Jump to content
IGNORED

koncerti

אַף אֶחָד

Recommended Posts

Posted

A pre malo jače od mesec dana bili u Barutani.

• +1 1
Posted

al se nije džanki pop javljao za reč

šta je dina jašari, jel to iz domena nimani teenage riot

Posted

Ne, Dina je ko/ona, znači osoba, peva i svira.

• +1 2
  • Wub 1
Posted (edited)
GIANT SAND
DOB 17.11.2023.

Stižem među prvima pred DOB. Stojimo nas desetak. Neki lik svakome prilazi i pita "Imate li kartu viška". Pitam ga "Jel rasprodato?", kaže "Nije", i nastavlja da "vrši anketu". Sa ulice prema DOB-u ide Howe Gelb, sa kapom na glavi, nosi papirnu kesu sa pecivom i jede. Lik ga ne prepoznaje, ladno prilazi i pita za kartu na srpskom, Howe odmahuje rukom i ulazi unutra. Nas nekolicina koji smo ga prepoznali prasnemo u smeh. Kad smo kod karata, imao sam kartu na telefonu. Ne čekiraju je čitačem, samo vizuelno pogledaju. DOB nije bio dupke pun, rekao bih dobro popunjen. 
     Počeli su instrumentalom, a zatim hitom Shiver, koji počinje rečima "There's somethin' in the water". Za ovu pesmu čak imaju pristojan i simpatičan spot.
     Tročlani bend je dobro utegnut. Na bubnjevima je Tommy Larkins, koji je sarađivao sa Jonathanom Richmanom. Basista Nick Augustine nas je počastio funky solom u Rainerovoj Worried Spirits, na svojoj šestožičanoj bas gitari. Uostalom godinama je svirao sa Rainerom Ptacekom. Drum solo dobili smo na Rainerovom prvoklasnom bluzu Derailed. Bila je i Rainerova Farm. Ptacekove pesme su unele dinamiku i raznovrsnost u ovaj nastup.
     Imao sam utisak da je Howe Thin Line Man posvetio Žikici Simiću. U toku ove pesme značajno je gledao u njegovom pravcu. Žikica je bio dole, iskosa levo, negde u trećem redu. Meni je vrhunac bila Tumble & Tear, sa prvog albuma, nisam je očekivao. Šteta što nije bilo više pesama sa drugog, recimo Desperate Man. Bila je i tradicionalna Wayfaring Stranger (pozdrav za kolegu forumaša).
     Taluli, koja se pojavila pri kraju glavnog dela koncerta, nekako ne leži We'll Meet Again od Vere Lynn, ne znam zašto je izvodi, ali duetska Prineova Summer's End je OK.
     Sve u svemu, sirovo i snažno, kako i treba da bude. Koncert u Beogradu je bio prvi na ovoj evropskoj turneji. Trajao je ukupno sat i dvadeset minuta sa bisom od tri pesme. Nije bilo merča. Takođe, primećujem da Howe ne mari ni za promociju na netu. Na primer, poslednja objava na Facebooku benda je iz jula 2022. godine.

Evo, neko drugi je snimio Worried Spirits:

Edited by klimt
  • +1 5
  • Hvala 4
Posted (edited)
58 minutes ago, klimt said:
GIANT SAND
DOB 17.11.2023.

Stižem među prvima pred DOB. Stojimo nas desetak. Neki lik svakome prilazi i pita "Imate li kartu viška". Pitam ga "Jel rasprodato?", kaže "Nije", i nastavlja da "vrši anketu". Sa ulice prema DOB-u ide Howe Gelb, sa kapom na glavi, nosi papirnu kesu sa pecivom i jede. Lik ga ne prepoznaje, ladno prilazi i pita za kartu na srpskom, Howe odmahuje rukom i ulazi unutra. Nas nekolicina koji smo ga prepoznali prasnemo u smeh.

Taj preprodavac peca tu na platou pred svaki koncert, a kapiram da nikad nije ušao u Amerikanu. Prošlog petka svirao Proto tip i gostovali im Koi koi - ovaj tako presretne Marka Grabeža.

Edited by msv
  • Haha 1
Posted

Taj je uvek tu negde na svakom koncertu. Bio prošle godine na Rundeku, pa odmah zatim na She Wants Revenge.

Posted

Oglasio se i Žikica Simić o koncertu Giant Sanda.

https://www.facebook.com/1560709646/posts/susret-tajanstvenog-voza-i-neonske-duge-dole-na-dole-giant-sand-u-domu-omladine-/10229965059381506/

Napisao je "da su nedaleko od mene u Gelbovoj muzici uživale dve poznate persone sa različitih polova naše umetničke i javne scene. Gelbova muzika očigledno ima moć da poništi sve razlike". Jedan od njih je 100 posto debil Krle (Idoli, DS, SNS). Obojica, i Žikica i on, su bili na metar i po od mene, vrlo blizu jedan drugom. 

• +1 2
Posted (edited)

Tul ponovo

Spoiler

May 25 - Hannover, DE @ ZAG Arena
May 27 - Amsterdam, NL @ Ziggo Dome
May 30 - Birmingham, UK @ Resorts World Arena
June 01 - Manchester, UK @ AO Arena
June 03 - London, UK @ O2 Arena
June 05 - Paris, FR @ Accor Arena
June 08 - Berlin, DE @ Parkbühne Wuhlheide
June 10 - Wien, AT @ Wiener Stadthalle
June 11 - Kraków, PL @ Tauron Arena
June 13 - Budapest, HU @ BudapestAréna
June 18 - Köln, DE @ Lanxess Arena
June 20 - Dessel, BE @ Graspop Metal Meeting
June 22 - Copenhagen, DK @ Copenhell
June 25 - Stockholm, SE @ Tele2 Arena
June 27 - Oslo, NO @ Tons of Rock

Al' bi legla neka livada kod Indjije izmedju 13. i 18. :D 

Niko od mojih nece da ide, a i ja sam vec gledao i dosta sam manje napaljen nego pre, tako da u inozemstvo verovatno jok

Ali ko vole... Sve preporuke 

Edited by Ratamahatta
  • +1 1
Posted
23 hours ago, klimt said:
Takođe, primećujem da Howe ne mari ni za promociju na netu. Na primer, poslednja objava na Facebooku benda je iz jula 2022. godine.

Aktivan je na svojoj stranici:

https://www.facebook.com/howegelb

• +1 1