Jump to content

Game of Thrones

Featured Replies

On 20. 5. 2019. at 13:32, Weenie Pooh said:

:lolol: 

Fenomenalno zvuči. 

Gray Worm osvaja sledeći Naathi peace price... popularno poznat kao Butterfly Fever.

I čekaj, Bron je stvarno postao vladar 1/7 celog Westerosa? :blink: 

Da, pa su ga još postavili i za Master of Coins, te ga Tirion pita da li je kruna time izmirila svoj dug prema njemu :kecman:  Još na kraju ne da Davosu (koji je Master of Ships) pare za obnovu flote, ali hoće da obnavlja bordele po KL-u.

Ah da, i Brienne je Lord Commander of the Kingsguard, sa sve Podrikom kao Kingsguardom :evilsmile:

On 20. 5. 2019. at 13:29, Ayatollah said:

Jel znaš da su Sivom Crvu prvo ponudili da bude feudalac u Reachu sa Unsullied bannermanima, pa je ovaj to odbio jer idu da se bore za slobodu (nisam samo bio siguran da li su mu ponudili Highgarden ili nešto drugo ) :D I da su iz KL-a otplovili da oslobode...Naath :D... gde inače nema robovlasništva, a ne možeš ni da se iskrcaš zbog smrtonosnih leptira... a Highgarden su iz nekog razloga dali Bronnu, iako je Jaime poginuo, a Tyrion bio u zatvoru, pa nisu ni znali da mu je bilo ko bilo šta obećao, a i da su znali, svakako bi nekom razbojniku dali da bude lord najjačeg od kraljevstava... 

А Дебели смрдљивац мудро ћути...Осладила се кинта. Ћубре маторо халапљиво и покварено.

Meni sad krivo što ne mogu danas recimo da sabijem ovih pešes sezona ne bi li i tu poslednju pogledao. Meni stalo na početku/sredini treće. 

Edited by nisam ja

On 20. 5. 2019. at 13:36, Ayatollah said:

Da, pa su ga još postavili i za Master of Coins, te ga Tirion pita da li je kruna time izmirila svoj dug prema njemu :kecman:  Još na kraju ne da Davosu (koji je Master of Ships) pare za obnovu flote, ali hoće da obnavlja bordele po KL-u.

Ah da, i Brienne je Lord Commander of the Kingsguard, sa sve Podrikom kao Kingsguardom :evilsmile:

Majstorija. Jako do samog kraja. Hvala Ajatolaše, sad ne moram ni da gledam :hail: 

Sir Podrick of the Kingsguard! Big Cock Pod! Pod Save Westeros!

A ne, to na kraju je bio pominjani komik rilif, sprdaju se dok je napolju još uvek miris krematorijuma.

On 20. 5. 2019. at 13:13, hazard said:

Elective monarch nije sad neki nov koncept (kraljevi Poljske, Sv. rimski carevi, itd.) ali sumnjam da D&D referišu na te istorijske primere

Ma jok, ovo mu dođe nešto kao prelazna vlada narodnog spasa. Vesterošljanski Dos posle pada familije Lanister. Sa Branom kao Koštunijem koji uvek može da ih pogleda u oči.

On 20. 5. 2019. at 11:47, omiljeni said:

Daj linkove za te forume

želimjakodakontriramiakoznamdanisamupravu.com

wxinjjc64az21.jpg

Kraj baš takav kakav serija i auditorijum i zaslužuju. Ne bih ja tu ništa dirao...

On 20. 5. 2019. at 11:02, Ayatollah said:

Da bismo uopšte mogli da raspravljamo, za početak bi morao/morala da znaš o čemu  pišeš, tj. da pogledaš poslednju epizodu sa minimumom pažnje, jer ti je promakao sitan detalj da je 

Reveal hidden contents

Drugo, obzirom da je kraj serije lišen elementarne logike, izuzetno je glupo uopšte raspravljati o nekakvom "osećaju za dramu" (šta god to značilo). Drama nastaje kao posledica logičnog ponašanja likova u datoj situaciji i mora imati minimum neke konzistentnosti, a u ovoj epizodi (i celoj sezoni uostalom) se svi likovi ponašaju kao da su na LSD-u u najmanju ruku, potpuno van interne logike u kojoj stvari funkcionišu u Vesterosu, pa čak i bazične logike. Drugim rečima, ovaj kraj serije ni ne dostiže do nivoa drame, već više liči na proizvod nekog wannabe scenariste srednjoškolca, te mi ovde ne govorimo da neki detalj nije dobar (što bi bio nitpicking), već o tome da je kraj serije u potpunosti kontradiktoran celom njenom prethodnom narativu i logici sveta u kojoj se dešava.

Reveal hidden contents

On 20. 5. 2019. at 14:13, desboj said:
Ma jok, ovo mu dođe nešto kao prelazna vlada narodnog spasa. Vesterošljanski Dos posle pada familije Lanister. Sa Branom kao Koštunijem koji uvek može da ih pogleda u oči.
Pali Lanisteri a Tirion efektivno prvi čovek kraljevstva ispred Bran the Broken :) Kao posle Slobe da je predsednik Vojislav dr Koštunica a predsednik vlade Dačić. Bolje bi bilo da su se zadržali na ideji da je Tirion izdao Deneris kao što je frikodoctor pisao pre 10 meseci. Taman bi dalo smisla svim Tirionovim lošim savetima. I to da se sazna nakon što Džon ubije Deneris preko Brena na Tirionovom suđenju. Još više tragično za Džona i taman da se kaže eto Bren je nešto uradio, iskoristio je svoje moći... Ne sumnjam u frikija, ima insajd informacije, sve je do ove sezone pogodio... snimili su taj kraj al su procenili da je Tirion veoma popularan kod publike. Zato sve i izgleda ovako usiljeno jer su menjali kraj, potpisujem :)

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

On 20. 5. 2019. at 12:46, Roger Sanchez said:

Vi koji ste gledali tu posljednju epizodu sve smrdljivijeg sranja, a ne klipove na yt kao ja, jesu li Dothraki popizdili načisto zbog ubojstva svoje Khaleesi ili su slučajno baš tad otišli negdje pasti konje i onda ih više nitko nikada nije vidio, čak ni Bran the Token?

I oni i Sivi Crv rekli, ok, jebi ga.

Zajebali su nas, to je zivot, idemo dalje.

On 20. 5. 2019. at 13:00, MayDay said:

Sve u svemu, ako si staticni pacov bez imalo inicijative koju sve vreme drugi vuku kroz radnju, bices nagradjen velikom moci da upravljas tudjim zivotima. A ako si kojim slucajem high skilled osoba sa neortodoksnom vizijom drustva ili imas prethodne zasluge za neki napredak drustva, bices mrtav ili poslat van ovih 7 kraljevstava. Ja bih radije bila pokojnica ovde nego da se smaram sa feudalistickim debilcinama koje su ostale zive. 

Revolucija jede svoju decu, tako je nazalost uvek bilo. Glupave zavist i pohlepa  i jos neke preglupe osobine (nacionalizam i sl.) kod ljudi prevladavaju. Ljudska vrsta, ucelo, je preglupa da shvati da moze normalno i lepo da se zivi i voli i odlicno zivi - jer svakako svi moramo da umremo. Ostalo je da vidimo da li ce do kraja da upropaste ovu divnu planetu ili ce taj mali procentic pametnih ljudi koji svuda postoji sa tehnologijom uspeti da zaustavi srljanje u propast...

A ovo "staticni pacov bez imalo inicijative" - skoro sam citao tekst o corporate firmama i analizu zasto bas ovakvi uspevaju u takvim sistemima... uostalom pogledati politiku i politicare, pa Srbija je najjaci primer za to...

On 20. 5. 2019. at 13:00, MayDay said:

Sve u svemu, ako si staticni pacov bez imalo inicijative koju sve vreme drugi vuku kroz radnju, bices nagradjen velikom moci da upravljas tudjim zivotima. A ako si kojim slucajem high skilled osoba sa neortodoksnom vizijom drustva ili imas prethodne zasluge za neki napredak drustva, bices mrtav ili poslat van ovih 7 kraljevstava. Ja bih radije bila pokojnica ovde nego da se smaram sa feudalistickim debilcinama koje su ostale zive. 

Ne, ne, Bran je sve ZNAO. On je PREDODREDJEN.

On 20. 5. 2019. at 14:25, Jeremija said:

Kraj baš takav kakav serija i auditorijum i zaslužuju. Ne bih ja tu ništa dirao...

Pa i nije. Prve sezone kao i knjige su imale potencijal.

Recimo, Deneris - mogli su da rese problem nekom Gollum sizofrenijom ili nocnim morama usled svega sto je prezivela gde ona zaista postepeno odlepi, pa u napadu ludila na kraju przi i mora biti ubijena. Poruka: rat (+genetska predispozicija) i od najboljih moze da napravi poludela cudovista. Ovako je pak ispala puko zlo sto realno nije bila 7.5 sezona, a to je prosto skolski primer loseg pisanja. Gluma i efekti su na visokom nivou pa je jos veca steta izgubljene price.

Anyway, kad ce nastavak? Da se ne zadrzavamo vise ovim smecem i hejtovanjem.