Jumanji Posted October 19, 2019 Posted October 19, 2019 Sve ok ali gde su tu pecene paprike? Bez njih nema ljutenice.Zato je pravljenje ljutenice muka ziva i traje i traje ali je zato kraljica svih "ajvara"Ko kaze da moraju pecene paprike? Ovo je drugacija ljutenica, prosto.Baba je zapisala u kuvaru nekog maja 1963.i kaze dala joj jedna Pirocanka recept kod koje je jela. I ima 2 varijacije sa blukom i bez. Baba i mama uvek pravile bez i nije mlela papricice vec ih busila i kuvala cele (tako i pise u orig.receptu, i od njih bi ostajala samo ona opna). Ja ih sameljem.Mnogo recepata sa istim ili slicnim nazivom, razlicitog sastava i odmera, ali i istiog sastava pod razlicitim imenima. Sve je to normalno.
aram Posted October 19, 2019 Posted October 19, 2019 On 18.10.2019. at 14:36, Frank Pembleton said: Ne vidi se ima i šangarepe... Paprika somborka da zaljuti... ... Shiit has hit the fan... sad gledam nešto ovako, plus rotkvice na pola, komorač na osmine, grančice celera na 56 cm dužine, šargarepa...
Frank Pembleton Posted October 19, 2019 Posted October 19, 2019 sad gledam nešto ovako, plus rotkvice na pola, komorač na osmine, grančice celera na 56 cm dužine, šargarepa...Nemoj sad nemam gde drugo bure...BTW, uvek ima to neko "uzbuđenje" da sam nešto zjbao... ... Shiit has hit the fan...
renne Posted October 20, 2019 Posted October 20, 2019 Skuvali slatko od smokava drugu turu, još jednu turu somborki punjenih kupusom
El Guapo Posted November 27, 2019 Posted November 27, 2019 Prvi put sam stavio zimnicu, tj. fermentirano povrće, malo narendan kupus kao osnova, pa red šargarepe, karfiola, rotkve i zalio slanom vodom, valjda će biti pk, kažu da je najbitnije da je voda na vrhu tegle.Trebalo bi da se ukiseli za 10ak dana, šta posle, da zavrnem teglu i ostavim na hladnom(terasu)? Послато са Le X820 помоћу Тапатока
Frank Pembleton Posted November 27, 2019 Posted November 27, 2019 5 minutes ago, El Guapo said: Prvi put sam stavio zimnicu, tj. fermentirano povrće, malo narendan kupus kao osnova, pa red šargarepe, karfiola, rotkve i zalio slanom vodom, valjda će biti pk, kažu da je najbitnije da je voda na vrhu tegle. Trebalo bi da se ukiseli za 10ak dana, šta posle, da zavrnem teglu i ostavim na hladnom(terasu)? Послато са Le X820 помоћу Тапатока Nista vinobrani i to? Ja ovu moju sarenu u bure, i prethodnih godina mi je mera bila 15-20 dana ali nikad nije bilo ovako toplo... Poenta ranije je bila 2-3 dana unutra da "krene" a onda napolje ili u spajz, ta hladnoca ga taman "presece"....
El Guapo Posted November 27, 2019 Posted November 27, 2019 Pa krenulo je, ima mehurice na vrhu, poklopce sam ovlas stavio bez zavrtanja i iscurilo je nesto tecnosti, dal da ih icbacim na terasu? Nista hemija, samo himalajska so i izvorska voda
Frank Pembleton Posted November 27, 2019 Posted November 27, 2019 Pa krenulo je, ima mehurice na vrhu, poklopce sam ovlas stavio bez zavrtanja i iscurilo je nesto tecnosti, dal da ih icbacim na terasu? Nista hemija, samo himalajska so i izvorska voda:s_d:Nikad nisam to "organski" radio ali mislim da treba da bude zatvoren poklopac i povrće potopljeno...Moja je bistra skroz ko izvor [emoji12]Mislim da treba da izbaciš napolje... ... Shiit has hit the fan...
El Guapo Posted November 27, 2019 Posted November 27, 2019 Na YT kazu da se otvori, jer radi, pa ako se nakupi gasa, moze bude Bum, ako je bilo zatvoreno.
Frank Pembleton Posted November 27, 2019 Posted November 27, 2019 Na YT kazu da se otvori, jer radi, pa ako se nakupi gasa, moze bude Bum, ako je bilo zatvoreno.Nije to realno, niko ne drži toliko to zatvoreno, niti to toliko dobro dihtuje... ... Shiit has hit the fan...
renne Posted November 27, 2019 Posted November 27, 2019 3 minutes ago, El Guapo said: Na YT kazu da se otvori, jer radi, pa ako se nakupi gasa, moze bude Bum, ako je bilo zatvoreno. pa pusti ti yt
kud u maglu Simoviću Posted November 27, 2019 Posted November 27, 2019 treba da se vetri s vremena na vreme, dok traje proces fermentacije cca dve nedelje tada se malo i voda zamuti
Recommended Posts