Gonzo Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 btw - nikog nisam osudjivao (dapache, kinze, pogledaj moje ucesce na ovoj raspravi, branim od "moralista" ovu nesrecnicu sve vreme) samo sam ukazivao na potpuno pogresnu primenu odrednice "bila i ostala svoja".Po takvim merilima, Arkan i Kapone su jos svojiji™, odnosno njihovu svojost je jos lakse braniti/dokazati. O Slobi Slobodi da i ne govorim - ta on je olicenje coveka koji je ostao svoj. potpuno pogrešna postavka. nepodnošljiva privlačnost fenomena jk je upravo u transformaciji a ne u ostajem svoj po svaku cenu autizmu. od jedne od pevaljki koju smo prezirali postaje biće sa stavom, sve da je i posednuta skribomanskim duhom 1 pere lukovića.
Otto Katz Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Po takvim merilima, Arkan i Kapone su jos svojiji Pa ovi i jesu bili svoji. Aj ti budi Arkan il Al Capone. I Jeca je svoja, ličnost&persona, pa ti pukni. A to kako si je branio argumentom o bračnom prostituiranju, evo ja ću ti se zahvaliti u Jecino ime i nemoj više molim te. U Jecinu čast moram još nekako staviti u ovaj post i pušenje kurca.
Caligula Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 (edited) potpuno pogrešna postavka. nepodnošljiva privlačnost fenomena jk je upravo u transformaciji a ne u ostajem svoj po svaku cenu autizmu. od jedne od pevaljki koju smo prezirali postaje biće sa stavom, sve da je i posednuta skribomanskim duhom 1 pere lukovića.To isto sam napisao pre cetiri strane. Dakle, iznenadila me je nasa scena - ipak nije sve monolitno, ima dijalektike, komesha se nesto u toj barushtini.Pa ovi i jesu bili svoji. Aj ti budi Arkan il Al Capone. "Arkan jeste bio kriminalac i šamarao je ljude na sve strane, ali je bio i gospodin koji je znao prema kome treba tako da se postavi. "link: http://www.pressonline.rs/sr/vesti/dzet_set_svet/story/141455/JK+laže%2C+Arkan+nije+šamarao+Minimaksa!.html ... aj ne kenjaj molim te. Da budem Al Kapone? Arkan? A zasto bih to, kao prvo, pozeleo da budem - postoji li neki razlog? Kada raspravu dovedes do tacke "svi bi mi zeleli da smo Arkan ali nemamo muda" onda cemu rasprava - podelimo lepo svet na kurve i heroine, na ovce i vukove - i sve odjednom postane lakse za razumevanje. Zna se sta je tu wanabe. Jebesh to. Aj' se ti udaj za Karica! A? Ne mozes bato, nisi dovoljno svoj. Kakvo proseravanje.Ovaj forum se pre nekoliko meseci rascepio od kulosti kada je Ksendzu ubio ljubomorni decko. Opste pljuvanje po "vrednostima devedesetih" iako je KP zivela u svom stanu sa covekom koji nije bio lovator. Sa druge strane, imamo JK - koja je, ako koristimo iste arshine, neuporedivo snalazljivija od Ksendze i pri tom mnogo vise uticala na devedesete od Ksendze.Ali.JK se u jednom trenutku ideoloski (doduse nespretno) izokrene - i King Luja odmah zapljeshce rucicama, sve svrsavajuci u liberalne gace. Sta kaze Biblija na to? Pa zar Marija Magdalena nije omiljeni hriscanski lik bas zbog preobracenja?Neka se prvi baci kamenom na nju onaj koji nije gresan... ... i posle Kauboj moralista. Napravite joj hram, po googleu ima njenih ikona pun qratz - tacno je, ne moze bre bez preterivanja! Ksendza kurva, ova svetica - ko ce to da pohvata. Edited November 24, 2010 by CowBoy
sheridan Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Pa ovi i jesu bili svoji. ...upravo. ( bolje te nashao lepotane (da da, sve znam, sve vidim) :) )
bus Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 (edited) Brak je jedna prevazidjena institucija do koje je stalo samo pederima i DzejKej? To im je ona nit koja ih vezuje?Speak for yourself. <_<EDIPE, ćao, Šeki. Dobrodošao međ šareni skup. Edited November 24, 2010 by bus
Otto Katz Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 ... aj ne kenjaj molim te. Da budem Al Kapone? Arkan? A zasto bih to, kao prvo, pozeleo da budem - postoji li neki razlog? Kada raspravu dovedes do tacke "svi bi mi zeleli da smo Arkan ali nemamo muda" onda cemu rasprava - podelimo lepo svet na kurve i heroine, na ovce i vukove - i sve odjednom postane lakse za razumevanje. Zna se sta je tu wanabe. Ne radi se o željama, već o mogućnostima. Bar kod vas na Balkanu ima dovoljno klinčadije koja bi da budu top krimosi, ali nemaju ono što mi je znao govoriti rahmetli Tomo Trtonja s tombole u rijetkim trenucima kad bi bio trijezan: štof, šlif, čaršija. Podozrijevam da su se poneki furunaši ovdje otrijeli o JK, jer im uzurpira mjesto pod suncem. JK se u jednom trenutku ideoloski (doduse nespretno) izokrene - i King Luja odmah zapljeshce rucicama, sve svrsavajuci u liberalne gace.Ne plješćem ručicama i ostalo zbog ideologije, gledam ovo kao ličnost u cjelini, iako na jedan romantičan način, jer zapravo ne znam lik i djelo. Prosto mi je JK po ovome što dobivam s ppp simpa.
Аврам Гојић Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 (edited) ti ovde, bojim se, uopšte ne znaš šta dobijaš sa PPP. Kima, prijatelja proletera, uspeo si da implicitno optužiš za kulturrasizam što mi je posebno zabavno, pričaš o "motivima" koji su ti potpuno nejasni ali si uveren da ih odlično poznaješ.Ovde uopšte nije reč o miljeu iz koga Karleuša dolazi, nego o sedam godina zakasneloj reakciji. Karleuša je gej ikona već veoma dugo, gotovo deceniju. Maljković je dugo mislio da je veoma simpatično proglašavati Karleušu za srpsku Madonu, a ovaj stav se osmozom prelio ka njenim stilistima i fotografima, uglavnom zastrašujućim diletantima bez trunke originalnosti (ono igranje sa raspećem - to je, ako niste znali, trebalo da izazove ogroman skandal u Srbiji...), dok na kraju sama Karleuša nije počela da veruje da se može porediti sa Madonom. sa tom i takvom Karleušom veoma je lako igrati se. ja veoma lako mogu da zamislim nekog alkoholisanog drugosrbijaša kome padne na pamet da naloži Karleušu da odigra jednu veoma provokativnu javnu ulogu. svaka čast, uspeli su da zbune ljude kojima je Karleušina kolumna prvi prozor ikada u svet "folkera" (čega god, da sad ne teram mak na konac) i koji su videli da su i oni homosapiensi isto kao i njihove urbane visosti. mis'im, dobro jutro Kolumbo.nego, ovde se misli da Karleušine kolumne leče srpsku homofobiju? aman ljudi, na splavovima se slušaju neke druge stvari. Karleušu slušaju pederi, to je mot du jour. she is preaching to the quire, što se kaže. pravi Srbin voli Cecu (veliku Karleušinu neprijateljicu), Seku Aleksić (još veću) i mrzi pedere. Edited November 24, 2010 by vasudeva418
Caligula Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Ne radi se o željama, već o mogućnostima. Bar kod vas na Balkanu ima dovoljno klinčadije koja bi da budu top krimosi, ali nemaju ono što mi je znao govoriti rahmetli Tomo Trtonja s tombole u rijetkim trenucima kad bi bio trijezan: štof, šlif, čaršija. Podozrijevam da su se poneki furunaši ovdje otrijeli o JK, jer im uzurpira mjesto pod suncem.Hoces da kazes da ne moze svako da bude Arkan? Jashta, slazem se. Nego skrenusmo (ponovo) pricu sa onog oko cega si me potkacio - sta zapravo znaci biti svoj.Npr. Ranko Munitic je svoj. Pikaso je svoj. Gogen. Individualci. Arkan, Al Kapone - to su vodje timova. Bez svojih ljudi, ne bi mogli da budu svoji. Ne sumnjam da uvidjas smisao izraza "biti svoj", ali sumnjam da ces da priznas:)Ne plješćem ručicama i ostalo zbog ideologije, gledam ovo kao ličnost u cjelini, iako na jedan romantičan način, jer zapravo ne znam lik i djelo. Prosto mi je JK po ovome što dobivam s ppp simpa.Ooo, pa onda se slazemo. I meni je JK na neki nacin simpa. Ima tu nesto. Sem dobre guze, naravno - nije glupa nimalo, samo se cudno formirala. Odatle me i cude ova 4rumska nagadjanja "pisala je/nije pisala", ma jasno je da je pisala. Meni ovi tekstovi lice na nju.
fonTelefon Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Neki od nas ce doziveti da JK objavi memoare i razresi te dileme o autorstvu.
Аврам Гојић Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Ooo, pa onda se slazemo. I meni je JK na neki nacin simpa. Ima tu nesto. Sem dobre guze, naravno - nije glupa nimalo, samo se cudno formirala. Odatle me i cude ova 4rumska nagadjanja "pisala je/nije pisala", ma jasno je da je pisala. Meni ovi tekstovi lice na nju.Kako je bre jasno? Jedan tekst pismen i koherentan, a zapis na blogu - salata od reči? A verovatno je i to sređivao njen PR ili tako neko.Ljudi, da li vi znate da osobe koje se bave profesionalnim PR radom u Srbiji neumeju da rastavljaju reči, ne stavljaju pauzu posle zareza, rečenicama nedostaje početak i kraj. To su ljudi koji pišu svaki dan, za pare, i kompanije ih angažuju zato što boljih nema.
harper lee Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 potpuno pogrešna postavka. nepodnošljiva privlačnost fenomena jk je upravo u transformaciji a ne u ostajem svoj po svaku cenu autizmu. od jedne od pevaljki koju smo prezirali postaje biće sa stavom, sve da je i posednuta skribomanskim duhom 1 pere lukovića.Ovaj topik, kao i citava medijska gungula oko srpske Nove Gay Heroine postaje veoma zanimljiv, samo sto vise nije o JK vec o snazi predrasuda i kolicini strasti koje se unose u zakljucke donete na osnovu tih predrasuda. Ne postoji nikakav JK fenomen, nije se desila nikakva transformacija, prezirati nekoga zato sto je pevaljka je zaludan posao a tvrditi da neko ko se tim poslom bavi nuzno ne moze biti bice sa stavom je jos zaludniji. To sto su ljudi zaprepasteni time sto je stav X dosao od osobe za koju su verovali da taj stav ne moze imati ni pod tackom razno, samo zato sto se bavi time cime se bavi, to je najmanje problem JK.Ali ovde covek napisa da su svi ljudi simpanze i ne ode da ljusti bananu posle toga. Ne znam zasto se uopste vise cudim.
Аврам Гојић Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 pa time može da bude zaprepašćen samo neko ko nema apsolutno nikakvu predstavu o srpskoj estradi
Caligula Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Kako je bre jasno? Jedan tekst pismen i koherentan, a zapis na blogu - salata od reči? A verovatno je i to sređivao njen PR ili tako neko.Recimo da verujem u njen raskosni spisateljski talenat i varijacije u kvalitetu nastale zbog pritiska koji na nju (avaj) vrshi javnost.No, kao sto gore rekoh - dovoljno je da potpise pa da tekst smatram njenim. Ako potpise, to znaci da njen medijski nick i sve sto on sa sobom povlaci - stoji iza izrecenog stava.
gagorder Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 nije glupa nimalopcelica bistrooka, vatromet inteligencije, dubina jedna bajkalska, sirina jedna svemirska, ja svaki put nesto novo naucim kad dopustim sebi taj guilty pleasure da je slusam i citam. poznavalac je grcke mitologije (vid. imena potomaka), a i esteta je. narocito je blistala u utisku nedelje. kakva isidora zebeljan, bice dzej kej dopisni clan sanu, samo da ldp dodje na vlast.
luba Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Kako je bre jasno? Jedan tekst pismen i koherentan, a zapis na blogu - salata od reči? A verovatno je i to sređivao njen PR ili tako neko.Ljudi, da li vi znate da osobe koje se bave profesionalnim PR radom u Srbiji neumeju da rastavljaju reči, ne stavljaju pauzu posle zareza, rečenicama nedostaje početak i kraj. To su ljudi koji pišu svaki dan, za pare, i kompanije ih angažuju zato što boljih nema. heh, ja bas zbog toga (a i da dodam novinare) mislim da je ona pisala.no, sve to vise i nije vazno, ali kako se zvao onaj valjda maljkovicev istomisljenik sto se stalno slikao u nekom penjoaru i grdio nas sto ne shvatamo razvojni put i znacaj turboa?
Recommended Posts