Jump to content
IGNORED

Zimske gume

Musharaf

Recommended Posts

I u cemu je tacno razlika izmedju alu felni i celicnih? Osim sto su aluminijumske atraktivnije i skuplje, jel ima nekih razlika u kvalitetu ili sta?

Alu felna ne može da se iskrivi, tvrđa je od čelične. Ali može da pukne, mada je to baš ekstremno.

Takođe, aluminijum je puno lakši od čelika, pa su manji gubici energije pri polascima i kočenjima.

Moja keva je uspela da iskrivi alu felnu :Hail: Platio sam ispravljanje 10 evra ali mi je vulkanizer rekao da malo ipak baca, nije skroz isto kao pre sjebavanja. Do kurca.

Gde ne moze, ja sam na kolima gde sam imao menjao za celicne. Dovoljno je jedno penjanje na ivicnjak pri parkiranju i sledi pumpanje guma i ispravljanje felni. Mozda mislite na druge legure, ima i toga?

Ne znam, meni su tako rekli, a i imao sam na jugu alu felne (poznate kao "jaje"), svašta su preživele, ivičnjake, rupe, keva je jednom otkinula gumu na rupčagu, felni ništa nije falilo.

Oduvek sam vozio na čeličnim felnama i ne razmišljam da pređem na alu.

Čellične jeste da se lakše sjebu i glomaznie su ali kad ih sjebeš, lako i jeftino se sređuju.

Ima ih na svakom koraku i jeftinije su od alu.

Plus kupiš one plastične ratkapne i eto ti vizuelnog poboljšanja.

edit:

prećiću na alu felne samo ako nađem sve četri alu felne sa sve (novim) gumama za 160eur

(drugarica kupila na Bubanja potoku pre dve godne)

Edited by eye of the beholder
  • 6 months later...

Dunlop Wintersport 3D. Odlicna guma. Mene je zajebala da nisam provalio da sam je vozio celo leto pa me majstor pogledao kao ludaka kada sam sledece zime dosao da ih zamenim. Tako sam ih i sjebo...

Drugim recima i meni treba preporuka za neki pristojan jeftilen, nemam nameru da se otvaram mnogo za zimske gume ali ne bih vozio Tigar ako ne moram.

Сава није лоша али за снег, сада су ми оне на предњим а Тигар на задњим јер су бучне у три лепе. На прошлом аутомобилу зимске су ми биле BFGoodrich и одлично су се показале. Биле су и најјефтиније пре пар година (не рачунам Баруме и томе слично) јер су улазили на тржиште. У сваком случају, за препоруку.

et gazza1

ove mi deluju onako, ne bih se baš toliko otvarao, ne vozim zimi do kicbila, uglavnom ovde po ovoj našoj bljugizi. ja sam onomad vozio sa sava eskimo, nisu bile hrdjave. delovale su mi bolje nego ove kontinental koje sada rabim.

Edited by kud u maglu Simoviću

Kristall Montero.

Naleteo na neke akcije i kupio 4 kom.

Bljuzga, zimske kiše, sneg.

Odlične.

Zamalo da ih pazarim pre par godina. Na kraju ipak Goodyear Ultragrip 8, malo skuplje, a potpuno fantastične. Ko ne veruje, neka proba da se popne po jebenoj vejavici uz Marka Oreškovića do Bulevara.

• 1 year later...