gospa buba Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Ja ne znam u čemu je problem da naprave nešto poput Viva Viagem kartica u Lisabonu, mogu i da postave automate za prodaju po gradu a mogu i u trafikama da ih valjaju. A što se čekanja tiče, u Briselu koji ima duplo manje stanovnika od Bgd i koji ima gotovo identičan sistem već 3 godine je i dan danas potrebno odvojiti sat-dva za čekanje u redu za vađenje personalizovane kartice.ja ne znam sta ti ne znash. obavezno je da se napravi neshto jezivo komplikovano, ili alternativno, da se iskomplikuje neshto sto radi regularno kod nekog drugog. svakog drugog. nashe mora da bude najelektrichnije usvijet (ref. - mup srbije i pasoshi), nikad nevidjeno i da ga mi uvedemo prvi i da svi saznaju za to (ref. - ja imam teoriju i moja je i imam je!). i da se, ako moze, digne apsolutna histerija oko toga, ako danas ne kupite kartu za autobus, sutra necete moci da kupite mleko i vadite krv u domu zdarovija!to u lisabonu je neki tresh. mi smo kraljevi kosmosa :ph34r:tj bicemo, ali sutra ^_^
Tresko Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Ja ne znam u čemu je problem da naprave nešto poput Viva Viagem kartica u Lisabonu, mogu i da postave automate za prodaju po gradu a mogu i u trafikama da ih valjaju. A što se čekanja tiče, u Briselu koji ima duplo manje stanovnika od Bgd i koji ima gotovo identičan sistem već 3 godine je i dan danas potrebno odvojiti sat-dva za čekanje u redu za vađenje personalizovane kartice.Lazes!! Samo se u Srbiji ceka. Na drugim mestima nema cekanja. Jedino sto valjda na drugim mestima ljudi cekaju bez da gaze jedni druge i nanose lake i teske telesne povrede. Pa nema takvih vesti.
Halvard Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 I jos kazu da ce sa ovim sistemom moci da prate broj putnika na linijama i na osnovu toga da planiraju prevoz, a ne na osnovu rucnog brojanja kao sto se navodno radi sada.To zato što se do sada nikako nije moglo znati ni primetiti da u jednu raspadnutu 59-ku koja ide na ca. 25 minuta (pokušava da) stane 13534766 ljudi, koji nemaju drugog izbora.GSP je trulež kome ne da ne treba davati veštačko disanje, već ga treba šutirati dok ne konačno ne crkne, pa da njegovo mesto dođe nešto drugo, šta god to bilo.
dig_chohano Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Jedino sto valjda na drugim mestima ljudi cekaju bez da gaze jedni druge i nanose lake i teske telesne povrede. Pa nema takvih vesti.To je zato što imaju tehnologiju iz dvajestrećeg ipo veka - uzmeš broj pa priđeš kad se on pojavi na šalteru.
gospa buba Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Lazes!! Samo se u Srbiji ceka. Na drugim mestima nema cekanja. Jedino sto valjda na drugim mestima ljudi cekaju bez da gaze jedni druge i nanose lake i teske telesne povrede. Pa nema takvih vesti.ja sam molila i apelovala da mi se postojanje redova za chekanje po jevropi ne pominje. toga tamo nema. i nama su rekli da ni kodnas nece bit redova kad udjemo u tamo <_<To je zato što imaju tehnologiju iz dvajestrećeg ipo veka - uzmeš broj pa priđeš kad se on pojavi na šalteru.to imamo.
hazard Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Ja ne znam u čemu je problem da naprave nešto poput Viva Viagem kartica u Lisabonu, mogu i da postave automate za prodaju po gradu a mogu i u trafikama da ih valjaju. A što se čekanja tiče, u Briselu koji ima duplo manje stanovnika od Bgd i koji ima gotovo identičan sistem već 3 godine je i dan danas potrebno odvojiti sat-dva za čekanje u redu za vađenje personalizovane kartice.U Cirihu se nikada ne ceka duze od 20 minuta -_-Jednostavno, neki su narodi organizovani, a neki su waffle-eating surrender monkeys.
Аврам Гојић Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 o jebo ih ja, pa zar na svetitelja da pregledaju karte u tramvaju ja ne znam kuda ide ovaj svet
dig_chohano Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 U Cirihu se nikada ne ceka duze od 20 minuta -_-Jednostavno, neki su narodi organizovani, a neki su waffle-eating surrender monkeys.Lako je njima uz oteto jevrejsko zlato. Ovi kukavci državu zidali na ono malo crkavice što su, sekući ruke lokalcima, oteli iz Konga.
salerokada Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 o jebo ih ja, pa zar na svetitelja da pregledaju karte u tramvaju U Bulevaru UVEK, i još jednom UVEK, ima kontrole. Za švercovanje koristiti 79ku ili 77, 28, 40, pa dalje peške. Ionako je šuma predivna u ovo doba godine.
Аврам Гојић Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 U Bulevaru UVEK, i još jednom UVEK, ima kontrole. e jbg :(
Malvo Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 I imaoci personalizovane karte ce morati da istu prinesu aparatu. Kako sam cuo, kontrolor nema uvid da li je na ta karta dopunjena za taj mesec, vec samo ocitava da li su karte prinete automatu ili nisu, tj. "ispravne ili nesipravne".cek, sta to znaci, da se citacu jebe da li si platio prevoz za naredni mesec ili da ti je kartica neispravna samim tim sto nije dopunjena?
Tihajeza Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 cek, sta to znaci, da se citacu jebe da li si platio prevoz za naredni mesec ili da ti je kartica neispravna samim tim sto nije dopunjena?da, ispada da je tako.i biće tako, dok prvi kontrolor koji proba da naplati kaznu jer nisi overio na ulazu već plaćenu mesečnu kartu ne naleti na nekog nervoznog, a savesnog imaoca mesečne karte kome nije palo na pamet da je "kuca". cenim da će se procedura promeniti dok kažeš validator.
Halvard Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Ili kad pokušaju da naplate kaznu nekome kome nije omogućeno da uzme famoznu nepersonalizovanu, a vozač mu na "Jednu kartu" uzvratio sa "Hrmphkrthmmr".
Malvo Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 је l se oni drogiraju dok smisljaju ovakve stvari?
Recommended Posts