October 17, 20177 yr Noskich je pobegao iz Srbije da bi mu bilo bolje, pa završio u paklu Australije... Kako je život surov... :( Tamo nema krov nad glavom, a ovde bi bar to imao... A i više... Sa svojim expertskim znanjem iz mreža, ovde bi imao 1200-1300€, krov nad glavom i bilo bi mu mnogo bolje nego u zloj AUS... ALi, čovek voli da se pati, smrzava zimi, kuva leti i putuje do posla 2-3 sata svaki dan, umesto da se vrati ovamo i živi značajno bolje... Mazohizam, šta drugo reći... Covek se zrtvuje da bi jeo kvalitetnu vegansku hranu i pohodio budisticki hram po meri 1 modernog budiste, a ti tako...
October 17, 20177 yr Covek se zrtvuje da bi jeo kvalitetnu vegansku hranu i pohodio budisticki hram po meri 1 modernog budiste, a ti tako... U BG nema hramova? I veganske hrane? E, jbg... :(
October 17, 20177 yr Pa da, u nekim zemljama kad imas drzavljanstvo I placas porez mozes nesto da ocekujes zauzvrat. A u Australiji dobijes 'besplatne' preglede kod doktora opste prakse (iako placas povrh obicnog poreza zaseban porez na zdravstvo plus penale ako nemas privatno osiguranje). zar nemate vi besplatno školovanje? i welfare state? i najveći životni vek u rangu sa Japanom i Italijom? nema da neko puca nad glavom i ubije 55 ljudi. Imate toliko visokoškolskih ustanova koje su visoko rangirane. Imate transparentnu državu, Šta ti ljudi po Vijetnamu i africi dobijaju što plaćaju poreze? Bolju platu? bolje školovanje? bolju hranu? bolje puteve i javni saobračaj? Zašto Australija je među OECD sa najmanjim razlikama izmežu bogatih i siromašnih? smallest income inequality Gini coefficient, before taxes and transfers
October 17, 20177 yr Ја ову државу у којој живим не бих мјењао ни за једну другу. To sam i ja mislio prvih 30 godina svoga zivota... Al' je@iga... :)
October 17, 20177 yr Buntovnik. Uvek ide putem kojim sere đe ide. Radije će patiti u australijskom paklu, nego da uživa u raju korejskog sna Sent from my Moto G (5) using Tapatalk Tako nekako...
October 17, 20177 yr To sam i ja mislio prvih 30 godina svoga zivota... Al' je@iga... :) Такођер, али нажалост.....
October 17, 20177 yr U BG nema hramova? I veganske hrane? E, jbg... :( Prvi jedini budisticki hram na Konjarniku u BGu srusili valjda Nemci
October 17, 20177 yr Nećeš valjda porez da plaćaš?... plutokrate ne placaju porez, a mi fin svet, sve do poslednjeg centa. ili sta je vec 100ti deo vijetnamske valute.
October 17, 20177 yr Author Šta te drži onda u Australiji uopšte, ko čita sa strane pomislio bi da vas tamo čereče. :) Zarada. Radim da zaradim. Kad sam vec proveo 8 godina studirajuci svasta da to makar naplatim sada kada mogu.
October 17, 20177 yr Author zar nemate vi besplatno školovanje? i welfare state? i najveći životni vek u rangu sa Japanom i Italijom? nema da neko puca nad glavom i ubije 55 ljudi. Imate toliko visokoškolskih ustanova koje su visoko rangirane. Imate transparentnu državu, Šta ti ljudi po Vijetnamu i africi dobijaju što plaćaju poreze? Bolju platu? bolje školovanje? bolju hranu? bolje puteve i javni saobračaj? Zašto Australija je među OECD sa najmanjim razlikama izmežu bogatih i siromašnih? smallest income inequalityGini coefficient, before taxes and transfers Ne postoji besplatno fakultetsko obrazovanje na bachelor nivou. Welfare state je bila nekada, ovo sada to nije. Izgubis posao i imas 2000 dolara na racunu. Oni ti kazu u socijalnom ajde idi to prvo potrosi pa se vrati. Pa kad se vratis ti kazu da sacekas jedno 6 meseci pre nego sto krenes da primas. A da bi uopste krenuo da primas mora da si ziveo ovde 10 godina pre prijave za pomoc. Ako si slucajno mozda isao recimo da predajes engleski 6 meseci u Vijetnamu ili studirao van godinu dana otpada. Pa eto, u gro zemalja kao drzavljanin koji placa porez imas pravo na potpuno besplatno zdravstvo i skolstvo, ne moras da placas privatno zdravstveno osiguranje, privatno osiguranje za slucaj kad izgubis posao, privatno osiguranje za kucu, kola, zivot... sve. I ako si na ulici, pomogne ti se da imas krov nad glavom. A ne da gazda moze da te istera kad god hoce i podigne kiriju bez ikakvih ogranicenja.
October 18, 20177 yr Pa da, u nekim zemljama kad imas drzavljanstvo I placas porez mozes nesto da ocekujes zauzvrat. A u Australiji dobijes 'besplatne' preglede kod doktora opste prakse (iako placas povrh obicnog poreza zaseban porez na zdravstvo plus penale ako nemas privatno osiguranje).Ja u klin ti u plocu :-) Penali se placaju onog trenutka kada se naknadno odlucis za privatno zdravstveno. To je godinu dana posle datuma imigracije ili permanent residency. Sent from my SM-G930F using Tapatalk
October 18, 20177 yr Ne postoji besplatno fakultetsko obrazovanje na bachelor nivou. Welfare state je bila nekada, ovo sada to nije. Izgubis posao i imas 2000 dolara na racunu. Oni ti kazu u socijalnom ajde idi to prvo potrosi pa se vrati. Pa kad se vratis ti kazu da sacekas jedno 6 meseci pre nego sto krenes da primas. A da bi uopste krenuo da primas mora da si ziveo ovde 10 godina pre prijave za pomoc. Ako si slucajno mozda isao recimo da predajes engleski 6 meseci u Vijetnamu ili studirao van godinu dana otpada. Pa eto, u gro zemalja kao drzavljanin koji placa porez imas pravo na potpuno besplatno zdravstvo i skolstvo, ne moras da placas privatno zdravstveno osiguranje, privatno osiguranje za slucaj kad izgubis posao, privatno osiguranje za kucu, kola, zivot... sve. I ako si na ulici, pomogne ti se da imas krov nad glavom. A ne da gazda moze da te istera kad god hoce i podigne kiriju bez ikakvih ogranicenja. Ovo sve me navelo da razmislim dobro da li želim Australiju, jer pobogu ipak u Vijetnamu je sve bolje, Vijetnam je sigurna jedna od tih gor zemlji gde se ne plača osiguranje