noskich Posted October 21, 2017 Author Posted October 21, 2017 imas 35 godina, jedes iz kontejnera, zivis u komuni i delis stan/kuhinju/kupatilo sa x ljudi, bez dece, mrzis grad/drzavu u kojoj zivis, kivan si na ceo svet. ali imas (da li?) debeo iznos na racunu, koji ce ti (kao) jednog dana omoguciti da odes u penziju - gde ces ti i dalje jesti iz kontejnera, ziveti u komuni i mrzeti sve oko sebe. zar je moguce da se, bar ponekad, ne zapitas - cekaj, jebote, da se nisam negde zajebao?? Plutokrate i njihov sistem nisu ceo svet. Mada oni svesrdno rade na tome da ljudi u to poveruju. I izgube sposobnost da zamisle bilo sta drugacije.
Djuro Posted October 21, 2017 Posted October 21, 2017 parole. btw, plutokrate ti pune racun i kontejner=frizider. tebi je u interesu da taj sistem traje sto duze - provalio si ga, zajebo, karaj dok traje. nego, odgovori na moje pitanje - da ili ne?
MilenaS Posted October 21, 2017 Posted October 21, 2017 parole. btw, plutokrate ti pune racun i kontejner=frizider. tebi je u interesu da taj sistem traje sto duze - provalio si ga, zajebo, karaj dok traje. nego, odgovori na moje pitanje - da ili ne? Baš se zajebao. Ima bebu, ima državni posao. Bole ga čošak-
Shan Jan Posted October 21, 2017 Posted October 21, 2017 Sve? Pricamo o osnovnim zivotnim potrebama od kojih je krov nad glavom jedna. Ti imas krov nad glavom. Ne zivis na ulici.
magi Posted October 21, 2017 Posted October 21, 2017 Ljudi ako pricamo o Australiji onda dvosobni stan znaci 2 spavace sobe i dnevna. Tako se ovde to zove. Standard stanovanja je veci nego u Srbiji i 50kvm je smesno ovde, to je eventualno gajba za samca. Sent from my SM-G930F using Tapatalk
noskich Posted October 21, 2017 Author Posted October 21, 2017 Ti imas krov nad glavom. Ne zivis na ulici. Krov nije moj I gazda mi u bilo kom trenutku moze reci da se iselim za 3 nedelje ili mi povecati kiriju koliko god hoce.
noskich Posted October 21, 2017 Author Posted October 21, 2017 parole. btw, plutokrate ti pune racun i kontejner=frizider. tebi je u interesu da taj sistem traje sto duze - provalio si ga, zajebo, karaj dok traje. nego, odgovori na moje pitanje - da ili ne? Ne.
Time Crisis Posted October 21, 2017 Posted October 21, 2017 (edited) To ti spekulises sa kvadraturom. Spavace sobe u Australiji nisu velike. Obicno 3 sa 2 metra se smatra standardnom velicinom za jednu osobu. To je verovatno velicina manje sobe za decu. Veca soba ne znam koliko bi mogla da ima, ali sigurno ne vise od 3 sa 4 metra, a verovatno manje. Da su sobe velike postavili bi fotografije, a nisu. Sveukupno cenim da ovaj stan ovde (prvi link koji sam postavio) jeste oko 50 kvadratnih metara. Ne racunam terase. 2 spavaće sobe i 2 kupatila, sve to spakovano u 50 kvadrata, how yes no. With an additional 80,000 people expected to move into the city by 2031, some councillors are concerned that apartments, particularly for students, are becoming as small as 40 square metres. The cities of Sydney and London have set a minimum size of 50 square metres for one-bedroom apartments Edited October 21, 2017 by Time Crisis
Random Posted October 21, 2017 Posted October 21, 2017 Ljudi ako pricamo o Australiji onda dvosobni stan znaci 2 spavace sobe i dnevna. Tako se ovde to zove. Standard stanovanja je veci nego u Srbiji i 50kvm je smesno ovde, to je eventualno gajba za samca. Sent from my SM-G930F using Tapatalk Standard veći ili je znak većeg potrošačkog društva? Ljudi nisu rastom viši, to sa sigurnošću mogu tvrditi. Dosta njih ima sobu za goste u kojoj gosti nikad ni ne spavaju, već služi kao ostava za stvari sentimentalne vrijednosti.A tek matorih samaca u ogromnim četvorosobnim kućama koje nisu u mogućnosti ni da održavaju... Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Shan Jan Posted October 21, 2017 Posted October 21, 2017 Krov nije moj I gazda mi u bilo kom trenutku moze reci da se iselim za 3 nedelje ili mi povecati kiriju koliko god hoce. Moze i drzava da ti poveca porez na imovinu toliko da moras da prodas kucu i uselis se u manju. Moze i da ti trebaju velike pare za nesto i da moras da prodas kucu. Moze i AI da zameni tvoj posao i da vise ne mozes da placas racune. Svasta moze da se desi. Imas krov nad glavom. Ne kenjaj o semantici nego zivi zivot.
adam Posted October 21, 2017 Posted October 21, 2017 nokskich je potpuno u pravu - nemoguce je za nekoliko godina ustedeti od dobre plate dovoljno kesa da se kupi kondo u centru sidneja. al je moguce ustedeti za kondo u centru bankoka. resenje se samo namece...
čekmeže Posted October 21, 2017 Posted October 21, 2017 Moze i drzava da ti poveca porez na imovinu toliko da moras da prodas kucu i uselis se u manju. Moze i da ti trebaju velike pare za nesto i da moras da prodas kucu. Moze i AI da zameni tvoj posao i da vise ne mozes da placas racune. Svasta moze da se desi. Imas krov nad glavom. Ne kenjaj o semantici nego zivi zivot. Može Kim da ispali nuklearku pa da ova skrene s kursa i rokne u Sidnej. Al bi onda pale cene...
Pontijak Posted October 21, 2017 Posted October 21, 2017 (edited) Može Kim da ispali nuklearku pa da ova skrene s kursa i rokne u Sidnej. Al bi onda pale cene... a zato noskich toliko navija za druga kima :D ja mislio to ideolosk kad ono spekulisanje sa cenama nekretnina Edited October 21, 2017 by Pontijak
MilenaS Posted October 21, 2017 Posted October 21, 2017 Krov nije moj I gazda mi u bilo kom trenutku moze reci da se iselim za 3 nedelje ili mi povecati kiriju koliko god hoce. uzmi kredit, pa ćeš imati svoje, do sada si mogao pola stana da otplatiš
Recommended Posts