Yoyogi Posted December 3, 2017 Posted December 3, 2017 17 minutes ago, Ayatollah said: ... Stoga, malo manje arogancije u odnosu na Srbiju, nismo baš svi koji živimo ovde paradajz turisti koji žive za to da se 8 dana godišnje nabiju u memljivi apartman u Pefkohoriju nakon 10 sati vožnje autobusom (pri čemu ni na koji način ne osuđujem ni te ljude koji nemaju za bolje, ja sam samo imao više sreće od tih drugih). E sada, da li ti stvaranjem takve slike o Srbiji lečiš neke svoje demone, to samo ti znaš. Prvo, da ti se zahvalim za dug post na koji nemam ništa loše da kažem. Čak mislim da smo na istoj liniji. Ovaj deo koji sam kvotovao, otiđi na naše sajtove (i na hrvatske) za putovanja pa tamo možeš da vidiš izvor onoga o čemu pričam. Kakvi bre demoni. Thai je moja sudbina, nije destinacija za letovanje.
Yoyogi Posted December 3, 2017 Posted December 3, 2017 21 minutes ago, MilenaS said: Nije nešto karta iz BGDa skupa za BKK. Jako puno digitalnih nomada, programera dođe za Tajland. Ne znam odakle @Yoyogiju info da samo sirotinja i paradajz turizam putuje po tajlandu? Nikada nisam pomenuo srpske turiste u Tha kao "paradajz turiste". Vidi zašto je to nespojivo. Ti možda ne znaš, taj su termin izmislili Hrvati, da opišu Nemce koji dolaze na Jadran sa kamp prikolicama i ne kupuju ništa osim paradajza koji jedu kao salatu uz konzerve koje su poneli od kuće. Što hoću da kažem je, srpski turisti, omladina, sa FaceBook i Instagram kreira mnjenje da je Thai jeftino mesto gde su i lokalci jeftini. Ako odvojimo turizam od omladinskog turizma, tu smo. Neka se omladina yebe i duva samo nemoj da mi neko priča da su Thai nacija za ponižavanje. Za bekpekere, pa ja sam kao 17-šnjak išao auto stopom od Beograda do Trondhajma (Norveška) da vidim Sex Pistols live, na Trondheim University. Tu je, premijerno, izvedena punk verzija pesme Frank Sinatra "I did it My Way". Ko voli, neka pogleda, peva (pokojni) Sid Viceous https://www.youtube.com/watch?v=WIXg9KUiy00
MilenaS Posted December 3, 2017 Posted December 3, 2017 Uvek se mi kao narod zajebemo oko tog jeftinog, mada mom suprugu jeste znatno jeftiniji Tajland nego Holand. Meni je šok da su domači proizvodi Tajlanda skupi, i da je voće isto jako skupo. Nije mi jasno šta je posledica i uzrok takve ekonomije, neka mi neko objasni, a oni vešto nastoje da drže THB stabilnim, čemu to? zbgo kamata? Sam sadržaj i bezbednost Tajlanda je meni odgovarajući, nije neki raj na zemlji, ali ponovo ako se krećeš u svom nekom krugu i nekim svojim putem, onda te i ne dotiče mnogo šta. mene su iznenadili Grčki turisti, sa krita, koji tvrde da je u grčkoj i na kritu jeftinije od Tajlanda, rentiranje soba kuća i hrana, generalno usluge, da nemam neki rezignitet prema Grcima, volela bih da živim na mediteranu.
Yoyogi Posted December 3, 2017 Posted December 3, 2017 THB (Thai Baht) je uvek bio i ostao stabilna valuta, održava se stabilnim kao što im je i ekonomija stabilna. US$ u EUR su pali 30% nasuprot THB što je dovelo u nevolju one koji su imali penzije - da pokažu, za obnavljanje vize da žive u Thai, da imaju prihode mesečne kao 60,000 THB. To je 2 hiljade US dolara. Domaći proizvodi u Thai nisu skupi, skupo je uvozno po supermarketima. Thai to treba da uvezu, sve je bar 15% skuplje (isto za isto) nego u Tokiju. Za Grčku (ge sam živeo i radio), mislim da je bolja Grčka nego ići u Thai za letovanje,
MilenaS Posted December 3, 2017 Posted December 3, 2017 zašto su onda u Tescotu španske pomoranđe jeftinije od tajskih? Ali kina devalvira svoju valutu, zašto Tajland je drži tako veštačko jakom, Ekonomija stabilna, a nepoverenje u privredu sve veće-kako sada to.
Yoyogi Posted December 3, 2017 Posted December 3, 2017 Pojma nemam da je Thai valuta veštački jaka. Uvek je bila jaka, decenijama. Kakvo nepoverenje u Thai privredu? Strane firme ulažu još više i više. Za španske pomoranže po supermarketima (u takve radnje Thai ne ulaze), vidi sa nekim drugim, ja ne znam.
MilenaS Posted December 3, 2017 Posted December 3, 2017 radnja se zove Tesco Lotus, i lanac supermarketa gde niza klasa ide da kupuje. TOp i Rimping su za višu.. Big C je tako neka srednja, mislim da je iskreno isto kao i TOP. Macro je samo za ono kako kažu, džuture kupovinu iliti na veliko. GDP rast im je na nivou srbije. adb.org i Svetska banka baš nešto ne predviđaju im slavan kraj
Mil@n Posted December 3, 2017 Posted December 3, 2017 On 12/2/2017 at 11:17 AM, pbg12345 said: nije da je preterano bitno, ali meni ova brojka od 300 zaista deluje preterano malo Ne znam da li je malo, ali ja sam iz relativno malog mesta, 3 ljudi odavde je tamo. Bivši basista iz benda isto tamo. 4 ljudi samo ja što znam.. Heh, sad razmišljam, još nisam računao onog dečka sa klipa koji je neko okačio što drži restoran, on je isto iz mog mesta i dobar poznanik, tj prijatelj.
ToniAdams Posted December 3, 2017 Posted December 3, 2017 ja znam 2 lika da su u sangaju, rade kao programeri za masne novce
Zverilla Posted December 3, 2017 Posted December 3, 2017 (edited) 8 hours ago, Yoyogi said: Prebroj po bekpekerskim kloakama ko je iz bivše Yu, svezajedno, i biće ih 10 puta više nego Japanaca. Ako i nađu nekoga. japanci kad idu po bekpekerskim kloakama se maskiraju u ex-YU turiste, da ne kvare imidz savrsenog japan(c)a. edit: preracunah da, ako je verovati jogijevim statistikama iz glave, po bekpekerskim kloakama tajlanda se ugosti tek 2-3 japanca godisnje. koja je to mogucnost za privredni rast... recimo ako bi ugostili 15, to bi bilo 500% vise. taman da sledece godine ode 1000001 tajlandjanin do japana da ne pisa po japanskim fontanama! Edited December 3, 2017 by Zverilla
ToniAdams Posted December 3, 2017 Posted December 3, 2017 4 hours ago, MilenaS said: zašto su onda u Tescotu španske pomoranđe jeftinije od tajskih? ajvi, jes ti?
ToniAdams Posted December 3, 2017 Posted December 3, 2017 lol sad citam, pa tajland je kurcina od destinacije, prosle godine da sam imao vremena mogao sam otici na metar dana, bio moj ortak toliko i pukao kolko bi za 2 nedelje na nekoj obicnoj destinaciji. tajland ekskluziva, sta jos necu da procitam :D
Yoyogi Posted December 3, 2017 Posted December 3, 2017 Qrčina od destinacije, nego šta. Svako mesto je takvo na nivou sub-turizma. Nema kreveti na sprat kao u hostelima Đe to ima da se zidovi kupatila pomeraju Khao Sarn Rd je majka za ovu qrčinu od destinacije Nema šta da radiš nego da plutaš u tropskoj vodi Lazy river prolazi na nekoliko metara od samih soba Da zaspiš u gumi za plivanje Noćom je strava Nigde da izađeš
Gojko & Stojko Posted December 4, 2017 Posted December 4, 2017 On 12/3/2017 at 11:30 AM, Yoyogi said: Koliko iz Srbije godišnje ode u Tajland? 20? 50 njih, na bekpekerisanje i sub-turizam (narodski: slepačenje)? Pisale novine, jedne godine išla Lepa Brena. Velika vest za palančugu, kao kada je Jovanča iz Jagodine išao na put oko sveta. 17 hours ago, Yoyogi said: Prebroj po bekpekerskim kloakama ko je iz bivše Yu, svezajedno, i biće ih 10 puta više nego Japanaca. Ako i nađu nekoga. Oje samuraje, kako ide borba protiv štenare, vidim razumeš se u hostele, slepačenje i palančuge? Nego kad smo kod kloaka, ja čuo negde da su u najgorim svetskim kloakama uveli specijalne vagone za žene, jer ih u običnim vagonima napaljeni lokalci toliko drpaju da ne mogu da izdrže, pa sam još čuo da to samo ima u Egiptu, Indiji, Indoneziji, i - vidi iznenadŽenja - Japanu. Kako to, o Zatoiči? 5 hours ago, Yoyogi said: Qrčina od destinacije, nego šta. Svako mesto je takvo na nivou sub-turizma. Nema kreveti na sprat kao u hostelima Đe to ima da se zidovi kupatila pomeraju Khao Sarn Rd je majka za ovu qrčinu od destinacije Nema šta da radiš nego da plutaš u tropskoj vodi Lazy river prolazi na nekoliko metara od samih soba Da zaspiš u gumi za plivanje Noćom je strava Nigde da izađeš Čime se ti hvališ samuraje (i kako), pa to više nije ni smehotresna olimpijada, tužno je kako je život prošao pored tebe. SaE
Recommended Posts