Jump to content
IGNORED

Beogradski prevoz - GSP / Beovoz /... metro?

Recommended Posts

Jedino da je kasnio u polasku, jer tada apsolutno nije bilo gužve i zastoja. Ondak, koliko dispečeri ozbiljno shvataju svoj posao?
Ja ne pridajem pažnju rasporedu vožnje na taj način. Dovoljno je da pri svakoj vožnji autobus zakasni samo dva minuta u odnosu na procenjeni(!) red vožnje i da nakon 7 vožnji imaš toliko kašnjenje. Važno je da ne zabušavaju, da odmore između dva polaska taman koliko treba. Ne manje od procenjenog jer to može da utiče na kvalitet vožnje, ne više od toga jer je to onda zabušavanje.U Beogradu je teško planirati koliko ti treba od mesta A do mesta B. Juče i danas sam ušao u bus na Kanarevom brdu otprilike u isto vreme. Danas je do Slavije vožnja trajala 10 min duže.
Ja ne pridajem pažnju rasporedu vožnje na taj način. Dovoljno je da pri svakoj vožnji autobus zakasni samo dva minuta u odnosu na procenjeni(!) red vožnje i da nakon 7 vožnji imaš toliko kašnjenje.
Valjda je kasnjenje ukupno 2 minuta ako je na svakoj voznji kasnjenje 2 minuta u odnosu na red voznje. Ovo sto ti kazes moze da se desi ukoliko pri svakoj voznji autobus zakasni jos 2 dodatna minuta. Sto je drugacije od kasnjenja 2 minuta u odnosu na red voznje pri svakoj voznji, jer vec kod druge voznje kasni 4 minuta u odnosu na red voznje, kod trece 6, itd. Edited by hazard

Aleksandar Antić svečano objavio, da će Beograđani od 2017.g. imati metro.U mom životu ovo je jedno 5 objava da će biti metroa, pa nešto razmišljam, da su objavljivali drugi dolazak Isusa Hrista, već bi se pojaviometro

Edited by Arkadija
Valjda je kasnjenje ukupno 2 minuta ako je na svakoj voznji kasnjenje 2 minuta u odnosu na red voznje. Ovo sto ti kazes moze da se desi ukoliko pri svakoj voznji autobus zakasni jos 2 dodatna minuta. Sto je drugacije od kasnjenja 2 minuta u odnosu na red voznje pri svakoj voznji, jer vec kod druge voznje kasni 4 minuta u odnosu na red voznje, kod trece 6, itd.
Mislio sam na to da će svaki naredni polazak autobusa broj 532 kasniti 2 minuta zbog onog prvog kašnjenja. Ako svaka naredna vožnja traje duže nego što je neki pijani planer procenio da treba da traje, onda će kašnjenje na kraju dana biti kumulativno. Edited by pacey defender

Već zamišljam glas na engleskom koji na stanici Vukov spomenik kaže: This is a Line 1 train to Ustanicka. You'll be able to change here for Line 2...in ten years time. Mada, možda budu announcements i na ruskom, ko zna...Ali dobro, ako ima išta pozitivno to je da su odustali od lahkog metroa.

Mislio sam na to da će svaki naredni polazak autobusa broj 532 kasniti 2 minuta zbog onog prvog kašnjenja. Ako svaka naredna vožnja traje duže nego što je neki pijani planer procenio da treba da traje, onda će kašnjenje na kraju dana biti kumulativno.
Ali onda je ukupno kasnjenje uvek 2 minuta, ako svaki polazak kasni 2 minuta :) brkas 2 stvari, jedno je kasnjenje u odnosu na red voznje a drugo je da iz objektivnih razloga voznja od A do B 17 minuta umesto 15, sto znaci da je autobus krenuo na vreme, ali nije stigao tamo gde je krenuo po redu voznje. Pa tako svaki put. To je onda situacija gde svaki polazak kasni jos 2 minuta.To opet nije razlog da se kasno uvece kasni 14 minuta, jer imas dovoljno vremena od spica da malo brzom voznjom "ispeglas" kasnjenje. Edited by hazard

Jel čitao neku knjigu Dubravke Stojanović, "Kaldrma i asfalt" ? Opisano je kako su se razvijale različita javna dobra. Tako nam je trebalo jedno 40 godina za vodovod (jer je osnovana komisija koje je pobila navode prethodne komisije i tražila da se osnuje nezavisna komisija za procenu rada komisije), ali smo zato struju dobili dve godine pošto se pojavila u svetu, ali malko nije radila jedno poduže vreme.

Ali dobro, ako ima išta pozitivno to je da su odustali od lahkog metroa.
:lol: I ja proslog vikenda odustah od voznje mojom luksuznom jahtom od 38m (koju btw nemam) pa odlucih da se samo iskupam i osuncam na plazi tirenskog mora.
Jel čitao neku knjigu Dubravke Stojanović, "Kaldrma i asfalt" ? Opisano je kako su se razvijale različita javna dobra. Tako nam je trebalo jedno 40 godina za vodovod (jer je osnovana komisija koje je pobila navode prethodne komisije i tražila da se osnuje nezavisna komisija za procenu rada komisije), ali smo zato struju dobili dve godine pošto se pojavila u svetu, ali malko nije radila jedno poduže vreme.
Čitao ja i, štaviše, pričao s njom o tome. Radi se o tome da nema sistema. Ovde neke dobre stvari, igrom slučaja ili nečijim vizionarstvom, stižu ranije nego negde gde bismo pre očekivali, ali zato druge (i kojih je većina)"uzimaju" decenije da stignu usled potpune gluposti, javašluka ili nečijih partikularnih interesa. Sistema - nema.
:lol: I ja proslog vikenda odustah od voznje mojom luksuznom jahtom od 38m (koju btw nemam) pa odlucih da se samo iskupam i osuncam na plazi tirenskog mora.
Ne, nego treba da se isto toliko godina zajebavamo sa nečim što realno nije rešenje, a izvedba bi bila ista kao što će i ovog da bude. Grad sa populacijom i veličine Beograda samo sa metroom može (delimično) da reši probleme. Sve ostalo je utopija.

Ma sumnjivo mi je ovo akonto price laki-teski metro, kazu do Ustanicke 2017. godine, a tramvajska infrastruktura je na tom potezu rekonstruisana skroz tek prosle godine. Znaci ili nece biti nikakvog metroa do Ustanicke 2017. (jer zasto bi kopao metro ispod tek obnovljenih tramvajskih sina) vec samo do Vuka, ili ce taj "metro" koristiti tramvajsku infrastrukturu dakle bice onaj "laki".Ili nece biti nikakvog metroa, sto ja i dalje uzimam za najverovatniji scenario.

Samo da svratim da se pokenjam na ledja idiotu koji je ukinuo stanicu na ukljucenju na Brankov most. Nastavite o metrou...
'oćeš da kažeš da je ta stanica trajno ukinuta, a ne samo dok se crtaju oni grafiti ili radi neko renoviranje angry.gif ?
'oćeš da kažeš da je ta stanica trajno ukinuta, a ne samo dok se crtaju oni grafiti ili radi neko renoviranje angry.gif ?
Privremeno, mada se tamo ne desava nikakva aktivnost, i ne pise kad ce da je vrate.