Jump to content
IGNORED

Svi naši pumpaši

Jerry

Recommended Posts

Posted (edited)

@BlackGeorge Ako nije kasno, Gazprom/NIS ti je najsigurnije ako to sipaš i kod nas i odgovara ti jer je to gorivo direkt iz Pančeva, za ostale ne znam šta mućkaju i sa čime da budem iskren. Nije isključeno i da ostali u nekoj meri uzimaju iz Pančeva, Nestro više nema svoju rafineriju, Hifa cisterne sam vidjao na autoputu prema Beogradu, Mankom (Moma i Vlada Mandić) bih izbegao u širokom luku. 

Edited by ducca
  • Hvala 1
Posted

U HR i SLO benzin 1.56e dizel 1.5e.. na autoputu u SLO oko 30 centi skuplje. U IT benzin 1.95e a dizel 1.8e video samo na jednom mestu.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

U SLO benzin 1.54, dizel 1.48e, na autoputu oko 30 centi vise. U HR 1.54e benzin i 1.41 dizel, svuda ista cena.

Edited by Milosh76
  • +1 2
Posted

Kad nisu tigrovi

• 3 months later...
Posted
On 13. 5. 2024. at 11:29, Milosh76 said:

U SLO benzin 1.54, dizel 1.48e, na autoputu oko 30 centi vise. U HR 1.54e benzin i 1.41 dizel, svuda ista cena.

Tri meseca kasnije, u Hrvatskoj ista cena dizela. U Sloveniji 1.51, na autoputu ne znam koliko je, u Austriji čini mi se 1.58. Kod nas 1.70. Jebem vam majku svima, na čelu sa... (nije Hans Holcijus).

• +1 1
Posted
4 hours ago, Sokrat said:

Tri meseca kasnije, u Hrvatskoj ista cena dizela. U Sloveniji 1.51, na autoputu ne znam koliko je, u Austriji čini mi se 1.58. Kod nas 1.70. Jebem vam majku svima, na čelu sa... (nije Hans Holcijus).

U Turskoj oko 45 lira, sto je izmedju 1.2 i 1.3e za litar i pored ogromne inflacije. Evro je oko 35 lira.

• +1 1
  • 4 weeks later...
Posted

U Bosni 20l dizela 3000din 

U Cg l dizela 1.35

• 2 weeks later...
Posted

U Rumuniji je benzin 95 oko 8 leja za litar, što dođe oko 1,6 evra. U Mađarskoj sam za vikend plaćao 587 forinti za litar, što dođe oko 1,5 evra. U Bugarskoj je u julu bio oko 2,75 leva, što mu dođe oko 1,35 evra, i to je bilo osetno jeftinije nego u Srbiji tada, skoro 40 centi za litar.

Sa ovim poslednjim pojeftinjenjem u Srbiji više nije tako značajna razlika. Bilo bi mi povoljnije da sam za vikend sipao u Srbiji za 172 dinara, nego u Mađarskoj.

• +1 1
  • Hvala 1
Posted
On 18.8.2024. at 9:02, Sokrat said:

U suštini, razlika je mnogo veća kad uzmeš u obzir kvalitet goriva u Slo i Hr. Govno koje NIS prodaje svima troši bar litar više.

Posted
40 minutes ago, April said:

U suštini, razlika je mnogo veća kad uzmeš u obzir kvalitet goriva u Slo i Hr. Govno koje NIS prodaje svima troši bar litar više.

ne trošim nis-ovo gorivo, ali nisam primetio nikakvu specijalnu razliku između domaćeg mol/omv/shell i onog u hrvatskoj ili sloveniji(austriji)

• +1 1
Posted

mit koji podgrevaju vozači koji ne izbivaju iz gradova pa se oduševe kako im kola rade kada odu na more u grčku :lolol:

- za njih je isto kada se vozi od semafora do semafora 30 km/h i kada se vozi na autoputu 130 km/h, nemaju pojma da se nakuplja garež u motoru od kratkih deonica, kada motor ne stigne ni da postigne radnu temperaturu, pa se čude kako motor prodiše posle višečasovne vožnje na auto-putu kada se većina te prljavštine sagori...

- taj efekat traje još par nedelja od povratka sa mora, pa lošije performanse kao posledica gradske vožnje, oni pripisuju novom gorivu koji sipaju na domaćim pumpama

• +1 2
Posted

Ina dizel u Hrvatskoj >>>>>>>>> Eko dizel u Srbiji.

Ne znam da li je do Eko pumpe, navikla sam se da tamo sipam i skupljam bodove :wacko:

Posted

ja sam pisao samo o potrošnji, identična je gde god ga sipao

euro dizel samo & isključivo na mol-ovim pumpama

ima i kod njih da se skupljaju bodovi

Spoiler

:srdoc:

Posted

naravno i potrošnja je manja kada se uradi italijansku tuning :D

Posted

Ja sam u svoje vreme brendirao MOL i OMV pumpe preko firme koja im baždari automate i svi kažu da samo diluju gorivo koje dobiju od NIS-a, sem par specijalnih vrsta goriva. Za ovo što pričate u vezi kvaliteta pojma nemam, probaću da vam verujem, samo sam primetio da mi u Makedoniji lošije vuče nego kod nas, pa ne vidim zašto u Hrvatskoj ili Mađarskoj ne bi bilo obrnuto.