Ras Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 @LanciaAko ti je gram zaista qd3, ili neki srodan model, ne bih znao da procenim njegovu tržišnu vrednost, nije velika sasvim sigurno. Ako je vizualno i (što je bitnije) funkcionalno besprekoran, ajde da kažem do 100€, ili slično.Zvučni dometi tog gramofona nisu visoki, ali daleko od toga da su za bacanje, ili potcenjivanje.Gramofon (taj model) je jednostavno napravljen da bude plagenplej.Radi se o sasvim dobrom pogonu (bazi), koja će uvek biti ograničena suženim izborom zvučnica za montažu po 4P standardu.Nisam sasvim siguran, ali mislim da i danas mogu da se nađu rezervne originalne igle (ako je zvučnica ispravna) za baš taj plavi Technics kertridž i to bi bila moja preporuka za zvučnicu, pre nego neki od aktuelnih Ortofon, Grado, ili Audio Technica modela.Edit:Siks pek, kad dođeš, dobićeš i bez tog grama, a ako ga poklanjaš, naćićemo nekoga koga će usrećiti :)
Lancia Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 Siks pek, kad dođeš, dobićeš i bez tog grama, a ako ga poklanjaš, naćićemo nekoga koga će usrećiti :)ej, siks pek je za gramofon, meni vopi :D
Ras Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 ej, siks pek je za gramofon, meni vopi :Dma i mislio sam na vopi za tebe, prevideo kocu
Bujodrag Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 Ja ću , za promenu.U medjuvremenu, na Technics idu:
wayfaring stranger Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 (edited) Procena je pala, glava i igla su promenjeni, ociscen od prašine i podmazan ležaj osovine tanjira, pao je i izbor ploca za slusanje jos da se Lancia seti gde ga je zaturio :) Nego kada si vec pomenuo lezaj osovine tanjira, kako se to radi? Nosio sam gramofon kod Igora, promenio zvucnicu, ali podmazivanje nije spomenuto.Danas sam maksimalno drndao gramofon. Trenutno sviraCamper Van Beethoven – Telephone Free Landslide Victory Edited August 7, 2011 by wayfaring stranger
Bujodrag Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 Nego kada si vec pomenuo lezaj osovine tanjira, kako se to radi? Nosio sam gramofon kod Igora, promenio zvucnicu, ali podmazivanje nije spomenuto.Skroz je jednostavnoImam dobar ležaj, samo pozovem drugaricu da mi podmaže osovinu i to je to.
Ras Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 jedna razgaljujuća pločaveć se neko vreme pitam zbog čega ovaj podforum nema i jednu YT temu rezervisanu samo za duete?http://www.youtube.com/watch?v=05d_yNGXDFQ
Lancia Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 već se neko vreme pitam zbog čega ovaj podforum nema i jednu YT temu rezervisanu samo za duete? vec sam mislio da se niko nece setiti.
Ras Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 vec sam mislio da se niko nece setiti.pa šta čekamo?now pl: solidna ploča sa ekstremno ružnim omotom i odličnim spiskom gostiju (Roger McGuinn, Paul McCartney, Marc Ribot, itd...)http://www.youtube.com/watch?v=N0N6TfU54o8&playnext=1&list=PL6E3D748C56E6F30Dhttp://www.youtube.com/watch?v=zifeVbK8b-g
Ras Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 (edited) ponekad samo boli nepodnošljivo Edited August 9, 2011 by Ras
B_B Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 (edited) već se neko vreme pitam zbog čega ovaj podforum nema i jednu YT temu rezervisanu samo za duete?Jedva cekam, pa da stavim nik i kajli sa pjesmom "ti si princeza"Btw. moze li se ime ove teme promjeniti u "jer slusamo ploce i sviramo rok". Edited August 9, 2011 by B_B
B_B Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Danas stiglo:Tearwater - 7" (Chapter Rec.) 1995Nekada, kada je Chapter Rec. garantovao finest HC Metal (Coalesce, Canon, Matewan), htio ovo imati, bila ili rasprodata ili jako skupa. Dok sam pretrazivao listu lika od kojeg sam namjeravao da kupim ovu plocu dole, naletim na ovo. Cijena 3-4 Euro...i kupim. Sjecao sam se jedne pjesme, koju svjesno nisam cuo vjerovatno 15-ak godina. I...bolje da je nisam nikada vise cuo. Niti kapiram zasto sam ovo htio imati, niti kapiram kakve veze Chapter i ovo ima sa metalom...kako god, ako nista drugo posluzice za, do prije neki dan, nesvjesno nemirni dio duse, slozena pored ostalih ploca koje nikada vise necu cuti.Ovu trazio, nekada imao, nemam pojma ko (obicno znam) od bivsih prijatelja/poznanika je ukrao/zadrzao (nekada davno kada sam pozajmljivao ploce i dok me zivot nije naucio pravilu "samo iz moje ruke")Assfactor4 - (Old Glory Records) 1995
Recommended Posts