Jump to content

Šta slušate od ploča?

Featured Replies

ovo!

Soft_Machine-Land_Of_Cockayne-Frontal.jp

Rest in Punk noviteti:

f0037698_1920513.jpg

R-6314364-1416248821-5620.jpeg.jpg

solunski-front-ne-govori-lp-slika-454793

buka i urlik?!?!?!

sto "?!?!?!?"?

takodje, vidi fb poruku ;)

ne mogu vise, ko ce sve to da nadje nabavi kupi?

ja ;)

:cry:

• 3 weeks later...

Kanim se vec duze vremena kupiti nove zastitne omote sa sve ploce, pa sam mislio tokom te akcije napraviti spisak i ocistite sve ploce. Koji je najjednostavniji, najjeftiniji nacin da ocistim ploce, bez kupovanja ikakve skupe skalamerije? Stanje ploca nije najbolje jer ih nisam nikada cistio, osim povremeno rukavom :isuse: , a neke nisam slusao 20-ak godina. Hvala.

Ja svoje polovne akvizicije čistim hidrogenom, pomoću papirnih kuhinjskih ubrusa, pa u krug. Ima svakakvih načina, naravno, specijalizovanih sredstava, kadica, ovo ono. Lepak za drvo je jedna od radikalnijih metoda.

ja sam par puta, pre sto godina, ako zapece ploca isprao mlakom sapunicom/vodom, koristio onu zutu stranu kuhinjskog sundjera

Hvala, upravo pregledao nekoliko njih - nije uopste tragicno kao sto sam mislio (od dvadeset pregledanih, jedna "specena"). Mislim da je, gdje bude potrebno, sapunica rjesenje. Mozda pogledam i te specijalizovane hemikalije. Usput sam kapirao da samo zastitne folije izgledaju sranje, a da su ploce sasvim ok, pogotovu one na kojima je oko ploce bila ona tanka folija, koju sam rijetko skidao. Hm, mislim samo da ce kolekcija, u funkciji "ukrasnog namjestaja", izgeldati bolje ako kupim nove omote i ako svi budu isti :fantom:

Ma javlja mi se da smo vec i ovdje oko toga pisali, ali bijah lijen traziti. Izraz "lepkarenje" mi je ostao u lijepom sjecanju :). Cak sam i nesto pokusavao tada pa se prepao bio da mi voda ode na labele...hvala u svakom slucaju obojici. Radi mi se sada to sve, i lista i ciscenje i slusanje...moram sto prije nabaviti folije.

meni treba savet druge prirode. kako skloniti gomilu knjiga sa gramofona, obrisati prasinu i pomeriti dupe i slusati malo ploce a ne mp3?

Ekekeke, I feel thy brotha