Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Amerika, zemlja velika

Featured Replies

On 12. 10. 2025. at 6:59, Engineer said:

b874a589b2c6d680.png

potpuno logično medijsko izveštavanje, penzoši nisu nikome važni a upravo oni u najvećem procentu umiru od srca i kancera, sa druge strane nasilna smrt može nekome skratiti život za par decenija, što može da brine najvažniju uzrastnu grupu, onu koja najviše troši 19-49, kojoj je namenjena većina reklama na tim istim medijima...

• Replies 15.8k
  • Views 1.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Za one koji nisu čuli, mustangica je dobro i evakuisana je. 

• To je MAGA narativ o kome sam pisao, nije kriv monstrum koji je ubio uz psovke, nego je kriva ona jer je kao majka trebalo da bude pazljivija. Kratka suknja 1/1. Potpuno odsustvo logike, pameti, emp

• *edited by mod
    *edited by mod

Posted Images

7 minutes ago, gone fishing said:

potpuno logično medijsko izveštavanje, penzoši nisu nikome važni a upravo oni u najvećem procentu umiru od srca i kancera, sa druge strane nasilna smrt može nekome skratiti život za par decenija, što može da brine najvažniju uzrastnu grupu, onu koja najviše troši 19-49, kojoj je namenjena većina reklama na tim istim medijima...

Pa mora od necega da se umre, a ko je presao neke godine najbolje bi bilo u pola sekunde bez mucenja i zdravo...

1 hour ago, gone fishing said:

Ko čeka penziju da brine o srcu i raku, zakasnio je par decenija. Ali kada u uzrastu 19-49 brimuo o tome, shvatiš koliko ke raspad zdravstveni sistem. A i duštvo i država u kojoj radiš 50-60 sati nedeljno, sa 15 dana godišnjeg.

Umiranje od srca i raka je opstepoznata i prihvacena realnost. Mnogo je strasnije kad lurkuje neki serijski ubica ili kad bande upadaju u kuce i slicno. A i vise klikova donosi.

Mene tu nervira sto se ne stavlja, kod nas, veci akcenat na to koliko ljudi gine u saobracajnim nesrecama. Vest da je neko ubio nekog se vucara mesecima i secira a onda u dnu strane, svaki jebeni dan, imas vest o par ljudi koji su izginuli u saobracajkama. I nikog ne zabole da se pozabavi time i napravi saobracaj bezbednijim.

1 hour ago, Shan Jan said:

I nikog ne zabole da se pozabavi time i napravi saobracaj bezbednijim.

Kako nikog, evo najbogatiji čovek na svetu je pre desetak godina izmislio koncept tunela da bi rešio saobraćajni problem.

7 minutes ago, Weenie Pooh said:

Kako nikog, evo najbogatiji čovek na svetu je pre desetak godina izmislio koncept tunela da bi rešio saobraćajni problem.

Norveska se ozbiljno bavi problemom saobracaja, mislim da kod njih se skoro vise uopste ne gine.

750px-Road_accident_fatalities%2C_2023_%

Edit: Ako moze Kipar, koji nastanjuju ludi Grci, da ovoliko spusti broj nesreca u saobracaju, mozemo vala i mi, kad bi se potrudili.

Edited by Shan Jan

Kipar je ostrvo od milion ljudi, ne kopnena tranzitna zona između brdovitog Balkana i civilizovane Mitteleurope kao Srbija (ili Bugarska, ili Rumunija, ili Hrvatska.)

Po ovim podacima iz 2025, negde smo egal sa Grčkom - kod nas 7.4 na 100k a kod njih 7.3

(Kod Rusa 10.6, kod Amerikanaca 14.2, kod Kineza 17.4, i tako.)

Edited by Weenie Pooh

Treba uzeti predjene kilometre a ne broj stanovnika.

I broj automobila.

38 minutes ago, Engineer said:

Ko čeka penziju da brine o srcu i raku, zakasnio je par decenija. Ali kada u uzrastu 19-49 brimuo o tome, shvatiš koliko ke raspad zdravstveni sistem. A i duštvo i država u kojoj radiš 50-60 sati nedeljno, sa 15 dana godišnjeg.

SAD su demokratsko drustvo u kome ljudi imaju mogucnost da biraju svoje predstavnike na svim nivoima vlasti i da uticu na procese u drustvu. Oni su izbrali da rade puno, da imaju malo odmora i da imaju tj nemaju javno zdravstvo. To je njihov izbor, tako zele da zive i tako im se svidza ;)

Sto se tice peMzionera, oni u SAD postoje samo u obliku vise srednje klase i/ili laganih bogatasa, i oni imaju para da se lece i krpe zdravlje koje su potrosili.

Sirotinja ima mogucnost (ali i veliku nuzdu/potrebu) da radi do sudnjeg dana, tako da oni spadaju u klasu radno (ne)sposobnog stanovnistva koje (ne)brine o svom zdravlju. Doduse, mogu na svakom cosku da kupuju suplemente, vitamine i minerale, i da se kljukaju sa nadom da nece bas oni da se razbole. Doduse, jeVtinije im je d'umru nego da se lece. Operacija srca, lecrnje karcinoma, pa cak i terapija dijabetesa, kostaju sestocifreno. Sa'rana je mnogo jeVtinija i placa se samo jednom.

33 minutes ago, Weenie Pooh said:

Kipar je ostrvo od milion ljudi, ne kopnena tranzitna zona između brdovitog Balkana i civilizovane Mitteleurope kao Srbija (ili Bugarska, ili Rumunija, ili Hrvatska.)

Po ovim podacima iz 2025, negde smo egal sa Grčkom - kod nas 7.4 na 100k a kod njih 7.3

(Kod Rusa 10.6, kod Amerikanaca 14.2, kod Kineza 17.4, i tako.)

Vozio sam i po Grckoj i po Kipru, definitivno Kiprani mnogo normalnije voze a vozio sam i po grckim ostrvima.

Kao sto su nase naucili kaznama da vezuju pojas tako bi ih lako naucili da ne voze prebrzo, daju zmigavac itd... al nece.

30 minutes ago, Shan Jan said:

Vozio sam i po Grckoj i po Kipru, definitivno Kiprani mnogo normalnije voze a vozio sam i po grckim ostrvima.

Kao sto su nase naucili kaznama da vezuju pojas tako bi ih lako naucili da ne voze prebrzo, daju zmigavac itd... al nece.

Meni je zanimljivo oko zabrane pusenja - kod nas nikako, a kad se na zapadu uvodilo bile su neke diskusije ovo ono medjutim, primetila sma na prvom poslu samo IT tim pusi na pauzi jer su ih isterali iz zgrade pa lepo vidis ko koristi pus pauzu.

Na novom poslu su postovali striktno neku granicu od 30 (valjda) metara od zgrade sot znaci da je ekipa morala da predje ulizu i stane pod drvo i puse - isto ekipa na prste jedne ruke da se izbroje na onoliku zgradu.

6 minutes ago, Mel said:

Meni je zanimljivo oko zabrane pusenja - kod nas nikako, a kad se na zapadu uvodilo bile su neke diskusije ovo ono medjutim, primetila sma na prvom poslu samo IT tim pusi na pauzi jer su ih isterali iz zgrade pa lepo vidis ko koristi pus pauzu.

Na novom poslu su postovali striktno neku granicu od 30 (valjda) metara od zgrade sot znaci da je ekipa morala da predje ulizu i stane pod drvo i puse - isto ekipa na prste jedne ruke da se izbroje na onoliku zgradu.

Turci su zabranili pusenje u zatvorenom, Crnogorci odobrili gay brakove... a gde smo mi...

1 minute ago, Shan Jan said:

Turci su zabranili pusenje u zatvorenom, Crnogorci odobrili gay brakove... a gde smo mi...

the-simpsons-homer-simpson.gif

39 minutes ago, Shan Jan said:

Kod nas gej mafija vodi drzavu.. u ambis, but nevertheless...

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.