Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Amerika, zemlja velika

Featured Replies

Buahaha...ti si najjadnija pojava ikad, ali drago mi je što si traćio svoje vreme kopajući po topicima i ne razumevajući napisano.

btw, na ignoru si mi odavno, kapiram tvoju frustraciju i želju za reakcijom, ali ovo je poslednja, tako da ćeš ubuduće zaista samo traćiti svoje vreme. Bai : )

• Replies 15.8k
  • Views 1.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Za one koji nisu čuli, mustangica je dobro i evakuisana je. 

• To je MAGA narativ o kome sam pisao, nije kriv monstrum koji je ubio uz psovke, nego je kriva ona jer je kao majka trebalo da bude pazljivija. Kratka suknja 1/1. Potpuno odsustvo logike, pameti, emp

• *edited by mod
    *edited by mod

Posted Images

Ma nije bilo potrebno mnogo kopanja, neki ovde znamo da su američki izbori bili 5. novembra, a nekima će se oduzimati pravo glasa zbog neznanja 🤷‍♂️

(To kad popadaju ostali talk shows, poslednja brana pred nezadrživom plimom fašizma.)

• Author

Sunce ti jebem, kakav autenticni ludak. Juce drugarica pita zenu da li da planiraju odmor u US, njen muz se necka. Ja reko ja bih isao, ali razumem neckanje. Bogme od sada ni meni nece biti svejedno.

US sistem sa H1B vizama i lutrijama je vec bio neopisivo surov, pre svega prema ljudima koji su bili tamo na studijama i onda ostanu na studentskim vizama jos prvih godinu dve radnog zivota. I onda cap, ajde natrag. Ovo ce bukvalno da natera gooomilu porodica da se isele. Jebeni manijak.

mozda je vreme da ponovo prelistam Nudge (Thaler), $100k za ~indijce~ strucne ljude izgleda kao 1 nudge da se zaposljava domaca radna snaga a da od stranog talenta dobijemo samo one najbolje

mada, opet zar nije poenta da dobijemo najbolje jeftino - zasto visoke cene za talentovane obzirom da trumpova imigraciona politika ne podnosi radnicku klasu imigrante?

izgleda udara po obe grupe osim $1mil gold cardrolleyes

indijcerolleyes

Manje bitno: nezeljeni dobitnici ovoga bice Kanada, wfh i outsourcing kompanije. A us ce izgubiti mnogo vise nego sto ce dobiti. I dalje ne mogu da se opasiljim kakav je kreten.

Jeste, ali to sve polazi od pretpostavke da će ostatak sveta nastaviti dalje po starom, odnosno da ostale zemlje neće donositi slične mere za sprečavanje priliva/odliva radnika.

37 minutes ago, Verterdegete said:

Jeste, ali to sve polazi od pretpostavke da će ostatak sveta nastaviti dalje po starom, odnosno da ostale zemlje neće donositi slične mere za sprečavanje priliva/odliva radnika.

Pa ostali su budale ako ne iskoriste...

Oh, wait... fantom

trumpova mala od medija pojasnila da je $100k jednokratna kazna uplata samo za nove H-1B indijce u amazonu koji rade algoritam za velicinu cipela ili praska za ves koji kupujes visa holders, svake 3 godine; znaci 1 boranija, amzn se ispruzi i sve ide po starom!

kontinuitet od 1776, gotta love itD

On 20. 9. 2025. at 6:59, Fins fleet said:

Manje bitno: nezeljeni dobitnici ovoga bice Kanada, wfh i outsourcing kompanije. A us ce izgubiti mnogo vise nego sto ce dobiti. I dalje ne mogu da se opasiljim kakav je kreten.

Outsourcing ce tesko biti dobitnik, posto ce i njih rebnuti tarifirati:

https://www.financialexpress.com/business/investing-abroad-us-lawmaker-proposes-to-tax-american-firms-25-for-hiring-foreign-workers-3970276/

11 minutes ago, Chika Spale said:

Ovo je sumanuto. Ne znam na šta će izaći, ali gde će naći sve te inženjere? Kakav kvalitet će imati (kraći i srednji rok, ako ovo opstane)?

Očekujem poveći inflatorni šok.

EU da ima muda da ovo iskoristi za rast sopstvenog tržišta i ujedini se (ne politički) sa Kanadom i A/NZ

Edited by dragance

Pa EU koristi to - dovode ljude sa masterom i doktoratom da okreću burgere. 40% ne-EU imigranata je prekvalifkovano, EU prosek 30%, prosek u svojoj zemlji 20%.

over-qualification-rate-for-employed-people-aged-20-64-years-by-citizenship,-eu,-2014–2024.png

Edited by Engineer

Nije to baš uporedivo sa ovim predlogom.

16 minutes ago, Engineer said:

Pa EU koristi to - dovode ljude sa masterom i doktoratom da okreću burgere. 40% ne-EU imigranata je prekvalifkovano, EU prosek 30%, prosek u svojoj zemlji 20%.

over-qualification-rate-for-employed-people-aged-20-64-years-by-citizenship,-eu,-2014–2024.png

Nekoliko ljudi znam koji su krenuli iz te overqualified pozicije kao imigranti i uspeli kasnije da se dobace do prave pozicije. Znam da nije svacija prica takva, ali bilo bi zanimljivo gadjati ljude na sredini karijere za ovakav grafik a ne uzimati ceo skup.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.