vladavsnarod Posted November 11, 2016 Posted November 11, 2016 sta si uzeo? :) 1. LP: Violent Femmes,Hallowed Ground 2. DOUBLE LP: Bill Callahan,Rough Travel For A Rare Thing 3. LP & MP3: Mac Demarco,Salad Days: GATEFOLD 4. LP: Galaxie 500,This Is Our Music 5. LP: Killdozer,Uncompromising War On Art Under The Dictatorship Of The Proletariat: GREEN 6. LP: The Gun Club,Miami 7. LP: Thin White Rope,In The Spanish Cave 8. LP & MP3: J Mascis,Several Shades of Why 9. LP: Beck,One Foot In The Grave 10. LP: Ween,White Pepper: WHITE VINYL 11. LP: The Long Ryders,State of Our Union
Parsons Posted November 11, 2016 Posted November 11, 2016 (edited) neki su novi? ja od njih samo polovno. novi preko jpc-a ili jednostavno u Saturnu Edited November 11, 2016 by Parsons
vladavsnarod Posted November 12, 2016 Posted November 12, 2016 Samo J. Mascis je nov ako se ne varam. Hteo sam i ranije da ga pazarim, pa kad je vec bio na sajtu...
Parsons Posted November 12, 2016 Posted November 12, 2016 ween white pepper polovni je preko 100 ojra bio. a reizdati su nedavno neki njihovi albumi. zato sam pomislio. ali nemamo svi isti dzeparac ;)
vladavsnarod Posted November 12, 2016 Posted November 12, 2016 Reizdanje iz 2000-te godine = 35 eur. Slab sam na beli vinil.
Nikola Kiric Posted November 17, 2016 Posted November 17, 2016 Real Numbers - Wordless Wonder LP - najbolja pop ploca godine!
B_B Posted January 5, 2017 Posted January 5, 2017 Treba mi pomoc...vidio sam da neki ljudi drze ploce van omota, znaci u foliji i u inner sleeve-u ali iza omota ploce (moze i iza - u svakom slucaju van omota). Pretpostavljam da se na napravi ringwear...radi li to neko od vas i koliko ima smisla? Zvuci mi kao dobra idelja, ali se bojim da se omoti, pogotovu kod 2x, 3x... izdanja ili gatefold-a mogu na drugi nacin deformisati...hvala
Bujodrag Posted January 5, 2017 Posted January 5, 2017 Ploča je najvažnija. Omoti su samo komadi kartona ali svakako bolje štite ploču nego samo plastična folija (kesa). Drži ploču u kesi, imaš raznih, od jeftinih plastičnih do skupih NASA proizvoda. Ploču u kesi drži u omotu a omot zaštiti plastičnim "gaćama", nisu skupe i izdržeće i jača grebanja. Ringwear ćeš izbeći tako što ćeš ploče uvek držati uspravno i ne previše gusto. Cepanje/trošenje hrbata je neminovno ali se može vrlo usporiti čuvanjem ploče u kvalitetnoj, malko debloj kesi i pažljivijim ubacivanjem ploče u omot. Nikad je nemoj samo frknuti u omot, kao što ja često uradim
B_B Posted January 5, 2017 Posted January 5, 2017 Ploča je najvažnija. Omoti su samo komadi kartona ali svakako bolje štite ploču nego samo plastična folija (kesa). Drži ploču u kesi, imaš raznih, od jeftinih plastičnih do skupih NASA proizvoda. Ploču u kesi drži u omotu a omot zaštiti plastičnim "gaćama", nisu skupe i izdržeće i jača grebanja. Ringwear ćeš izbeći tako što ćeš ploče uvek držati uspravno i ne previše gusto. Cepanje/trošenje hrbata je neminovno ali se može vrlo usporiti čuvanjem ploče u kvalitetnoj, malko debloj kesi i pažljivijim ubacivanjem ploče u omot. Nikad je nemoj samo frknuti u omot, kao što ja često uradim Sve ploce naravno imaju neki inner sleeve, cesto i papirni i svi omoti su naravno u plasicnim kesama (gacama)...ideja je bila da plocu u inner sleeve-u drzim van kartonskog omota, ali oboje naravno u kesi...primjetio sam da mi neke novije ploce, max. godinu dana stare vec imaju ringwear, pa zato...iako kapiram da ovako ipak moze vise prasine, sta li, da dodje do vinila...ne znam...ploce naravno drzim uspravno, a vjerovatno je onda "gustina" razlog za ringwear... Prebacio sam jedan batch ovako kako sam napisao, pa cu vidjeti sta se desava...hvala
Nikola Kiric Posted January 5, 2017 Posted January 5, 2017 prva stvar koju uradim kad kupim novu plocu spakovanu u celofan je da posecapm celofan i bacim u djubra. a ako je polovna sa plasticnom kesom skinem kesu. jedine ploce u kolekciji koje imaju kesu su japanska izdanja sa "obi" ili izdanja ciji je omot dva parceta papira/kartona, pa da slucajno ploca ne ispadne. po meni ti plasticni omoti su za kolekcionare sa skupim plocama koji jednog dana nameravaju da ih prodaju.
Bujodrag Posted January 6, 2017 Posted January 6, 2017 (edited) Ja, ako kupim ploču sa gaćama, ostavim ih. Neki prodaju polovnjake tako, kao Borko, na primer, a neki imaju izloženu ploču sa omotom u gaćama i ako kupiš ploču, oni skinu taj spoljni omot i zadrže ga. Meni je svejedno ali je malo, šta znam, bezveze. Jednom ili dva puta sam, na berzama, prilikom kupovine ploče u vrednosti nekih petnaestak ili dvadesetak evra, kad je prodavac skinuo omot s namerom da ga sačuva za sebe, samo rekao, držeći pare u ruci, spreman da platim: Hvala lepo, ne svidja mi se to skidanje omota, i okrenuo se i otišao. OK, kontam da je to neki vid kurčenja sa moje strane, ali izraz iznenadjenja na njegovoj faci vredi više nego ta ploča. Nisu to likovi koji su na berzu došli da rasprodaju svoju kolekciju, to su preprodavci. Ne moraju da stavljaju kese, ali, ako ih već stavljaju, šta ih onda štede. No, ako kupim ploču koja nema gaće, retko ću se setiti da joj ih obučem, ostavim je tako, golišavu :D Od malog broja novih ploča koje sam kupio, samo sam na jednoj sačuvap celofan jer je imao neke super nalepnice. Edit: sad sam proverio, nisam ni njoj sačivao celofan nego sam pažlivo isekao nalepnice i turio ih u omot. Edited January 6, 2017 by Bujodrag
Recommended Posts