Jump to content
IGNORED

Šta slušate od ploča?

Willow

Recommended Posts

Posted

sto "?!?!?!?"?

takodje, vidi fb poruku ;)

Posted

ne mogu vise, ko ce sve to da nadje nabavi kupi?

• 3 weeks later...
Posted

Kanim se vec duze vremena kupiti nove zastitne omote sa sve ploce, pa sam mislio tokom te akcije napraviti spisak i ocistite sve ploce. Koji je najjednostavniji, najjeftiniji nacin da ocistim ploce, bez kupovanja ikakve skupe skalamerije? Stanje ploca nije najbolje jer ih nisam nikada cistio, osim povremeno rukavom :isuse: , a neke nisam slusao 20-ak godina. Hvala.

Posted

Ja svoje polovne akvizicije čistim hidrogenom, pomoću papirnih kuhinjskih ubrusa, pa u krug. Ima svakakvih načina, naravno, specijalizovanih sredstava, kadica, ovo ono. Lepak za drvo je jedna od radikalnijih metoda.

Posted

ja sam par puta, pre sto godina, ako zapece ploca isprao mlakom sapunicom/vodom, koristio onu zutu stranu kuhinjskog sundjera

Posted

Hvala, upravo pregledao nekoliko njih - nije uopste tragicno kao sto sam mislio (od dvadeset pregledanih, jedna "specena"). Mislim da je, gdje bude potrebno, sapunica rjesenje. Mozda pogledam i te specijalizovane hemikalije. Usput sam kapirao da samo zastitne folije izgledaju sranje, a da su ploce sasvim ok, pogotovu one na kojima je oko ploce bila ona tanka folija, koju sam rijetko skidao. Hm, mislim samo da ce kolekcija, u funkciji "ukrasnog namjestaja", izgeldati bolje ako kupim nove omote i ako svi budu isti :fantom:

Posted

Ma javlja mi se da smo vec i ovdje oko toga pisali, ali bijah lijen traziti. Izraz "lepkarenje" mi je ostao u lijepom sjecanju :). Cak sam i nesto pokusavao tada pa se prepao bio da mi voda ode na labele...hvala u svakom slucaju obojici. Radi mi se sada to sve, i lista i ciscenje i slusanje...moram sto prije nabaviti folije.

Posted

meni treba savet druge prirode. kako skloniti gomilu knjiga sa gramofona, obrisati prasinu i pomeriti dupe i slusati malo ploce a ne mp3?