Jump to content
IGNORED

Koji digitalni aparat da kupim...G9 ili....?

yolo

Recommended Posts

Posted
izvinjavam se unapred ako je previse glupo pitanje: u cemu je razlika izmedju ovog i G9?
Razlika je u metalnom/plasticnom kucistu i kontrolama. Mislim da neke stvari koje kod G9 mogu preko dugmica, kod A650 moraju preko menija.
Posted
signature room, hancock building, chicago? :D
sve znas :D
Posted

taman da dodam da su moje odatle losije, dal zbog moje nevestine ili zbog aparataupravo ovog:

s210p.jpg
samo je plumb -_- tako da ... ukrascu ti sliku i svima pokazivati kao svoju :s_d:
Posted

Cini mi se da na slici koju je jms okacio nije problem u fokusu zbog ekspozicije od 1 sekunde ako je slika iz ruke, vec u previse suma koji se javio vec pri osetiljivosti od ISO200.

Posted

ne, problem je u tome sto je moja jos losija :D

Posted
Ipak će biti ovo, ako ga nahvatam za 300-350 ? negde po Evropi:
panasonic-lumix-lx3-1.jpgnešto se link pokarabasio.
Posted
s210p.jpgdzejmse, ja ovo nasla za manje od sto evra!!! po internetu je skuplji. jel ok? ja se u ovo, kao i u automobile, nista ne razumem. najdalji nivo spoznaje je boja.
Kako ti se čini za sad? Meni ne treba aparat za pro-slikanje ko jms-u, samo za regularno ''point&click'' škljocanje..I ja hoću crveni, dabome.
Posted

meni odradjuje posao i jednostavan je za rukovanje. mislim da je 8 megapiksela i vise nego okej rezolucija za te pare, a i dovoljno je majusan da te neopterecuje kad hodas po ceo dan. mora da ima i crveni, svakako. strong buy.

Posted
QUOTEIpak će biti ovo, ako ga nahvatam za 300-350 ? negde po Evropi:
Jako tesko da ces ga naci za te pare. Bar u dogledno vreme.
Posted

definitivno, sto vise istrazujem, pokazuje se prva preporuka struke(?) kao najbolja...A650ISono sto kod mene veoma igra u finansijskoj odluci su i dodaci za podvodna fotografisanja...ima drasticno jeftiniju komoru (kapiram i blic) nego alternative. +vec sam vukao sa sobom neku seriju A na (skoro) 30m dubine u tim komorama i bio je suv ko barut na izronujedino sto bih sutra dao 4miliona piksela i pola tog nabudzenog softvera za metalno kuciste, nesto bolje od 35mm sirine i 10x opticki...jbg...a vi sad slobodno recite da sam bezobrazan. znam.

Posted
jedino sto bih sutra dao 4miliona piksela i pola tog nabudzenog softvera za metalno kuciste, nesto bolje od 35mm sirine i 10x opticki...jbg...a vi sad slobodno recite da sam bezobrazan. znam.
jesi razmisljao onda o sx110is ima skoro sve cega bi se ti sutra odrekao + jeftini je od 650is .... jedino to podvodno kuciste :unsure:

Da mene neko pita ja bi samo a720is (8mpx/6xoptika/2baterije/DIGI III)imam 710is vise od 2god i prezadovoljan sam, menjao bih da za 720is samo zbog DIGI III procesora ali kada malo bolj razmislim - nisam ja bas toliko dobar "fotograf" ;)

Posted
jesi razmisljao onda o sx110is ima skoro sve cega bi se ti sutra odrekao + jeftini je od 650is .... jedino to podvodno kuciste :unsure:

Da mene neko pita ja bi samo a720is (8mpx/6xoptika/2baterije/DIGI III)imam 710is vise od 2god i prezadovoljan sam, menjao bih da za 720is samo zbog DIGI III procesora ali kada malo bolj razmislim - nisam ja bas toliko dobar "fotograf" ;)

ma ne da sam razmisljao, bio na ivici (posto me ovi dusmani napalise na Canon)...ali brate, ne kupujem digitalac cije je podvodno kuciste duplo skuplje od njega. o blicu i da ne govorim. da skocim u nekoj pecini sa tim i razbijem 1000evra, pa tacno bi se ubio. tj udavio. necu (mada ima opak zoom)...a i bas je plastican. ovaj 650 je nesto kao i sakriven iza nekih kompozita...deluje robusnije, barma ja ustvari nisam ni hteo kompakt :(
Posted
ma ja ustvari nisam ni hteo kompakt :(
ostani jos malo na ovom topiku, pa cemo da te ubedimo da ti treba dSLR :lol:
Posted
Ipak će biti ovo, ako ga nahvatam za 300-350 ? negde po Evropi:42.jpg
Najjeftiniji sto sam uspio naci u fr kosta 379?.Sacekaj sledecu novu godinu ili sledecu rasprodaju u julu