860 i 960. 

Hvala, uzecu u obzir :)

Posted
10 hours ago, SNARC said:

Pa sad..ja sam iz vinogradarskog kraja, kod nas se spricer pije na metar. Tuklo se toga mnogo, mnogo vise, jednom prilikom nam se i Bora Djordjevic cudio..ali se ostarilo sad. Mora da se pazi :)

Hvala, uzecu u obzir :)

To što su uradili sa tradicijom vašeg kraja i vinarijom je da sedneš, plačeš i čupaš kosu 

Posted
38 minutes ago, banatjanin said:

To što su uradili sa tradicijom vašeg kraja i vinarijom je da sedneš, plačeš i čupaš kosu 

Kao i svuda gde se pojavi srpski vid komercijalizacije i kapitalizma.

Ako nista drugo, bar imamo secanja na neka bolja vremena. 

Riziling je, doduse, jednako katastrofalan :)

• 1 month later...
Posted

imate neke preporuke za bela vina iz rinfuze, da ne kažem kartonske kutije :hihi:?

• 3 months later...
Posted

^ nemam prepruku za vino iz rinfuze, ali imam preporuku za bijelo vino iz flase :-)

Ivanoviceva Tamjanika.

Uzeo na preporuku konobara u jednom restoranu u Zemunu, i toliko bio odusevljen da sam odmah pri povratku kuci uzeo 12 flasa. Prodaje se ovde u jednom od najvecih lanaca alkohonih pica za $14 (nesto manje je kad se uzima na vise), sto nije preterano. Interesatno je da nijeda od dvije vinoteke u Srbiji u kojima sam ga trazio nije imalo njihovu tamjaniku, ali je zato imaju u obliznjoj radnji u Americi

.

Inace, vino ima bas neki kasno-ljetni ugodjaj: dosta jaka aroma zove i blaga vanila, sa zdravom bojom maslinovog ulja.

• +1 4
Posted
1 minute ago, Peter Fan said:

^ nemam prepruku za vino iz rinfuze, ali imam preporuku za bijelo vino iz flase :-)

Ivanoviceva Tamjanika.

Uzeo na preporuku konobara u jednom restoranu u Zemunu, i toliko bio odusevljen da sam odmah pri povratku kuci uzeo 12 flasa. Prodaje se ovde u jednom od najvecih lanaca alkohonih pica za $14 (nesto manje je kad se uzima na vise), sto nije preterano. Interesatno je da nijeda od dvije vinoteke u Srbiji u kojima sam ga trazio nije imalo njihovu tamjaniku, ali je zato imaju u obliznjoj radnji u Americi

.

Inace, vino ima bas neki kasno-ljetni ugodjaj: dosta jaka aroma zove i blaga vanila, sa zdravom bojom maslinovog ulja.

Ahahaha +1

Letos uzeo flajku i baš mi se svidelo. Posle bilo na sniženju u marketu pa sam uzeo brdo. Brzo se popilo :blush:

• +1 1