fragand Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Citam nekog ludaka i ponesto sto napise, ako je bas zanimljivo proverim na netu.Uglavnom pocinjem da formiram stav da Jugoslavija nije nikad nikome bila cilj. Svima je bila sredstvo od samog nastanka ideje.
Sirius Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Bošnjačka akademija nauka u PazaruOsnivačka skupština Bošnjačke akademije nauka i umetnosti (BANU) održana je u Novom Pazaru. Bošnjačka akademija imaće dvojno sedište, u Novom Pazaru i Sarajevu.U Novom Pazaru je održana Osnivačka skupština Bošnjačke akademije nauka i umetnosti (BANU) koja će imati 21 člana. BANU će imati dvojno sedište - neki organi će biti u Sarajevu gde će predsednik biti Muhamed Filipović, a neki u Novom Pazaru sa Feridom Muhićem na čelu. Prostor delovanja biće Bosna i Hercegovina, Sandžak i bošnjačka dijaspora. Članovi BANU su glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić, reis ul-ulema Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić i član ratnog Predsedništva Bosne i Hercegovine Ejup Ganić.Muamer Zukorlić rekao je da je ta akademija stub opstanka bošnjačkog naroda i naglasio da su svi nacionalni, ljudski, građanski, moralni, naučni i umetnički snovi Bošnjaka postali stvarnost. "Naš nacionalni i evropski put je nadgranični, a to je podloga naše orijentacije koja će nam omogućiti da nauka i umetnost, u skladu sa sopstvenim pravilima i principima, daju puni doprinos i dovedu do afirmacije onoga što nosimo u grudima i gajimo u porodicama", rekao je Zukorlić. Zukorlić je istakao da članovi te akademije postojeću Akademiju nauka i umetnosti u Bosni i Hercegovini ne doživljavaju kao paralelnu, već kao partnersku organizaciju i rekao da će sarađivati sa svim akademijama u regionu, Evropi i šire.Zukorlić, Muhić, Filipović i Cerić poslali su niz poruka posle današnjeg skupa Bošnjacima, Srbima i vlastima u Beogradu.Zukorlić je najavio da će inauguraciona skupština biti održana za nekoliko sedmica u Sarajevu. Ovo postaje vrlo opasna prica. Ne znam ko ovoga coveka gura?
MancMellow Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Amerikanci. Nista, sad sledi ekspresno oduzimanje Sandzaka Srbiji, to je jedini logican zakljucak posle osnivanja BANU. Sta nam rade...
hazard Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 A i ti si mi nesto sumnjiv, navijas za neke belosvetske klubove... <_<
steins Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 A taman sam hteo da osnujem MANU :(Mancovu Akademiju Nauka i Umetnosti?
Roger Sanchez Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 (edited) Još malo isparenja iz raspričanog suterena obavještajnog jugopodzemlja:Nekad davno, pokojni Puki, Mesićev intimus, stavljao je to na papir.Petar Salapura, Tolimirov intimus nedavno u Haagu: „Ne...on to nikad ne bi rekao ispred mene“,odgovorio je svjedok opisujući kako je vidio tek nakon razgovora s njim da se stanovništvo ukrcava u autobuse te da je tek 1996. godine iz medija saznao da su neki pripadnici Desete diverzantske jedinice korišteni za egzekucije zarobljenika. „Pukovniče Vi ste rekli da niste čuli za ubojstva dok Erdemović nije optužen, a ovdje je dokument kojim tražite da se njemu i ostalim pripadnicima izdaju lažne osobne karte“,zaključio je tužitelj prezentirajući pismo (depešu) za ministra sa svjedokovim potpisom, pokušavši narušiti vjerodostojnost iskaza Salapure o tome da kao obavještajni pukovnik u vojsci nije saznao odmah što se događalo u Srebrenici nakon ulaska VRS-a. Edited June 11, 2011 by Roger Sanchez
Gonzo Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Još malo isparenja iz raspričanog suterena obavještajnog jugopodzemlja: zaboleo me mozak posle 2 minuta, deder dajđestuj malo, jel rekao nešto bitno ili samo bulaznio?
Roger Sanchez Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Ma imaš dajđest u Pukanićevom tekstu - bulažnjenja s malo istine kao vezivnim materijalom.
steins Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 imam jedno pitanje u vezi ove slikepotpis ispod slike Pripadnici "Patriotske lige BiH" uzvraćaju paljbu na hotel odakle su srpski snajperisti pucali na demonstrante koji su tražili mir, 6. april 1992pošto se, koliko se sećam, ovaj dogadjaj uzima kao početak rata za bošnjake i hrvate u BIH /pandan je otprilike ono pucanje na demonstrante na Baščaršiji/, zanima me otkud pripadnici Patriotske Lige u uniformama i naoružani dugim cevima na protestu za mir?
Roger Sanchez Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 (edited) Pa to su bile terorističke ćelije u Sarajevu - koje su se spremale zauzet cijelu Bosnu. Sve ti je tamo™ objašnjeno od upućenog diskutanta. http://www.youtube.com/watch?v=mhG3a-cc1v4 http://www.youtube.com/watch?v=zJDS5AxlSlU Edited June 12, 2011 by Roger Sanchez
Dankan Ajdaho Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 otkud pripadnici Patriotske Lige u uniformama i naoružani dugim cevima na protestu za mir?Glupo pitanje. Pa da odbrane mir.
steins Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Pa to su bile terorističke ćelije u Sarajevu - koje su se spremale zauzet cijelu Bosnu. Sve ti je tamo™ objašnjeno od upućenog diskutanta.ne zajebavaj, ozbiljno pitam. ja sam mislio da su sarajevske demonstracije bile pre početka sukoba . Takodje sam mislio da je te demonstracije organizovala KP BiH, nekakav Pokret za Jugoslaviju ili već koja druga skupina koja je želela da očuva SFRJ /obzirom i na samu ikonografiju skupa, Tito, partija, SFRJ, ovo ono.../ Zato mi je i bilo čudno da su pripadnici Patriotske Lige "obezbedjivali" skup. ....sad vidim da su sukobi po bosni pa i po sarajevu već trajali.
Roger Sanchez Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 ....sad vidim da su sukobi po bosni pa i po sarajevu već trajali. .. Bijeljina, Bosanski Brod, Sijekovac...
April Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 pošto se, koliko se sećam, ovaj dogadjaj uzima kao početak rata za bošnjake i hrvate u BIH /pandan je otprilike ono pucanje na demonstrante na Baščaršiji/, zanima me otkud pripadnici Patriotske Lige u uniformama i naoružani dugim cevima na protestu za mir?Ovaj protest smo, inace, gledali na tv u direktnom prenosu na II programu RTB - nije se znalo ko pije, a ko placa...tuga kad se setim koliko su svi bili sludjeni. Svi smo imali nekog svog svog u Sa, i svi smo mislili da ce se, ipak, zavrsiti kozarackim kolom...bili smo naivni i smesni u svojim nadama; psi rata su vec bili stigli, a gde oni dodju, prodje decenije dok odu.
Recommended Posts