Jump to content
IGNORED

Broadband Internet provajderi

JozoMujica

Recommended Posts

Posted (edited)

Meni je pre neki dan brljao Telekomov internet. Prijavio kvar, pitali me da li u kući ima neko stariji od 65 godina, da li je iko bio u kontaktu sa osobom koja je zaražena ili koja je došla iz inostranstva u poslednjih 15 dana i ne sećam se šta još. Dao sam negativne odgovore na sva pitanja, pa su došli i zamenili ruter i otad radi normalno. Nemam pojma kakva je procedura ako je odgovor na neko od tih pitanja pozitivan.

Edited by napadaj
  • 2 weeks later...
Posted
Kod MTS-a proradilo placanje online karticama :ohmy:

[mention=295]Frank Pembleton[/mention] [mention=1038]renne[/mention]
E? Jupiii!

... Shiit has hit the fan...

Posted (edited)

Orion pustio neku 10gb/s opticku GPON mrezu

Edited by Lezilebovich
Posted (edited)

Da li daju i odgovarajuce rutere koje mogu da propuste 10 GBps internet?

Edited by Milosh76
Posted

Ne znam da linkujem LinkedIn post... Na snimku deluje da ima neki spec ruter. I pod "pustio" , mislio sam da imaju prvog korisnika. Nemam pojma kako to ide dalhe

Posted

Mislim da je ta oprema prilicno skupa da bi je davali fizickim licima. Za firme ima smisla, a zvuci dobro kao reklama.

Posted

Ima li neko Orion internet? Zenska polovina uvela to od skora, sad prvi put testiram, imaju dve WiFi mreze - 2.4G i 5G. Ova prva radi, ali radi presporo, dial-up presporo. Ova druga uopste ne radi, tj. zakacim se na nju ali nema interneta. 

Posted

Prvo sto sam probao je da se ukacim na ruter i sredim mreze onako kako meni pase :) ali su ovi iz Oriona izgleda promenili root password (pise na nalepnici na uredjaju), a na telefon lakse mogu da dobijem papu nego njihovu korisnicku podrsku.

Znam da imaju one neke metode da se factory resetuje ruter, ali me mrzelo da se time bakcem u datom trenutku.

Posted

Za factory reset uredjaja ti obicno treba ukljucena hemijska olovka ili cackalica, bocnes  i drzis 5-6 sekundi, zasvetle sve lampice i to je to. Obicno pise RESET pored tog dugmeta :D

• 1 month later...
Posted

Uzeh paket EON FULL koji reklamira do 150mbps. Jutros mi sve povezali i danas dolazim sa posla nece na kablu (za desktop) da predje 75mb. Na mobu cepa do 140.

Zovem servis kazu mi da je verovatno do mrezne. Vidimo u properties ona stvarno podrzava samo do 100mbps, ali jbg to je svakako vise o 75mb koje mi pokazuje. Kaze lik da mozda ima nesto na kompu sto mi zeza net, da probam da skeniram da li nije neki virus u pitanju ili da proverim drajvere za mreznu (Driver date 10.05.2019.)

I tako, celo popodne se nerviram, evo sad pustih neko govno 360 Total Security da radi full scan, a iskreno se nesto bojim da cackam oko drajvera.

Svaki savet je dobro dosao.

Posted

Kabl?

Ako može 75 treba da može i 99

Proveri kabl, nema to veze sa drajverima

Posted
10 minutes ago, renne said:

Kabl?

Ako može 75 treba da može i 99

Proveri kabl, nema to veze sa drajverima

Kupio nov UTP kabl 15m razvukao od rutera do kompa. Lik i SBB mi rekao da prebacim u prvi kanal (port) u ruteru i to sam probao. Nista.