Jump to content
IGNORED

Dobra plata, dobro mesto, jeftin real estate

noskich

Recommended Posts

Posted

Noskich je pobegao iz Srbije da bi mu bilo bolje, pa završio u paklu Australije... Kako je život surov... :(

Tamo nema krov nad glavom, a ovde bi bar to imao... A i više...

Sa svojim expertskim znanjem iz mreža, ovde bi imao 1200-1300€, krov nad glavom i bilo bi mu mnogo bolje nego u zloj AUS... ALi, čovek voli da se pati, smrzava zimi, kuva leti i putuje do posla 2-3 sata svaki dan, umesto da se vrati ovamo i živi značajno bolje... Mazohizam, šta drugo reći...

Covek se zrtvuje da bi jeo kvalitetnu vegansku hranu i pohodio budisticki hram po meri 1 modernog budiste, a ti tako...

Posted

Covek se zrtvuje da bi jeo kvalitetnu vegansku hranu i pohodio budisticki hram po meri 1 modernog budiste, a ti tako...

U BG nema hramova? I veganske hrane? E, jbg... :(

Posted

Pa da, u nekim zemljama kad imas drzavljanstvo I placas porez mozes nesto da ocekujes zauzvrat. A u Australiji dobijes 'besplatne' preglede kod doktora opste prakse (iako placas povrh obicnog poreza zaseban porez na zdravstvo plus penale ako nemas privatno osiguranje).

zar nemate vi besplatno školovanje? i welfare state? i najveći životni vek u rangu sa Japanom i Italijom?

nema da neko puca nad glavom i ubije 55 ljudi. Imate toliko visokoškolskih ustanova koje su visoko rangirane.

Imate transparentnu državu, 

Šta ti ljudi po Vijetnamu i africi dobijaju što plaćaju poreze? Bolju platu? bolje školovanje? bolju hranu? bolje puteve i javni saobračaj?

Zašto Australija je među OECD sa najmanjim razlikama izmežu bogatih i siromašnih? smallest  income inequality

Gini coefficient, before taxes and transfers
Posted

Ја ову државу у којој живим не бих мјењао ни за једну другу.

To sam i ja mislio prvih 30 godina svoga zivota... Al' je@iga... :)

Posted

Buntovnik. Uvek ide putem kojim sere đe ide. Radije će patiti u australijskom paklu, nego da uživa u raju korejskog sna

Sent from my Moto G (5) using Tapatalk

Tako nekako...

Posted

To sam i ja mislio prvih 30 godina svoga zivota... Al' je@iga... :)

Такођер, али нажалост.....

Posted

Prvi jedini budisticki hram na Konjarniku u BGu srusili valjda Nemci

Posted

Nećeš valjda porez da plaćaš?... :fantom:

plutokrate ne placaju porez, a mi fin svet, sve do poslednjeg centa.  :nobles: 

ili sta je vec 100ti deo vijetnamske valute.

Posted

teska vremena za vegane...

Posted

Šta te drži onda u Australiji uopšte, ko čita sa strane pomislio bi da vas tamo čereče. :)

Zarada. Radim da zaradim. Kad sam vec proveo 8 godina studirajuci svasta da to makar naplatim sada kada mogu.

Posted

zar nemate vi besplatno školovanje? i welfare state? i najveći životni vek u rangu sa Japanom i Italijom?

nema da neko puca nad glavom i ubije 55 ljudi. Imate toliko visokoškolskih ustanova koje su visoko rangirane.

Imate transparentnu državu, 

Šta ti ljudi po Vijetnamu i africi dobijaju što plaćaju poreze? Bolju platu? bolje školovanje? bolju hranu? bolje puteve i javni saobračaj?

Zašto Australija je među OECD sa najmanjim razlikama izmežu bogatih i siromašnih? smallest  income inequality

Gini coefficient, before taxes and transfers

Ne postoji besplatno fakultetsko obrazovanje na bachelor nivou. Welfare state je bila nekada, ovo sada to nije. Izgubis posao i imas 2000 dolara na racunu. Oni ti kazu u socijalnom ajde idi to prvo potrosi pa se vrati. Pa kad se vratis ti kazu da sacekas jedno 6 meseci pre nego sto krenes da primas. A da bi uopste krenuo da primas mora da si ziveo ovde 10 godina pre prijave za pomoc. Ako si slucajno mozda isao recimo da predajes engleski 6 meseci u Vijetnamu ili studirao van godinu dana otpada.

Pa eto, u gro zemalja kao drzavljanin koji placa porez imas pravo na potpuno besplatno zdravstvo i skolstvo, ne moras da placas privatno zdravstveno osiguranje, privatno osiguranje za slucaj kad izgubis posao, privatno osiguranje za kucu, kola, zivot... sve. I ako si na ulici, pomogne ti se da imas krov nad glavom. A ne da gazda moze da te istera kad god hoce i podigne kiriju bez ikakvih ogranicenja.

Posted

Pa da, u nekim zemljama kad imas drzavljanstvo I placas porez mozes nesto da ocekujes zauzvrat. A u Australiji dobijes 'besplatne' preglede kod doktora opste prakse (iako placas povrh obicnog poreza zaseban porez na zdravstvo plus penale ako nemas privatno osiguranje).

Ja u klin ti u plocu :-)

Penali se placaju onog trenutka kada se naknadno odlucis za privatno zdravstveno. To je godinu dana posle datuma imigracije ili permanent residency.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Posted

Ma ne bre, ja pricam o Medicare levy surcharge.

Posted

Ne postoji besplatno fakultetsko obrazovanje na bachelor nivou. Welfare state je bila nekada, ovo sada to nije. Izgubis posao i imas 2000 dolara na racunu. Oni ti kazu u socijalnom ajde idi to prvo potrosi pa se vrati. Pa kad se vratis ti kazu da sacekas jedno 6 meseci pre nego sto krenes da primas. A da bi uopste krenuo da primas mora da si ziveo ovde 10 godina pre prijave za pomoc. Ako si slucajno mozda isao recimo da predajes engleski 6 meseci u Vijetnamu ili studirao van godinu dana otpada.

Pa eto, u gro zemalja kao drzavljanin koji placa porez imas pravo na potpuno besplatno zdravstvo i skolstvo, ne moras da placas privatno zdravstveno osiguranje, privatno osiguranje za slucaj kad izgubis posao, privatno osiguranje za kucu, kola, zivot... sve. I ako si na ulici, pomogne ti se da imas krov nad glavom. A ne da gazda moze da te istera kad god hoce i podigne kiriju bez ikakvih ogranicenja.

Ovo sve me navelo da razmislim dobro da li želim Australiju, jer pobogu ipak u Vijetnamu je sve bolje, Vijetnam je sigurna jedna od tih gor zemlji gde se ne plača osiguranje