Jump to content
IGNORED

iPhone

Recommended Posts

Posted

Telekom Austria već dugo ovo sprema. najavljivali su još zimus...

Posted
  On 1. 10. 2014. at 9:14, Mos said:

Ortak mi radi u VIP-u, mislim da ga cak i testira™. Trazili su im (zapravo drzavi) da iskorene sve preprodavce iPhone-a kao jedan od osnovnih uslova, ovo za Ratel mi nije pominjao.

Jedini nacin je da im zabrane uvoz, tj. da ne mozes da uvozis iPhone bez dozvole Apple-a. Ali, postoji li zapravo neko ko uvozi legano iPhone u Srbiju, koliko znam takvih nema, eventualno nesto preko Madjara. Vecina iPhone-a koja udje u Srbiju je u privatnoj ili sverc varijanti.

Posted

Da upravo to. U Austriji se iPhone prodaje recimo u Saturnu ali po dozvoli Apple-a i sa svim pratecim garancijama. Kad to obezbede razni MobiTrendovi moci ce i oni da ga prodaju legit.

Posted

Pa da, kod nas još uvek nema nigde legalnog iphona

Posted
  On 1. 10. 2014. at 16:06, Mos said:

Da upravo to. U Austriji se iPhone prodaje recimo u Saturnu ali po dozvoli Apple-a i sa svim pratecim garancijama. Kad to obezbede razni MobiTrendovi moci ce i oni da ga prodaju legit.

i u online storeu

Posted

Koji piece of shit ovaj iOS8.

Uradio upgrade kad je izisao (firmin je telefon, pa me bas i nije bilo mnogo briga, rekoh bolje da isprobam prije nego uradim to na vlastiitom iPadu), i sad telefon sam pravi pozive, orijentacija se zaglavljuje u landscape modu, i td.

Sto je najgore ne mogu da uradim upgrade na 8.0.2 jer treba da se uradi preko WiFi, a ne telefon nece da se prikaci na wireless network!?

Posted
  On 3. 10. 2014. at 18:03, Peter Fan said:

Sto je najgore ne mogu da uradim upgrade na 8.0.2 jer treba da se uradi preko WiFi, a ne telefon nece da se prikaci na wireless network!?

wi-fi connection problems

Posted

Hvala, ali prva dva predlozena rjesenja nisu pomogla. Ali, nije vazno. U sledeci ponedeljak dobivam drugi telefon, BlackBerry Z30, god wiling.

Posted

http://www.b92.net/tehnopolis/aktuelno.php?yyyy=2014&mm=10&nav_id=907408

crtice:

Kod nas se zahteva da se dostavi kompletna tehnička dokumentacija kako bi telo nadležno za ocenjivanje usaglašenosti (u slučaju mobilnih telefona to je RATEL) proverilo da li predmetna terminalna oprema/mobilni telefon ispunjava neophodne uslove da se pusti u promet na domaće tržište.

Kad RATEL izda potvrdu o usaglašenosti iPhone 6 sa propisima o radio i telekomunikacionoj opremi, svako pravno ili fizičko lice moći će taj uređaj da uveze u Srbiju, a u tom trenutku će i Vip moći da ga ponudi korisnicima u Srbiji.

Na pitanje zašto građani Srbije jos uvek ne mogu da kupe iPhone kod operatera ili prodavaca, RATEL odgovara da je to pitanje za operatere i prodavce, te da su svi mobilni uređaji za koje je podneta uredna dokumentacija dobili potvrdu o usaglašenosti sa Pravilnikom o RiTT opremi. 

• 2 weeks later...
Posted
  On 13. 10. 2014. at 13:49, mraki said:

Evo i zvanično. Mogu samo zamisliti kakve će biti cene.

Šestocifrene :fantom:

Posted

Jebes iphone koji ce se legalno prodavati u Srbiji :sleep:

Stoga 5s ostaje, jelte. poslednji autentican model...

Posted

Doneše mi danas iPhone 6. Posle 4-orke mi nekako čudan, a drugo mi sve izgleda isto za sada.

Posted

Sad videh da ce izgleda sva tri operatera imati iPhone u ponudi, ali da nisu objavili cene.

Posted (edited)

Zna li se šta o domaćem app store-u, ima li eventualno kakvih insajd informacija o tome?

Edited by mraki