renne Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Oljuštiš paradajz, samelješ ga jednom na mašini za meso, iseckaš i jednu vezu peršunovog lista, ako želiš ljuto samelješ nekoliko ljutih papričica i to je to. Dodaš malo vinobrana (pročitaj na kesici za količine) sipaj u flaše i to je to.
gospa buba Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Oljuštiš paradajz, samelješ ga jednom na mašini za meso, iseckaš i jednu vezu peršunovog lista, ako želiš ljuto samelješ nekoliko ljutih papričica i to je to. Dodaš malo vinobrana (pročitaj na kesici za količine) sipaj u flaše i to je to.ne kuvash nishta/nikog? :omislim da vi suvishe pojednostavljujete stvari. oko zimnice mora da se znoji kumulativno, i precrkne na kraju procesa. inache ne valja ^_^
ivy Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 (edited) svaki dan ogulim bar 3 narandze a koru sam do sada bacala dok mi nije sinulo na pamet da mogu da napravim ovo http://www.coolinari.../recept/730719/jel pravio neko?neki tips and triks?svejedno cu da pravim pa javim :P Edited November 30, 2012 by ivy
yolo Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 ako nisu prskane, sto se ne bih zakleo. radovi na temu narandzi i limuna samo iz sopstvenog neprskanog dvorista
cmrlj Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 +1citala neki tekst o otrovima u toj kori, od tad ne rendam agrume ni u sta.
ilegalac Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 Slusaj 'vamo, slusaj dobro :) Evo recepta za orginal "kupovne" krastavcice, posto oni domaci uglavnom i nisu nesto. Ovi moji su kao orginal, koristim ih u svom ketering servisu i NIKAD NIKO nije provalio da nisu "kupovni" :), cak mi neki drugari nisu verovali da su moji, sve dok nisu sami brcnuli prstic u teglu. Dakle, ovako: 4l vode, 1l sirceta, 100g soli, 150g secera i dva korzenvansa staviti da provri. Krasravce poredjati po teglama i u svaku staviti prstohvat mirodjije, 15-ak zrna slacice i korencic rena. (1x1 cm, slikovito). Preko krastavaca sipati VRELU "CORBU", TEK SKINUTU SA RINGLE(ovo je jako bitno, casna kuvarska rec, da ne objasnjavam sad zasto) i o'ma zatvarati tegle!!! Za 10-ak dana krastavci su gotovi. Prijatno :) P.S. Da vam nebo ostalo viska "corbe", u tegle sa krastavcima, pre nego sto stavite mirodjoju i slacicu, sipajte vodu, onda sve sipate u jednu serpu i izmerite koliko vam treba, pa uz malo matematike toliko i skuvajte :)
ivy Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 (edited) dobro..pošto imam te višnje.. mama je uspela da me odgovori od kompota jer sam ja htela da stavim minimalno šećera a dosta su kisele pa je mamina logika da se neće održati..pravim ipak varijatne sa 1 gomilom šećera..brrr..al dobro,ima ko će jesti..biće slatko sa listovima sveže nane,instinkt me vuče da stavim/probam/moram bar u jednu teglicui eksperimentalni džem-nešto kontam da ga pravim kao od šljive u rerni da ga pečem..nemam pojma,u principu je sve eksperiment jer pravim prvi put...i staviću u zamrzivač.. Edited June 5, 2013 by ivy
April Posted June 5, 2013 Author Posted June 5, 2013 Da prijavim 11 tegli džema od jagoda. Bez konzervansa, bez džemfiksa.Samo što to meni verovatno neće biti zimnica nego letnjica. Sumnjam da će dočekati oktobar.
kenta Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 Da prijavim 11 tegli džema od jagoda. Bez konzervansa, bez džemfiksa.Samo što to meni verovatno neće biti zimnica nego letnjica. Sumnjam da će dočekati oktobar.Omiljeni... mada, stara majka pravi varijacije 50%-50%, jagoda-višnja, brutalika!
I*m with the pilots Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 Dal je neko probao zimnicu koju pravi firma Badjolinka?http://www.badjolinka.rs/onama.html
Frank Pembleton Posted September 24, 2013 Posted September 24, 2013 Dal je neko probao zimnicu koju pravi firma Badjolinka?http://www.badjolinka.rs/onama.html Vrlo dobri do odlicni!
nezvanova Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 Dal je neko probao zimnicu koju pravi firma Badjolinka?http://www.badjolinka.rs/onama.html a gde to ima da se pazari? s' obzirom da je prave bez konzervansa, valjalo bi zapamtiti gde je moguce kupiti, kad ponestane domaca...
April Posted October 2, 2013 Author Posted October 2, 2013 a gde to ima da se pazari? s' obzirom da je prave bez konzervansa, valjalo bi zapamtiti gde je moguce kupiti, kad ponestane domaca...A sve su prilike da domaća teško preživi Novu Godinu...Stvarno gde ima da se pazari ta buđolinka?
Recommended Posts