Jump to content
IGNORED

Dobra plata, dobro mesto, jeftin real estate

noskich

Recommended Posts

Posted

Kako sad pa to moracikus? noskich tvrdi da je misaona imenica krov nad glavom, nemoj mu kvariti temu.

U Australiji procenat vlasnika svih stambenih prostora iznosi oko 90% uz valjda 10% stranih državljana. Nekih 65% živi u njima dok se ostatak izdaje. Što za državu s tako velikim procentualnim prilivom imigranata zvuči više nego pozitivno. Naročito za novopridošlu radnu snagu u dalekom svijetu. Naravno, treba spomenuti i da su ovi procenti u opadanju, najviše u Sidneju, a zatim i u Melburnu.

Inače, na listi zemalja vodi Rumunija, ni manje ni više. Tu je i Singapur (al skupo), Kuba, pa i Hrvatska. Dobra mjesta, jeftin real estate.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_home_ownership_rate

Sent from my A0001 using Tapatalk

Pa visok ownership rate je jedan od glavnih pokazatelja bananizma odredenje drzave - sto veci ownership veca banana. Pogotovo u velikim gradovima. Singapur je malo tu fenomen, posto mislim da tamo drzava gradi ogroman broj stanova za non-profit sale. Pitanje i koji je urbanization rate u aus, to je ogromna drzava, mozda veliki % ljudi zivi u ruralnim sredinama gde je normalno da je ownership malte ne 100%.

Posted

Prije par sedmica vidim poster na jednoj banderi, baš isti vikend kad se dogovorilo kampovanje s kengurima u jervis bay. Skokani traže klopu po šatorima bez stida i srama.

Tiny giant, jedan mali kafe u petershamu nudi super kafu i doručak, a frangos prave više nego dobre portugalske pileće burgere. Vječito je red ispred, a i cijena je prava sitnica. Preko puta prodavnica pića s ponudom više vrsta rakija i piva 'iz regiona'. Mislim da ni u Srbiji nisam pio lav pivo od 400ml.

Sent from my A0001 using Tapatalk

U ovoj prodavnici (pretpostavljam da misliš na Petersham Liquor Mart) osim Mišinog podruma na Oxford St (pri čemu mislim da je taj Miša Rus) ima najjači izbor vina "sa naših prostora". Naravno, ništa u odnosu na izbor vina sa španskog i portugalskog govornog područja.

Ovo za šetnju noću verovatno misliš na dvadeset i više godina? Ja sam u tim krajevima otkako sam došao ovde, nekih 17 godina, i oduvek mi je ličilo na Diznilend što se kriminala tiče, međutim slušao sam i ja da je ranije bilo drugačije.

Sirotinja uzvraća udarac, Merikvil

14141642_1083047195063896_45685036039779

14241402_1083047151730567_39345521399240

14257685_1083047391730543_81677561479676

SaE

Posted

Ti si sirotinja koja nije više mogla da priušti da plaća nula dolara rente? Ok.

Jeste, kod mene ti je uvek kirija ispod trzisne cene. Jer me ne interesuje profit, vec samo pokrivanje troskova.

A ispod trzisne cene ne mozes ponuditi ako je renta za celu kucu ili stan visoka.

Posted (edited)

noškić pre 4/5 godina: kuku mene majko, došo studiram, mislio ostaću, đavla, dugari, ozi-faši administracija, ne da :thumbd:

noškić 2017. oligarh! 

times, they are a changing

Edited by boshoku
Posted (edited)

Administracija je i dalje fashisticka, tu nema promene.  :fashisto:

A ovo za oligarha ako mislis na subletting to je bilo i pre 4-5 godina. Nakon prvih 6 meseci boravka sam preuzeo ugovor o zakupu kuce od tadasnjih cimera koji su se iselili i tako je krenulo.

Edited by noskich
Posted (edited)

oprosti:), (opet) nisam uspela da se suzdrzim. al mnogo je kontradikcija u tvojim stavovima i kako nam opisujes svoj zivot u australiji. 

edit: @gojko & stojko, mnogo lepe fotke!

Edited by roksi
Posted

oprosti:), (opet) nisam uspela da se suzdrzim. al mnogo je kontradikcija u tvojim stavovima i kako nam opisujes svoj zivot u australiji. 

Kakvih kontradikcija?

Posted

G&S, da mozda je pravilnije reci 90-ih godina proslog vijeka. Ja sam dosao ovdje prije nekih 20 godina i tad je otprilike poceo taj process 'gentrifikacije' inner city dijelova grada.

Moracu pogledati vinsku sekciju u PLM, a gdje se tacno na Oxford St nalazi Misin podrum?

noskich, lijepo je smatrati se anarhistom, ali ne zivjeti u skvotu vec u stanu u predgradju na kojem pravis profit naplacujuci vecu stanarinu cimerima da pokriju tvoj dio kirije.

Umjesto planiranja revolucije svakodnevno ides na kancelarijski posao na kojem zaradjujes platu iznad drzavnog prosjeka.

Ali ako tebi odgovara da te ljudi smatraju sirotinjom, onda nista samo jako!

Posted

Jesu, samo što nisu moje nego mog bivšeg kolege iz Dulwitch Hill-a čije su bile i one dobre slike sa rock'n'roll marketa. On čovek nezaposlen, otpušten kao tehnološki višak drugi put pre nekih godinu dana, ima šezdeset i kusur, smuca se okolo sa svojim EOS7D i slika, i ponekad peva u svom bendu isto takvih šezdesetogodišnjaka. Kako kaže noskich - sirotinja.

13958196_1066380390063910_61973137973198

13987635_1066380586730557_66229311173364

13900211_1066381040063845_29156045543556

14067854_1066381556730460_52573144696972

13958196_1066381330063816_12606491852061

13988290_1066381673397115_56400601291711

G&S, da mozda je pravilnije reci 90-ih godina proslog vijeka. Ja sam dosao ovdje prije nekih 20 godina i tad je otprilike poceo taj process 'gentrifikacije' inner city dijelova grada.

Moracu pogledati vinsku sekciju u PLM, a gdje se tacno na Oxford St nalazi Misin podrum?

Kod Despotovog Balkan Seafood na Oxford St, u bloku između Tejlor skvera i South Dowling. Tako sam i video da imaju dosta "naših" vina, idući u Balkan Seafood i svraćajući da kupim vino, doduše nisam bio baš odavno.

SaE

Posted

Je l' to neka fascinacija nashim vinima ili sam ja nesto propustio?? 

#pitamzadruga koji najvolije Banatski™, Zdrepcevu & Medvedju krv i ostalu galanteriju toga tipa... 

ps. Prob'o u novije vreme jedino so called Kupinovo vino. Podnosljivo. Vrlo. 

Posted (edited)

noskich, lijepo je smatrati se anarhistom, ali ne zivjeti u skvotu vec u stanu u predgradju na kojem pravis profit naplacujuci vecu stanarinu cimerima da pokriju tvoj dio kirije.

Umjesto planiranja revolucije svakodnevno ides na kancelarijski posao na kojem zaradjujes platu iznad drzavnog prosjeka.

Ali ako tebi odgovara da te ljudi smatraju sirotinjom, onda nista samo jako!

1. Profit
a financial gain, especially the difference between the amount earned and the amount spent in buying, operating, or producing something.

Profit je vishak vrednosti, a ne pokrivanje troskova. Kao sto vec rekoh oni placaju ispod trzisne cene, a osim placanja kirije i ostanka 3 meseca nikakvu drugu obavezu nemaju. Za sve ostalo sam ja zaduzen (ugovori za kucu, rezije, placanja, namestaj, popravke, sitni troskovi, nalazenje novih cimera).

Nisu svi anarhisti pobornici nasilne revolucije. A kako zamisljas da neko moze da prezivi u ovom sistemu osim da se iznajmljuje kao rob na rentu (ako nije rodjen bogat)? 

Teznja da otkupim svoju porodicu iz tog ropstva je moja jedina motivacija za to iznajmljivanje. 

Bilo je vec o tome detaljno, ropstvo duga, ropstvo potrosnji i ropstvo proizvodnji iliti robovanje za rentu.

To su ujedno jedine dve stvari koje se glorifikuju u ovom sistemu, proizvodnja i potrosnja. Nista drugo ni ne postoji.

Edited by noskich
Posted (edited)

Jos jedan slucaj fashisticke administracije mamu im pokvarenu:

http://www.abc.net.au/news/2017-03-15/grandmothers-visa-cancelled-faces-deportation-to-croatia/8355302

A Brisbane grandmother who has lived in Australia for 50 years is set to be deported after Assistant Minister for Immigration Alex Hawke denied her permission to stay in the country.

Maryanne Caric has not left Australia since she arrived with her parents as a two-year-old from the then Republic of Yugoslavia, and does not speak Croatian.

On March 1, Ms Caric, a convicted drug offender detained in Sydney's Villawood detention centre, was handed deportation papers. She has no connections in Croatia, and as far as she knows, will receive no financial or health support.

Ovo nisu izolovani slucajevi ovo je sistematska stvar. Da ljude koji nikada nisu bili u zemlji iz koje im poticu roditelji i koji nikoga tamo nemaju deportuju.

http://www.sbs.com.au/news/dateline/story/kicked-back-cambodia

Evo ga i nas zemljak, invalid koji je kao beskucnik u Beogradu spavao ispred ambasade Australije kada je bila blizu Filoloskog fakulteta, pa su se s njim kasnije poigravali, primali ga i vracali:

http://www.smh.com.au/news/national/the-invalid-brought-home-only-to-be-told-to-become-a-serb/2006/03/10/1141701698601.html

The invalid brought home, only to be told to become a Serb

Ovo su sve bolesni ljudi kojima treba pomoci, a ovi australijski lihvari samo dolare gledaju da izbegnu placanje njihove rehabilitacije i socijalne pomoci.

Edited by noskich
Posted

Jos jedan slucaj fashisticke administracije mamu im pokvarenu:

http://www.abc.net.au/news/2017-03-15/grandmothers-visa-cancelled-faces-deportation-to-croatia/8355302

A Brisbane grandmother who has lived in Australia for 50 years is set to be deported after Assistant Minister for Immigration Alex Hawke denied her permission to stay in the country.

Maryanne Caric has not left Australia since she arrived with her parents as a two-year-old from the then Republic of Yugoslavia, and does not speak Croatian.

On March 1, Ms Caric, a convicted drug offender detained in Sydney's Villawood detention centre, was handed deportation papers. She has no connections in Croatia, and as far as she knows, will receive no financial or health support.

Majku im fasisticku, proteruju narkomanku koja je vise provela u zatvoru nego na slobodi... veliki gubitak za australijsko drutvo...

On March 1, Ms Caric, a convicted drug offender detained in Sydney's Villawood detention centre, was handed deportation papers.

Ms Caric has been caught up in legislative changes introduced in 2014 which, among other provisions, made it mandatory that any non-citizen who was sentenced to imprisonment of 12 months or more, would have their visas cancelled.

Ms Caric, who is also known by her birth name, Mirjana, is a lifelong drug user and offender. She is not sure how many years she has spent in jail. "In the double figures," she said in an interview from Villawood detention centre.