Jump to content
IGNORED

The Killing

notenoughreasonsforclaire

Recommended Posts

Posted

<_<glupo mi da pred kraj sezone prelazim na tu tvoju dansku. ko mi je kriv.uzecu da gledam oridjinal drugu sezonu cim ova agonija zavrsi.

• Replies 515
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Arkadija

61

• Frank Pembleton

56

• morgana

32

• gervasius twinkleminkleson

23

Posted

Mene ne smara, samo me nervira kako veze nema sa kriminalističkom serijom. Ovako kako su to dvoje detektivi umem i ja da budem - apsolutno ništa korisno nisu uradili, tragovi im padaju sa neba (poziv klinki u podrum, ceduljica u džamiji, telefonski broj od gospođe Ahmed...) a oni se samo zajebavaju i otkrivaju detalje o istrazi, što javnosti što ožalošćenoj porodici. Al Giardello im to ne bi trpeo angry.gif

Posted

sta znam, ja ne mogu da ne poredim sa rubiconom, jer su obje sa AMCja i obje su prilicno sporog tempa, ali rubicon mi je daleko bolje legao. u zadnjih par epizoda mi potpuno nedostaje tenzija. ajd, ovo pri kraju sa otkricem da bennet i muhammed nisu ubice i sa prebijanjem [mozda i ubijanjem?] benneta je malo podiglo tenziju, ali sve u svemu ne nalazim da je serija toliko uzbudljiva koliko je izgledalo da ce biti.sto ne znaci da cu prestati da gledam, i dalje je dovoljno dobra. ipak, jedva cekam da zavrsi pa da se prebacim na dansku verziju.btw, scena kod ispitivanja muhameda. linden kaze npr. 'have you killed rosie, mister hamid', a prevodiokinja onda na arapskom(?) kaze 'yabadabadu mister hamid' :Dapparently, i na arapskom se 'gospodin' kaze mister...

Posted
btw, scena kod ispitivanja muhameda. linden kaze npr. 'have you killed rosie, mister hamid', a prevodiokinja onda na arapskom(?) kaze 'yabadabadu mister hamid' :Dapparently, i na arapskom se 'gospodin' kaze mister...
Mislim da su rekli da je Somalijski u pitanju, mada možda je i Arapski... "mister" je prilično univerzalno, zanimljivije bi bilo čuti kako je prevela "you're in some deep shit now, home boy" :P
Posted
meni politicki dio price nije toliko dosadan, tj ocekujem da ce tu nesto da se desi, ali mi je ovaj kandidat za mayora malo previse dobar, a ona widmoreova kci uzasno dosadna.
Meni je to najdosadniji deo. Od kako sam odgledala kako Eli Gold :Hail: vodi političku kampanju u The Good Wife, ovi ovde izgledaju kao amateri koji su slučajno upali u politiku.
Posted

ala smorishe u ovoj epizodi sa linden i nesudjenim muzhem... to je ubedljivo najdosadniji deo serije

Posted
sta znam, ja ne mogu da ne poredim sa rubiconom, jer su obje sa AMCja i obje su prilicno sporog tempa, ali rubicon mi je daleko bolje legao. u zadnjih par epizoda mi potpuno nedostaje tenzija. ajd, ovo pri kraju sa otkricem da bennet i muhammed nisu ubice i sa prebijanjem [mozda i ubijanjem?] benneta je malo podiglo tenziju, ali sve u svemu ne nalazim da je serija toliko uzbudljiva koliko je izgledalo da ce biti.sto ne znaci da cu prestati da gledam, i dalje je dovoljno dobra. ipak, jedva cekam da zavrsi pa da se prebacim na dansku verziju.btw, scena kod ispitivanja muhameda. linden kaze npr. 'have you killed rosie, mister hamid', a prevodiokinja onda na arapskom(?) kaze 'yabadabadu mister hamid' :Dapparently, i na arapskom se 'gospodin' kaze mister...
pa stavljajte u spoiler :isuse:
Posted

ups :isuse: in my defense, od pocetka smo izbjegavali spojlere, jer je sve islo po dan dva nakon epizoda, posto je vecina[obviously, ne svi] vec pogledala. izvinjavam se.

Posted

Ova poslednja epizoda je nesto bolja od prethodnih, makar samo zato sto su gotovi sa Bennetom. Neverovatno da su proveli poslednjih 4-5 epizoda (ili koliko vec) sa tim storylineom, a da i dalje ne znamo prakticno nista o tom coveku niti njegovoj vezi sa mrtvom devojkom. Zali Bobe izgubljenog vremena...Jedino sto bi sad moglo da spase seriju je da se ispostavi da ovaj indijanski kazino vodi 1 Lincoln Red Crow. :D

Posted

killing je smorio najstrasnije. da ima vise od 2-3 epizode do kraja, prekinula bih gledanje.

Posted (edited)

Nešto razmišljam, da je ovaj slučaj npr. bio u Homisajdu, Bejlis i Pembelton bi ga rešili za dva, maksimum tri dana , uz lagani razgovor o smislu života, a Điraldelo bih povremeno ,onako očinski, pogledao ispod naočara, pa bacio lagani pogled na tablu rešenih/nerešenih slučajeva. I još bi se usput Bejlis bavio papirologijom za otvaranje onog paba. A i Mišel Forbs bi imala bolju ulogu u svakom slučaju

Edited by Arkadija
Posted

a dobro, drugacije su serije. meni je super ideja da 1 slucaj=1 sezona. samo sto su u killingu malo smorili. danska serija je, po svemu sto sam citao, mnogo bolje uradjena.uz to, homicide je imao prilicno uspona i padova.

Posted
a dobro, drugacije su serije. meni je super ideja da 1 slucaj=1 sezona. samo sto su u killingu malo smorili. danska serija je, po svemu sto sam citao, mnogo bolje uradjena.uz to, homicide je imao prilicno uspona i padova.
Jest, lepa je ideja, jedan slučaj jedna sezona, ali nisu položili ispit. Neka odgledaju neku Englesku krimi seriju, oni su taj koncept doveli do savršenstva. Npr. Cracker je imao jedan slučaj 3-4 epizode i još jedana takav i gotova sezona.
Posted
killing je smorio najstrasnije. da ima vise od 2-3 epizode do kraja, prekinula bih gledanje.
:bee: