Jump to content

Majstor u kući

Featured Replies

Ili staviti još kudelje, meni nikad nije kapalo a stavljao sam samo kudelju. I mazao sapunom, ali to je samo old skul fora. 

• Replies 453
  • Views 132.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Može i teflon traka, odlična umjesto kudelje     Ja kupio onaj vodoinstalaterski ključ i ćao zdravo profesionalci kada crkne slavina. Big deal zavrnuti ventil i zamijeniti, na

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

rokaj bez brige

• Skyhighatrist
    Skyhighatrist

Šta god da radiš (a da ne omalaš ceo zid) - videće se. Okači nešto preko do sledećeg krečenja

Posted Images

4 hours ago, El Guapo said:

Приликом селидбе расклопио сам трокрилни ормар, то јест момци који су радили селидбу, то сам платио око 1500 дин пре 3 године. Сад је дошло време да га монтирам, пробао сам сам, али не иде, звао сам исту фирму, и сад траже 6-7000 дин. 

Дал то стварно толико кошта, кога другог са зовем, јел то столари раде?

nije sad skupo nego ti je onda bilo jeftino :fantom:

• 10 months later...

@mire , a slobodno i ostali ako neko zna. treba da pričvrstim za zid još jedan ormarić za cipele, da ne pada kad god ga otvorim. idealmo mesto je tačno na ovoj izbočenom delu zida.

dimnjak.jpg

e sad, zašto je ovo uopšte ovako izbočeno, šta je to, noseći stub ili možda dimnjak i smem li to uopšte da bušim? niko ko živi u zgradi nema pojma, plan nemaju, ne loži se sigurno bar 30 godina.

Brt, kačiš slike sa Desanke!

Edit. Potencijalni problem sa dimnjakom je što ne bi smeo da ideš u dubinu da ne prođeš na drugu stranu, inače smeš da bušiš.

Edited by Ras

2 hours ago, Ras said:

ne bi smeo da ideš u dubinu da ne prođeš na drugu stranu

šta sad ovo znači, na drugu stranu čega? da ne uđem u unutrašnjost dimnjaka? kako da znam koliko je to u dubinu?

On 16. 6. 2024. at 2:28, Eleniko said:

kako se zove neka tekućina iz tube koja se stavlja zajedno sa kudeljom kada se spaja ventil ili slavina sa navojem na cevi, da ne bi curila voda tu. video negde na netu pa sad ne mogu da nađem a setio sam se da to koristi i moj vodoinstalater na ostrvu kome pokušavam da smanjim boravak u mojoj kući tj placu.

Firnajs

On nije u tubi jer je viskoziteta gustom mulja. Znaci, fllajka.

Edited by foto

16 minutes ago, aram said:

šta sad ovo znači, na drugu stranu čega? da ne uđem u unutrašnjost dimnjaka? kako da znam koliko je to u dubinu?

Dimnjak se uglavnom gradio od klasične opeke, horizontalno poređane, što znači da imaš jedno 12cm od zida do unutrašnje rupe. Fora je da ne probiješ skroz da ti prljav dim i čađ ne bi kroz to ulazili u kuću, mada je upitno da li iko koristi taj dimnjak više, većina ih po Beogradu stoji neiskorišćena, mnogi su i zapečaćeni.

19 minutes ago, aram said:

Da, da ne probušiš zid, onda ništa od tipla.

Probaj dubinu bušenjem u sredinu stuba/dimjaka, gledano po širini. Prema tome ćeš kasnije postaviti dva tipla levo i desno koji će biti dovoljni da se pričvrsti taj komad nameštaja..

Edited by Ras

ma ne koristi niko sigurno. 6 stanova ima, u 4 su vlasnici i niko više i ne zna da li je to dimnjak ili neki noseći stub. zgrada pravljjena 60-ih, 80-ih uvedeno parno grejanje.

18 hours ago, aram said:

ma ne koristi niko sigurno. 6 stanova ima, u 4 su vlasnici i niko više i ne zna da li je to dimnjak ili neki noseći stub. zgrada pravljjena 60-ih, 80-ih uvedeno parno grejanje.

ṣ̌ta je sa leđne strane "izbočine"?

3 hours ago, mire said:

ṣ̌ta je sa leđne strane "izbočine"?

Normalan zid dnevne sobe.

Koliko ti zelis da ides duboko?

5-6 cm je dosta, 4 šrafa koji će da drže cipelarnik da ne padne kad se otvori

rokaj bez brige

Apsolutno nemàs potrebe da ides dublje, kao sto su ti forumasi vec rrkli.

6cm na vise mesta ti je vise nego dovoljno.