mraki Posted September 5 Posted September 5 Treba mi rezervni telefon za neke apikacije kojih nema u našoj play prodavnici, i bez puno traženja uzeh Moto g04. Iznenadih se šta se dobija za nepunih 100 evra. Sasvim ok izbor za neke nezahtevne korisnike, decu i starije…
goofs Posted October 4 Posted October 4 Ispao sam iz štosa skroz što se tiče Androida, koji su dobri telefoni sada, jel Xiaomi i dalje valja? Kapiram da Samsung valja, vidim neki Honor, Realme, Vivo, šta je to? I koja je fora sad sa presavitljivim telefonima?
Engineer Posted October 4 Posted October 4 Nekome odgovara da ga presavije na pola, pa lakše stavi u džep ili tašnu 4 minutes ago, goofs said: koji su dobri telefoni sada Nema ih. Svakome nešto fali, platio ga 100€ ili 1000€. Samsung đubre je verovatno najbolji izbor u svakoj klasi, odnos cena/kvalitet, podrška, sigurnost i tako to. Google Pixel smeće u svojoj klasi može imati smisla. Ostalo samo ako znaš tačno šta ti treba. 1
goofs Posted October 4 Posted October 4 Honor Magic6 Pro mi zapao za oko, pošto ima na rate, a tvrde da mu je odlična kamerica. Kakav je Honor inače, jel na dobrome glasu? 1
Engineer Posted October 4 Posted October 4 Honor je Huawei koji je dozvoljen na zapadnom tržištu. Dobar je taj model, ima dobru kameru. Inače je kao i svaki drugi Android OS - na svaku korisnu stvar idu dve gluposti, ali većini to ne smeta, a izbor i nije neki, pa izađe na isto. Ako zaista budu izbacili 4 nadogradnje sistema, onda možda i vredi uzeti ga, ne znam koja je cena. 1
Shan Jan Posted October 4 Posted October 4 Ja ne mogu da zamislim da dam 800-1000 evra za mob. Koliko taj zaista vredi u odnosu na neki best buy od 400-500 evra?
bags Posted October 4 Posted October 4 @Engineer je za neke stvari u pravu. Nema telefona da vredi svoju cenu. Ja trazim od pocetka godine i bas je lose trziste. Starim modelima cena spada puno sporije ili skoro nikako. Otprilike telefoni koji su bili pre po 500,600 sad su oko 1000. Ovako nekako stoje stvari: - Svi kineski modeli su kod mene out of question. Previse su se udaljili od androida ili imaju cak skroz svoj OS. Ne verujem u spijuniranje ali verujem da nisu sposobni odrzavati security i kompatibilnost, a ja opet na tom telefonu imam veoma bitne stvari poput MFA, netbankinga, aplikacije za obavljanje papirologije i sl. - Samsung je teska prica. OneUi je napredovao puno zadnje 3,4 godine i sa GoodLockom je ubedljivo najbolji UI. Ima malo bloata ali ni blizu kao nekada tj. vecinu mozes ili deinstalirati ili sakriti. Imaju dobru garanciju, dugu podrsku, servis mrezu, maske, baterije i sl. Problem je stagnacija (dobijas manje nego pre 3,4 god) , Exynos procesori u Evropi ( kaskaju oko 2 god, puno losija potrosnja baterije i vidljivom okom bezgresno losija obrada slika) i kamera koja ne moze da se izbori sa najmanjim pokretom a uz to ekstremno spora. Sve u svemu ako si average user a55 je i dalje solidan izbor. Za nesto vise moras ganjati Ultra S seriju koja ima Snapdragon procesor ali je velika i ima nepotrebnu olovku. - Google Pixel. Ocajan hardware sa bednim Tensor procesorom (ne samo za gaming vec i za najednostavniju obradu slike i videa). Na modele pre 9 dodati i jako slab modem gde cesto svi telefoni imaju puni signal a ti nemas nikakav. Na sve to software je cesto bugovit jer si u principu alpha korisnik pa cesto jedan mesec ne rade jedne stvari pa onda to poprave pa ne rade druge i sl. Medjutim sve to nadoknadjuju sa najboljim fotografijama na trzistu. Fantasticne slike cak i dece koje trce da ne govorim u genijalnim grupnim fotkama. Software support je dobat i dug, ali na hw strani je bas lose i sto se tice dodataka i popravki. Puno je bolji value gde dosta vise AI iam i neku koliko toliko upotrebljivu funkciju. Za manji budzet 8a je solidan izbor, za veci 9 i 9 pro su i pored svih problema dobar izbor. - One plus. Solidan software koji su hteli unistiti ali su se predomislili. Dobar value za ulozeni novac i sto se tice hw i kamere ali imaju hronican problem sa kontrolom kvaliteta. Imas dve opcije ili ce sve raditi kako treba i bice ti jedini izbor i za sledeci model ili ces dobiti zelenu liniju preko celog ekrana od 900 eur koju garancija ne prihvata. - Motorola solidan izbor low range i mid range telefona. Kamere su onako, lepo je sto cesto imaju sd card ili headphone jack. Android je isto odlican skoro kao bare bone sa par dobrih gimmicka ali nejasno zasto ne mogu drzati korak sa bar security upgradeima tako da ne kod mene ne dolaze u obzir. - Asus imali su par dobrih modela pre 2,3 godine ali i oni posustaju. Nemaju nista specijalno da su dobri ali ni specijalno da su losi. Gameri ih bas gotive zbog dobrih performansi a imali su i par modela koji su bili malo manjih dinenzija nego drugi flagshipi. - Sony jeftiniji modeli imaju katastrofalan odnos cena i hw. Bukvalno su skuplji 30% od slicnih telefona drugih proizvodjaca a bez jakih razloga. Flagship modeli imaju i sd card i headphone jack i software za kameru koji mozes podesavati do besvesti. Imaju i najbolje zvucnike od svih telefona. Cak i verzija android jako malo modifikovana. Na drugoj strani samo 2 god upgrade , upitan kvalitet izrade i teski za nabaviti o servisu i supportu mozes zaboraviti. Bas pripustena prilika za uspeh. 3 5
Mil@n Posted October 4 Posted October 4 5 hours ago, goofs said: Honor Magic6 Pro mi zapao za oko, pošto ima na rate, a tvrde da mu je odlična kamerica. Kakav je Honor inače, jel na dobrome glasu? Kompletan uređaj jak na apsolutno svim poljima. Moj vlažan san. 1 1
garcia Posted October 7 Posted October 7 (edited) 😁 edit: promašio topic 🤦 mećite na iphone, pls. Edited October 7 by garcia 2
Mil@n Posted October 7 Posted October 7 On 4. 10. 2024. at 22:50, bags said: - Google Pixel. Ocajan hardware sa bednim Tensor procesorom (ne samo za gaming vec i za najednostavniju obradu slike i videa). Na modele pre 9 dodati i jako slab modem gde cesto svi telefoni imaju puni signal a ti nemas nikakav. Na sve to software je cesto bugovit jer si u principu alpha korisnik pa cesto jedan mesec ne rade jedne stvari pa onda to poprave pa ne rade druge i sl. Medjutim sve to nadoknadjuju sa najboljim fotografijama na trzistu. Fantasticne slike cak i dece koje trce da ne govorim u genijalnim grupnim fotkama. Software support je dobat i dug, ali na hw strani je bas lose i sto se tice dodataka i popravki. Puno je bolji value gde dosta vise AI iam i neku koliko toliko upotrebljivu funkciju. Za manji budzet 8a je solidan izbor, za veci 9 i 9 pro su i pored svih problema dobar izbor. Moram malo da ispravim jer sam imao i 6 pro i 7 pro. 6 pro je bio solidno loš po pitanju hardvera ali 7 pro je i više nego veliki pomak, bolji nego što sam očekivao. Stvarno sve radi smooth i bez bilo kakvih trzavica, pa i video obrada jer ponekad montiram neke klipiće. Bagovi manje više, ima ih, ali ne bih rekao ni više ni manje nego kod ostalih provajdera. Sa 7 pro sam jako zadovoljan, ali 8 sumnjam da se isplati za prelazak, 9 nisam ni ispratio. Mane su sporo punjenje pre svega, i gorilla glass osetljiv više na ogrebotine nego što bi očekivao, kao i velike doplate za više od 128gb dok 512gb Kinezi stavljaju u telefone od 300, 400 eura, to me izluđuje. Kamera je naravno izuvanje. 1
bags Posted October 8 Posted October 8 @Mil@n Sve si u pravu 100%. 9 ima novi modem koji popravlja ocajnu situaciju sa 8. Mislim da ce im sad trebati opet 3 godine da ispeglaju bugove sa novim cipsetom.
brusli Posted October 22 Posted October 22 Bas danas gledao neki jeftiniji model za kevu, znaci pozivi, poruke, viber, kamera i nista vise. Ovi jeftini Shaomiji su krs neopevani, koce, gomila bloatwarea. Prvi koji nekoci je u rangu cene Samsunga, to su Redmi 12 i 13. Samsung ispeglan, cak i najjeftiniji model A05s fino radi sa browserom. Na kraju uzeo A15, za 170 E, manji je, i malo bolji hardware od A05s. Za prosecnog korisnika sasvim dobar, bar na prvi utisak. Shaomi vise nije Kineska skoda, vec samo obican kinez. Mada se klinci loze na njih, jer gledaju specifikacije, i onda spamuju internet sa svojim "misljenjem". 1
Mil@n Posted October 23 Posted October 23 3 hours ago, brusli said: Bas danas gledao neki jeftiniji model za kevu, znaci pozivi, poruke, viber, kamera i nista vise. Ovi jeftini Shaomiji su krs neopevani, koce, gomila bloatwarea. Prvi koji nekoci je u rangu cene Samsunga, to su Redmi 12 i 13. Samsung ispeglan, cak i najjeftiniji model A05s fino radi sa browserom. Na kraju uzeo A15, za 170 E, manji je, i malo bolji hardware od A05s. Za prosecnog korisnika sasvim dobar, bar na prvi utisak. Shaomi vise nije Kineska skoda, vec samo obican kinez. Mada se klinci loze na njih, jer gledaju specifikacije, i onda spamuju internet sa svojim "misljenjem". Xiaomi kida odnos cena kvalitet. 1
brusli Posted October 23 Posted October 23 Al najjaca fora odes na mobilnisvet i citas o Shaomiju, kad u komentarima ma nemoj taj, bolji je Honor/Huawai/Samsung/neke kung-fu marke. Ok, odes na Honor komentare, ma bolji je Samsung/Shaomi. Odes na Samsung, oni te vracaju na ova prva 2. Pis zivi kako se klinci loze...
Recommended Posts