wayfaring stranger Posted April 24, 2023 Posted April 24, 2023 Nešto drugo. Priča se o poznatim stvarima koje datiraju još od pre prvog Kontakta, ništa novo, nikakvo rešenje. Iako su tiraži veći nego ranije, i dalje govorimo o skoro pa zanemarljiv ciframa. Veći deo tih tiraža je u prodavnicama i kod online prerodavaca. Svi izdavači kažu da je lako prodati prvih 100kom. Nakon toga prodaja staje. Govorimo o 100kom! Jelke deluje potpuno nemotivisano. Trebalo je dati više prostora gostima da pričaju o svom izdavaštvu i organizacionim resenjima. Meni najbolji deo kada slovenac priča o presama iz Poljske (gde većina izdavača štampa) koje su kupljene u Africi ako se ne varam. Zaboravih ime zemlje.
scab Posted April 24, 2023 Posted April 24, 2023 (edited) zaradio nekoliko dobrih pločica na record store day rasprodajama... ramones bili najskupji, 18e. Edited April 24, 2023 by scab 2
wayfaring stranger Posted April 24, 2023 Posted April 24, 2023 U kom gradu mogu da se nadju ove ploče kao polovne? U nemackim second handovima teško može da se nadje nešto objavljeno posle 1990. Za pet god ovde, nisam našao više od 20-ak polovnih vinila.
scab Posted April 24, 2023 Posted April 24, 2023 2 minutes ago, wayfaring stranger said: U kom gradu mogu da se nadju ove ploče kao polovne? U nemackim second handovima teško može da se nadje nešto objavljeno posle 1990. Za pet god ovde, nisam našao više od 20-ak polovnih vinila. e, žena mi bila za vikend u švedskoj/danskoj pa je u subotu obišla par radnji da mi nađe ramones, pa nabasala na ove polovne. za kopenhagen znam da su im dobre radnje mint (pogotovo za polovne) i sex beat a za malmo stvarno nemam pojma. mada znam da je i dancing bear u zagrebu imao RSD dan i ovaj ramones u ponudi, a ja čak bio u ZG u subotu ali jbg nisam imao vremena da trknem do radnje... u nemačkoj ni ja nisam imao sreće sa polovnjacima po dobroj ceni, ali sam se iznenadio koliko ih ima u holandiji. letos sam nakupovao svega i svačega za po par evra i to na veoma random mestima. vozim bajs i samo vidim na ulici izbačene kutije sa pločama za preturanje "1LP = 3 e; 3LP = 5 e" (uzeo springsteen, bowie, cohen...) i po thrift store mestima sam se isto ponovio svačega.
wayfaring stranger Posted April 24, 2023 Posted April 24, 2023 Au, pa ovde ni najgore shlagere ne možeš da nadjes na vinilu za 3e. Ima jeftinih ploča ali su katastrofalno očuvane. Sve ostalo ispod 10-15e za prosečno očuvan vinil je odlično. Od korone ovde su cene plovnih izdanja otišle u nebo. Pitao sam te jer znam skoro sve shopove 200km od Nürnberga i nigde nisam naleteo na te cene. A pogotovo na izbor.
scab Posted April 24, 2023 Posted April 24, 2023 47 minutes ago, wayfaring stranger said: Au, pa ovde ni najgore shlagere ne možeš da nadjes na vinilu za 3e. Ima jeftinih ploča ali su katastrofalno očuvane. Sve ostalo ispod 10-15e za prosečno očuvan vinil je odlično. Od korone ovde su cene plovnih izdanja otišle u nebo. Pitao sam te jer znam skoro sve shopove 200km od Nürnberga i nigde nisam naleteo na te cene. A pogotovo na izbor. jaoj pa bio sam u nirnbergu u martu (svratio u neki monoton i kill zap valda), vratio se bez ijednog vinila, i know the pain! doduše i u amsterdamu kada sam bio nisam našao nešto posebno dobro a cheap, a ovo što sam pominjao sam našao pored u haarlemu i svaki put slučajno jer imaju dosta nekih pijačica gde ljudi prodaju 2nd hand stavri na ulici. i ja sam bio malo šokiran kad se žena vratila sa neotpakovanim libetines za 8e, vaccines limited deluxe 2xlp za 11e... i svi polovni su stvarno NM/M. ali u taj deo evrope sigurno neću skoro svraćati...
ragasto Posted April 24, 2023 Posted April 24, 2023 @wayfaring stranger Mislim da je Zimbabve. Ovakve konferencije su skoro uvek serdar/vojvodo dešavanja, što je šteta jer su zanimljivi gosti i uz dobrog moderatora bi svakako imalo šta da se kaže. Al džaba kad neki od učesnika (u ovom slučaju izgleda moderator) dođu mamurni, sjebani i nepripremljeni pa se razbude tek negde na sredini. Uz dužno poštovanje, jedna od prvih stvari koju je moderator rekao je "Nemam veze sa muzičkom industrijom". A za tiraže...pa da, znamo svi da su u pitanju male cifre. Rešenje ne znam ni da li je moguće pošto je pomenuto da je jedan gepek prošvercovanih ploča dovoljan da poremeti tržište. Teško mogu da zamislim da se carina ikako angažuje oko toga jer 100 ploča puta dvajs evra je 2000, na carini je to kusur iz prve smene. Ali dobro, ploče su našle svoje mesto, drže ga nekako pa da vidimo koliko će to potrajati. I da li će posle pucanja balona moći da se opet kupuju na metar po niskim cenama. 1
wayfaring stranger Posted April 25, 2023 Posted April 25, 2023 23 hours ago, scab said: jaoj pa bio sam u nirnbergu u martu (svratio u neki monoton i kill zap valda), vratio se bez ijednog vinila, i know the pain! Mono-Ton i Kill-o-zap. Jedine dve koje intenzivno gaje alternativu. Ako budeš opet dolazio, javi se. U blizini ove druge radnje sam.
scab Posted April 25, 2023 Posted April 25, 2023 6 minutes ago, wayfaring stranger said: Mono-Ton i Kill-o-zap. Jedine dve koje intenzivno gaje alternativu. Ako budeš opet dolazio, javi se. U blizini ove druge radnje sam. hvala na pozivu, da znaš da hoću ali mislim da se neću vraćati narednih godinu dana. inače za mesec dana moram u minhen pa ako neko ima preporuku za dobru vinilnicu bio bih zahvalan...
wayfaring stranger Posted April 25, 2023 Posted April 25, 2023 19 minutes ago, scab said: hvala na pozivu, da znaš da hoću ali mislim da se neću vraćati narednih godinu dana. inače za mesec dana moram u minhen pa ako neko ima preporuku za dobru vinilnicu bio bih zahvalan... Imas PM sa informacijama i adresama.
klimt Posted April 26, 2023 Posted April 26, 2023 (edited) Ragasto najavio reizdanje DK na topiku o Koji, ali Dancing Bear sprema još dva: Lačni Franz – Adijo Pamet , LP https://dancingbear.hr/trgovina/lacni-franz-adijo-pamet-lp-reizdanje-helidon/ Lačni Franz – Ikebana LP https://dancingbear.hr/trgovina/lacni-franz-ikebana-lp-reizdanje-helidon/ Edited April 26, 2023 by klimt 1
wayfaring stranger Posted April 28, 2023 Posted April 28, 2023 On 25. 4. 2023. at 17:12, scab said: 1
Ras Posted May 7, 2023 Posted May 7, 2023 Još pre izvesnog vremena sam video natpis iznad spuštenih rolo-vrata, ali nije bilo informacija o tome šta se krije iza tog natpisa. Evo sada na YT nalazim odgovor: 1 1 1
klimt Posted May 7, 2023 Posted May 7, 2023 Stigla Disciplina i Lačni Franz u Mascom. Nisam gledao na drugim mestima. https://www.mascom.rs/sr/rock/lp/disciplina-kicme-svidja-mi-se-da-ti-ne-bude-prijatno-vinyl--pid-43380.1.135.html
Recommended Posts