Nikola Kiric Posted April 17, 2017 Posted April 17, 2017 ti bas sve slusas :) imam od Stop prvi album, mint-, eventualno sam ga pustio jednom...
Simon Posted April 17, 2017 Posted April 17, 2017 Извукао сам једну плочу коју из више разлога не слушам чешће, један је да је ријетко ко посједује, па ваљда све се бојим да је не оштетим или ја или дјеца. 1971UK
Simon Posted April 17, 2017 Posted April 17, 2017 А онда је на реду још један ЛП који не памтим кад сам задњи пут слушао. Исто 1971 годиште
wayfaring stranger Posted April 17, 2017 Posted April 17, 2017 (edited) ti bas sve slusas :) imam od Stop prvi album, mint-, eventualno sam ga pustio jednom... Jedino što je Cadillac mlak, ova tri su mi skroz o.k! Taj Stop mi je bio prijatno iznenađenje. Sve sjajne pesme. Call 66/ Telefon neke mekše verzije Le Cinema koji opet mešaju sve i svašta. Ovo se pusti jednom u par godina. Ne moraju samo remek dela da se slušaju ;) Zanimljivo, sve su Hrvatski bendovi. Ne znam da li je ovakvih izdanja bilo na ovim prostorima. Edited April 17, 2017 by wayfaring stranger
Ras Posted May 10, 2017 Posted May 10, 2017 Our Man in Paris - Dexter Gordon (Blue Note 2012. RE / orig. 1963.) Klasik.
wayfaring stranger Posted May 11, 2017 Posted May 11, 2017 Our Man in Paris - Dexter Gordon (Blue Note 2012. RE / orig. 1963.) Klasik. Po tvojoj preporuci iskopao sa nekog harda da se podsetim. Svojevremeno sam skinuo izdanje sa 5 bonusa. 1-Sweet and lovely, 2-Long Tall Dexter, 3-Dexter rides again, 4-I can't escape from you i 5-Dexter digs in su bonusi.
Ras Posted May 11, 2017 Posted May 11, 2017 Po tvojoj preporuci iskopao sa nekog harda da se podsetim. Svojevremeno sam skinuo izdanje sa 5 bonusa. 1-Sweet and lovely, 2-Long Tall Dexter, 3-Dexter rides again, 4-I can't escape from you i 5-Dexter digs in su bonusi. Sa albumima Dextera Gordona u tom periodu (okvirno 1960. - 65.) ne može da se pogreši. I uopšte, to je baš bogat period u džezu, kada su mnogi od velikana bili na vrhuncu svtvaralačkih moći, a sve je i adekvatno diskografski ispraćeno. Ovaj album mi je i posebno drag, zato što je i jedan iz čitavog niza albuma na čijim se omotima nalaze fascinantni portreti crnih umetnika. Samo izdanje je tehnički besprekorno, izdao je baš Blue Note, u periodu kada je ova kuća u ponudi imala samo pet, ili šest svojih klasičnih albuma na vinilu (Out to Lunch, Something Else, Cool Strutin, ...) , a prodavali su se i u paketu sa majicama sa motivom albuma- do te verzije nisam došao. Po neki primerak baš ovog izdanja se možda još može naći i u srpskim prodavnicama i po korektnim cenama. Bonusi su naravno uglavnom vezani za digitalna izdanja. Dextera Gordona se možda sećaš, ako pamtiš nezgrapno visokog starkelju iz filma Round Midnight iz 1986. godine? Meni taj film nikada nije posebno legao, ili bio drag, a probao sam i prošle godine da ga odgledam, pa nije išlo.
Ras Posted May 20, 2017 Posted May 20, 2017 Rostropovich Und Berliner Philharmoniker (Karajan): Cellokonzert H-moll (Dvorak), Rokoko Variationen op. 35 (Tchaikovsky)
Recommended Posts