Jump to content
IGNORED

Dobra plata, dobro mesto, jeftin real estate

noskich

Recommended Posts

Posted
(malo mi je cudna i zamisao da covek moze da provede 20 godina kao Andriceva Gospodjica, i da u jednom trenutku kaze "e sad je dosta, sada cu da zivim". Ne ide to tako, covek svakog dana pravi emotivne investicije, i ako ih poveze sa lajfstajlom, jako je tesko posle se otrgnuti od starih navika koje su godinama donosile licnu satisfakciju).
Za tebe vazi isto sto i za vola. Nemas vremena da pratis temu - nemam vremena da ti odgovaram.Postovano na istoj strani, opet citirano ispod.Kojih 20 godina? Imam jos 3-4 godine da odradim.
A da li je tesko, ne pada mi tesko lifestyle ni najmanje, najteze mi pada posao. Ja nisam usvojio neki drugi lifestyle kako bih ustedeo novac, ovo zaista jeste moj lifestyle, uvek sam tako ziveo. Problem je u tome sto ode ceo dan u kancelariji i prevozu, i posle toga mi treba par sati da izblejim da se malo odmorim pa spavanje. To je trenutna nuznost.
Posted

Dečko, izaći iz sistema je izaći skroz. Ako izađeš onda ne možeš od sistema očekivati da ti neko svojim radom u sistemu obezbeđuje mesečnu renticu i sve pogodnosti ovog života koje je taj fucking sistem obezbedio.Drugim rečima, da bi ti mogao kopati po kontejneru da se prehraniš, neko mora da taj kontejner napravi, postavi tu, obezbedi službu koja će ga redovno prazniti i neko u taj kontejner mora nešto i baciti. Sistem.

Posted
E pa srecan povratak. Glen Waverly ili nesto slicno?
Kew.Na temu: najbolje je ziveti kao Cosmo Kramer u Seinfeldu. Verovatno mu pok. baba ostavila stan, a iz caletovog trust fund-a pritice neka crkavica svaki mesec (taman za klopu i racune). Nema da se preliva, ali nista bitno ne fali, smislljas sulude projekte za lako bogacenje koji nikad ne uspevaju, radis ako ti se radi i jos si u NYC. Bujrum!
Posted
Kew.Na temu: najbolje je ziveti kao Cosmo Kramer u Seinfeldu. Verovatno mu pok. baba ostavila stan, a iz caletovog trust fund-a pritice neka crkavica svaki mesec (taman za klopu i racune). Nema da se preliva, ali nista bitno ne fali, smislljas sulude projekte za lako bogacenje koji nikad ne uspevaju, radis ako ti se radi i jos si u NYC. Bujrum!
Sa te strane su Friends realisticnija serija.
Posted
Pa to, to je jedini način za život kakav noskich želi.A ni to nije izvan sistema, naravno.Sve drugo je tlapnja,U stvari, idealan primer za takv život je lik iz knjige Sve o dečaku, Nika Hornbija, kojem je je tata u nasleđe ostavio autorska prava na jednu pesmu, koju su pevali svi veliki pevači i nalazi se na svakoj božićnoj kompilaciji. Čovek radi tačno ono što voli, ništa, a pare samo pristižu.
Posted
Moze Koreja, ali ne dugorocno, do godinu-dve je OK. Planirana baza je severni Tajland.A voleo bih i na severu malo da pomazem obnovu i razvoj, cak bi mi tamo bilo jos zanimljivije.Ima tamo jedna inicijativa PUST, prvi privatni univerzitet kojem treba kadar. Ako se izborim sa PhD-jem i bude prilike ko zna.http://pust.kr/http://en.wikipedia...._and_Technology
znaci pravac tazbina. Samo pripazi na onu 'hladan ko tastina dusa'
Posted
Pa to, to je jedini način za život kakav noskich želi.A ni to nije izvan sistema, naravno.Sve drugo je tlapnja,U stvari, idealan primer za takv život je lik iz knjige Sve o dečaku, Nika Hornbija, kojem je je tata u nasleđe ostavio autorska prava na jednu pesmu, koju su pevali svi veliki pevači i nalazi se na svakoj božićnoj kompilaciji. Čovek radi tačno ono što voli, ništa, a pare samo pristižu.
to je fantastichno, ali, u zivotu, kao i na filmu (a i ocheg bi ziveli hornbiji ^_^) to moze da funkcionishe sve do pojave nekih... kucheta i macheta, onda zatvoren i samodovoljan sistem ne moze da funkcionishe, ma kako kuchici i machici bili prilagodljivi i skromnih (do nikakvih) ochekivanja. pokushaj/izbor takvog puta je smislen samo ako u njemu uchestvuje samo jedna osoba...
Posted

Inace, ja sam imao drugara koji je ziveo skoro isto kao Cosmo Kramer (u Bgd, cale mu je bio u inostranstvu, umro i ostavio trust fund).Zavrsio je samoubistvom (sto mozda ima, ili nema, veze sa tim da nikada nije morao da se brine oko primanja).

Posted

Ima nesto u tome, ljudi kukaju kako nemaju od posla kad da zive valjda ni da mru.

Posted
Dečko, izaći iz sistema je izaći skroz. Ako izađeš onda ne možeš od sistema očekivati da ti neko svojim radom u sistemu obezbeđuje mesečnu renticu i sve pogodnosti ovog života koje je taj fucking sistem obezbedio.Drugim rečima, da bi ti mogao kopati po kontejneru da se prehraniš, neko mora da taj kontejner napravi, postavi tu, obezbedi službu koja će ga redovno prazniti i neko u taj kontejner mora nešto i baciti. Sistem.
Uh pa to nije baš tačno. Svet upravo baš tako funkcioniše, najviše ga muzu kojekakvi bogataši koji ništa ne doprinose ali ga lepo iskorišćavaju. Ne odnosi se na noksicha, nego npr onu australijansku buržujku koja je vlasnica svih AU rudnika. Sistem lepo radi za nju, obezbeđuje joj sigurnos nasledstva, izvoza, bezbednost keša u banci sa kamaticom, njeno je samo da pokušava da ga ruinira propovedajući afrićke plate za njene radnike koji joj prave milijarde.
Posted
Inace, ja sam imao drugara koji je ziveo skoro isto kao Cosmo Kramer (u Bgd, cale mu je bio u inostranstvu, umro i ostavio trust fund).Zavrsio je samoubistvom (sto mozda ima, ili nema, veze sa tim da nikada nije morao da se brine oko primanja).
Ja sam se najgore osecao kada sam dobijao pare a nisam radio nista. Nemas volje da bilo sta radis a istovremeno se osecas bezvredno - u fazonu cemu ja sluzim ovde. Coveku je potreban neki napredak i osecaj doprinosa da bi se osecao dobro.
Posted

Ja bih voleo pare za nista.

Posted
Ja bih voleo pare za nista.
+1 To bi mi omogućilo da budem bezbroj puta korisniji no sad.
Posted
+1 To bi mi omogućilo da budem bezbroj puta korisniji no sad.
Još jedan plus jean.
Posted
Ja sam se najgore osecao kada sam dobijao pare a nisam radio nista. Nemas volje da bilo sta radis a istovremeno se osecas bezvredno - u fazonu cemu ja sluzim ovde. Coveku je potreban neki napredak i osecaj doprinosa da bi se osecao dobro.
Zavisi u kom kontekstu stižu pare. Jednom dok sam ih dobijala na ime studiranja, a studije zaglavile, nisam se osećala dobro. S druge strane, da mi umre tetka koju nikad nisam upoznala i ostavi doživotnu mesečnu apanažu, bilo bi mi skroz ok.