Nikola Kiric Posted January 31, 2015 Posted January 31, 2015 sto "?!?!?!?"? takodje, vidi fb poruku ;)
assück Posted January 31, 2015 Posted January 31, 2015 ne mogu vise, ko ce sve to da nadje nabavi kupi?
B_B Posted February 21, 2015 Posted February 21, 2015 Kanim se vec duze vremena kupiti nove zastitne omote sa sve ploce, pa sam mislio tokom te akcije napraviti spisak i ocistite sve ploce. Koji je najjednostavniji, najjeftiniji nacin da ocistim ploce, bez kupovanja ikakve skupe skalamerije? Stanje ploca nije najbolje jer ih nisam nikada cistio, osim povremeno rukavom , a neke nisam slusao 20-ak godina. Hvala.
giuseppe Posted February 21, 2015 Posted February 21, 2015 Ja svoje polovne akvizicije čistim hidrogenom, pomoću papirnih kuhinjskih ubrusa, pa u krug. Ima svakakvih načina, naravno, specijalizovanih sredstava, kadica, ovo ono. Lepak za drvo je jedna od radikalnijih metoda.
assück Posted February 21, 2015 Posted February 21, 2015 ja sam par puta, pre sto godina, ako zapece ploca isprao mlakom sapunicom/vodom, koristio onu zutu stranu kuhinjskog sundjera
giuseppe Posted February 21, 2015 Posted February 21, 2015 Sapunica i voda su takođe ok. Imaš na HiFi forumu temu o čišćenju, tamo sam i pokupio hidrogen-metodu: http://www.hi-files.com/forum/index.php?/topic/5117-Čišćenje-ploča/
B_B Posted February 21, 2015 Posted February 21, 2015 Hvala, upravo pregledao nekoliko njih - nije uopste tragicno kao sto sam mislio (od dvadeset pregledanih, jedna "specena"). Mislim da je, gdje bude potrebno, sapunica rjesenje. Mozda pogledam i te specijalizovane hemikalije. Usput sam kapirao da samo zastitne folije izgledaju sranje, a da su ploce sasvim ok, pogotovu one na kojima je oko ploce bila ona tanka folija, koju sam rijetko skidao. Hm, mislim samo da ce kolekcija, u funkciji "ukrasnog namjestaja", izgeldati bolje ako kupim nove omote i ako svi budu isti
B_B Posted February 21, 2015 Posted February 21, 2015 Ma javlja mi se da smo vec i ovdje oko toga pisali, ali bijah lijen traziti. Izraz "lepkarenje" mi je ostao u lijepom sjecanju :). Cak sam i nesto pokusavao tada pa se prepao bio da mi voda ode na labele...hvala u svakom slucaju obojici. Radi mi se sada to sve, i lista i ciscenje i slusanje...moram sto prije nabaviti folije.
assück Posted February 21, 2015 Posted February 21, 2015 meni treba savet druge prirode. kako skloniti gomilu knjiga sa gramofona, obrisati prasinu i pomeriti dupe i slusati malo ploce a ne mp3?
Recommended Posts