le petit nicolas Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 Маслац. Има да се купи. off: maslac. nema da se kupi.on: kukurek. blenatava rec. uvek me oraspolozi.poz Link to comment
slepa živana Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 juče sam na radiju prvi put čula reč 'spaljivaonica'. jako mi se dopada i planiram da je koristim što više :D Link to comment
bus Posted October 19, 2010 Share Posted October 19, 2010 estejasdrugo lice jednine konjunktiva prezenta jednog od portugalskih glagola biti. Podržavam ^_^ Link to comment
Willow Posted December 20, 2010 Share Posted December 20, 2010 Tražeći naokolo jednu reč koja mi fali da bih priveo kraju neki tekst, pretražio sam i knjige Mome Kapora, "Ada" i "Od 7 do 3" i "Knjiga žalbi", i tu naišao na 1 bogatstvo simpatičnih (i pomalo demode) reči i izraza jugoslovenskog jezika. Recimo:opervažen uparložen obrubljen ovaplotiš posuvraćen mačkasto se protegnula (ova trapava komparacija može se sresti i kod Dušana Prelevića) vindjakna ružičasta stopala :wub:proplamsaj Link to comment
Father Jape Posted December 20, 2010 Share Posted December 20, 2010 Vindjak(n)a mi je oduvek bila fuj. <_< A, ovaj, šta su ružičasta stopala? Ili ja nešo propuštam? Link to comment
Otto Katz Posted December 20, 2010 Share Posted December 20, 2010 Vindjak(n)a mi je oduvek bila fuj. <_< Ubosni kadgod bilo vinđaka. Nisam dugo čuo. A, ovaj, šta su ružičasta stopala? Ili ja nešo propuštam?O pa to ti je old man Willow, osunčane nadlaktice, ružičasta stopala, izbrušene pete, malo sala preko opasača, elegantni podbradak i to. Čudi me da nisi zapazio. Link to comment
Father Jape Posted December 20, 2010 Share Posted December 20, 2010 Aaaaa. Hihihihi. Ima smisla. :D Link to comment
Willow Posted December 20, 2010 Share Posted December 20, 2010 A, ovaj, šta su ružičasta stopala? Ili ja nešo propuštam? Ružičasta stopala je sintagma koju je Momo Kapor upotrebio u knjizi "Knjiga žalbi", pri opisu neke devojke. Link to comment
slepa živana Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 reči čoveka koga zovu telefonom da ga zajebavaju:"nisam ja onoga ti što trebaš..." Link to comment
pt 2.0 Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 (edited) kao navođenje tuđe nevolje, ili kletva: - o jadu se zabavio. Edited December 26, 2010 by PointTaken Link to comment
Willow Posted December 30, 2010 Share Posted December 30, 2010 Big lajk za sintagme "lila lala" (eng: violet tulip), i "lila lale zimi lalaju" (eng: violet tulips sleep at winter). Link to comment
Nesh Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 (edited) dosadnjakovic, pametnjakovic, spadalo, gnjavator, jebivetar, piskaralo... Edited March 24, 2011 by Nesh Link to comment
Recommended Posts