Arkadija Posted May 17, 2023 Posted May 17, 2023 1 hour ago, Djuro said: Oni mogu da kupuju karte na kiosku, zar ne? Nema karata na kiosku. To je najveći wtf ove odiseje. Prodaju se na samo 10 mesta u gradu i važe od momenta prodaje. Ovo bi trebalo nabijati na nos na svakoj konferemšnciji za medije Ganguli.. 1 1
Malvo Posted May 17, 2023 Posted May 17, 2023 Sve mi se čini da je on imao ideju da im preuzme i sistem i validatore, Kad su ovi odbili te neke mafijaške predloge, mislio je da blefiraju, pa podigao ulog - skinuću vam validatore i tako obustaviti prihode. Kad su i to odbili, onda panic mod, i sad imamo ovaj opšti cirkus. Ovo je sve samo smešno dok zaista ne krene naplata. Onda će verovatno i šef da preuzme rešavanje problema, s dodatkom da se problem može i Šapićem zvati. Gangula će ovim cirkusom da uništi i onaj blesavi politički kapital koji je stekao, a onda neće katran i perje, nego direkt u lonac. 8
jezovuk Posted May 17, 2023 Posted May 17, 2023 Ja ovde vidim 2 linije profita za ekipicu: ugradnja preko softvera/telekoma/itd i politički poeni. A sve vrv podstaknuto nepristajanjem turaka na drugačiju raspodelu kinte. Politički poeni dolaze od 'u Slobino vreme bilo najbolje, puštao Sloba da se švercuje i krade' segmenta građanstva. I takvima se Šapara i obraća: manje zona, zvanično odustajanje od ulaska na prednja vrata, intenzivno hintovanje da (bar u prvo vreme) plaćanje i nije stvarno obavezno itd. A validatori su imali i tetu koja najavljuje stanice, i da se vidi na ekranu spisak svih stanica i koja je sledeća i broj linije pisao na ekranu svakog validatora i sve nešto lepo :( 6
foto Posted May 17, 2023 Posted May 17, 2023 sad ce sapara da stavi jos bolje validatore. ima da pustaju najnovije hitove i tetris za ubijanje vremena u guzvi. vesa ce napravi.
Malvo Posted May 17, 2023 Posted May 17, 2023 Ogromnom broju ljudi čini svakodnevno sitno zadovoljstvo to što može da proveri za koliko stiže koji prevoz, to je već prešlo u naviku i svima će smetati kad se bude ukinulo. 1
mraki Posted May 17, 2023 Posted May 17, 2023 (edited) A zar nije Vesa Komtrejd dobio neki tender za sms poruke, kako sad samo Telekom? Edited May 17, 2023 by mraki
gospa buba Posted May 17, 2023 Posted May 17, 2023 i ja mislim da ce se promeniti josh 16 puta na sve moguce strane 3
francuski sobar Posted May 17, 2023 Posted May 17, 2023 (edited) 1 hour ago, mraki said: A zar nije Vesa Komtrejd dobio neki tender za sms poruke, kako sad samo Telekom? Telenor je operater mobilne mreže tj. jedan od a Komtrejd je dobio tender kao provajder usluge sa dodatnom vrednošću, takozvanog VAS servisa. To su oni premijum servisi nagradnih igara, glasanja itd i tu provajder koristi i naplaćuje usluge svoje aplikacije i istovetnog krartkog broja u svim mobilnim mrežama. Prihod ot tog servisa se deli obično na tri dela (operater, provajder, naručilac usluge) i obično je znatno veći od koštanja klasične sms poruke. Taj deo nisam video da li je objašnjen ni koliki je niti da li ide u cenu karte ili na nju. Edited May 17, 2023 by francuski sobar 1
le petit nicolas Posted May 17, 2023 Posted May 17, 2023 moze li ovo da se prevede na srpski? ko, koga, i zbog cega? poz
francuski sobar Posted May 17, 2023 Posted May 17, 2023 (edited) ukratko u podeli prihoda od te proširene sms usluge je i ključ za eventualnu ugradnju edit: čuj mene eventualnu lol Edited May 17, 2023 by francuski sobar 2
mraki Posted May 18, 2023 Posted May 18, 2023 (edited) Tako nešto sam i ja mislio, ali šta je onda dato Telekomu mimo tendera a nije ostalim operaterima, pošto naplata ide preko sva tri? Edited May 18, 2023 by mraki
ragasto Posted May 18, 2023 Posted May 18, 2023 Uzdajući se u Šapića, od njega bi možda i mogao da se dobije ugovor bez zatamnjenih delova.
Arkadija Posted May 18, 2023 Posted May 18, 2023 9 hours ago, mraki said: A zar nije Vesa Komtrejd dobio neki tender za sms poruke, kako sad samo Telekom? Jeste Vesa. provereno.
Recommended Posts