Roger Sanchez Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 ne znam. Znaš li ti? Imam tu jedan nezapažen post. Slušaj malog izraelskog klinca. Da ne bi zabrazdio, podsjetit ću te da je to ipak video koji se nečemu ruga.
Zoe Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 ne znam. Znaš li ti?Hajde krajnje banalno, pa ako hoces i fraza, ali zaista nema konkretnijeg odgovora; nikad nitko iz Hrvatske nije dosao, ni dojahao, ni doletio na Beograd bacati bombe i rokati po civilima. Ali mnogi iz Srbije jesu svim raspolozivim sredstvima krenuli na Hrvatsku. Nejasno mi je da i danas, nakon tolikih godina, postoje ljudi poput tebe koji balkanski rat relativiziraju do krajnjeg besmisla. Da je Srbija svojevremeno pristala na uvjete Slovenije i Hrvatske, do rata nikad ne bi doslo.
kapetanm Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Hajde krajnje banalno, pa ako hoces i fraza, ali zaista nema konkretnijeg odgovora; nikad nitko iz Hrvatske nije dosao, ni dojahao, ni doletio na Beograd bacati bombe i rokati po civilima. Ali mnogi iz Srbije jesu svim raspolozivim sredstvima krenuli na Hrvatsku. Nejasno mi je da i danas, nakon tolikih godina, postoje ljudi poput tebe koji balkanski rat relativiziraju do krajnjeg besmisla. Da je Srbija svojevremeno pristala na uvjete Slovenije i Hrvatske, do rata nikad ne bi doslo.
Zoe Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Pa Bingo. Mislim, NEpristajanje na uvjete (koji su znacili rusenje socijalizma i sazivanje demokratskih izbora)nije nuzno moralo podrazumijevati tenkove i razjebavanje citave ex Yu.
steins Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Hajde krajnje banalno, pa ako hoces i fraza, ali zaista nema konkretnijeg odgovora; nikad nitko iz Hrvatske nije dosao, ni dojahao, ni doletio na Beograd bacati bombe i rokati po civilima. Ali mnogi iz Srbije jesu svim raspolozivim sredstvima krenuli na Hrvatsku. Nejasno mi je da i danas, nakon tolikih godina, postoje ljudi poput tebe koji balkanski rat relativiziraju do krajnjeg besmisla. Da je Srbija svojevremeno pristala na uvjete Slovenije i Hrvatske, do rata nikad ne bi doslo.znači Hrvatski šovinizam je mažen zbog agresije Srbije? A zašto? Domobranstvo nije bilo dovoljan razlog za obrambeni rat? spočitavanje šovinizma srbima dok se ostali šovinizmi cupkaju u krilu nije relativizacija nego licemerje. na koncu, kao što već rekoh, pitanje bombardovanja i ubijanja civila nije bilo pitanje želje nego pitanje mogućnosti. Pa zar nisu Hrvati upravo učinili isto čim su stekli mogućnost? HINT - Bljesak i Oluja? a kad smo već kod patkometrije, rata takodjer ne bi bilo i da su Slovenije i Hrvatksa pristale na uvjete Srbije, zar ne? Ili ćeš mi reći da je Tudjamnov Hard-Core nacionalizam ipak prijemčiviji od Slobinog uvijenog?
Eraserhead Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Mada dobro, Srbima niko ne spočitava nacionalizam kao takav već delovanje koje je nacionalizam izazvao.
steins Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Mada dobro, Srbima niko ne spočitava nacionalizam kao takav već delovanje koje je nacionalizam izazvao.pa kako ne spočitava bre Eraser kad spočitava. A sve i da se ne spočitava ideologija nego postupci, zašto je jedno delovanje sankcionisano a drugo nije?
No7 Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 (edited) Hajde krajnje banalno, pa ako hoces i fraza, ali zaista nema konkretnijeg odgovora; nikad nitko iz Hrvatske nije dosao, ni dojahao, ni doletio na Beograd bacati bombe i rokati po civilima. Ali mnogi iz Srbije jesu svim raspolozivim sredstvima krenuli na Hrvatsku. Nejasno mi je da i danas, nakon tolikih godina, postoje ljudi poput tebe koji balkanski rat relativiziraju do krajnjeg besmisla. Da je Srbija svojevremeno pristala na uvjete Slovenije i Hrvatske, do rata nikad ne bi doslo.Наравно, Србија је требала да пристане на услове ваше тј. назвисност, што и потврђујеш:Pa Bingo. Mislim, NEpristajanje na uvjete (koji su znacili rusenje socijalizma i sazivanje demokratskih izbora)nije nuzno moralo podrazumijevati tenkove i razjebavanje citave ex Yu. А што би Србија на то пристала после 2 милиона мртвих датих за стварање Југославије у два Светска рата? Шта је Хрватска дала за Југославију? Чак ни Хрват на челу државе није одговарао великом броју Хрвата. О чему причамо?Али све то на страну, тај рат није уопште био због тога јер је Милошевић дозволио одвајање Словеније а проблем су правили, пре свега, просовјетски и пројугословенски генерали у ЈНА око одвајања Словеније и касније Хрватске. Исто се нагодио и са Туђманом. Тако да је цела ова твоја прича смешна.И на крају дођемо до тога да бивши министар унутрашњих послова каже да су Хрвати напали Србе у Хрватској.Видим да вам хртови лајањем и даље испирају мозак.Проблем је што нисте имали денацификацију после Другог светског рата па не би Будак данас био лектира у Хрватској.08. 04. 2010. 00:00h | HRVATSKI SREDNjOŠKOLCI VEĆ 20 GODINA ČITAJU DELO USTAŠKOG ZLOČINCA MILETA BUDAKANacisti su lektira samo u Hrvatskoj ZAGREB - Ima već dva mjeseca otkad je naš ponajbolji književnik Miljenko Jergović u "Jutarnjem listu" objavio kolumnu pod naslovom "Budakovi opanci za ministra Fućsa", u kojoj je p®ozvao ministra obrazovanja da objasni "zašto se, pod krinkom lektire, u hrvatskim srednjim školama obilježava spomendan NDH". Povod tom tekstu bila je činjenica da generacije naših učenika odrastaju i na knjizi "Opanci dida Vidurine" ustaškog zločinca Mile Budaka, koja je početkom 90-ih uvrštena u školsku lektiru, da bi tamo ostala do danas. http://en.wikipedia.org/wiki/Mile_BudakУзгред, чим се указала прилика са хрватске стране је бомбардован до Србије, тачније део општине Шид. Edited January 15, 2011 by No7
No7 Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Mada dobro, Srbima niko ne spočitava nacionalizam kao takav već delovanje koje je nacionalizam izazvao.Национализам није проблем али изведба је лоша за разлику од Хрвата и Албанаца. Па што не кажеш тако.
cedo Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Pa Bingo. Mislim, NEpristajanje na uvjete (koji su znacili rusenje socijalizma i sazivanje demokratskih izbora)nije nuzno moralo podrazumijevati tenkove i razjebavanje citave ex Yu.Tko je zabranio izbore u Hrvatskoj, ili bilo gde na prostoru bivshe drzhave?Tko je bio protiv rata?Tko je/nije zhelio razjebavanje ex Yu?Ako ti je lakshe, ogranichi se u odgovoru na rukovodstva/partije iz RH i RS.
harper lee Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Pa Bingo. Mislim, NEpristajanje na uvjete (koji su znacili rusenje socijalizma i sazivanje demokratskih izbora)nije nuzno moralo podrazumijevati tenkove i razjebavanje citave ex Yu.
radisa Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Ja bih samo primetio da sam, kako vreme prolazi, sve više fasciniran mladim naraštajima i njihovim viđenjem događaja iz 90-ih... I to mislim na decu iz svih exYU država...Tačno se vidi uticaj medija i okruženja na viđenje, koje sve više gubi vezu sa stvarnim događajima, a sve više liči na unapred zacrtano stanovište koje se mora opravdavati...
steins Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 ja nešto da pitam....jeli igde, u bilo kojoj ex Yu republici održan neki referendum o nezavisnosti? Nigde ne mogu naći tačne podatke o tome?/ovde ne računam onaj ilegalni referendum na kosovu niti Crnogorski referendum/
harper lee Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 (edited) ja nešto da pitam....jeli igde, u bilo kojoj ex Yu republici održan neki referendum o nezavisnosti? Nigde ne mogu naći tačne podatke o tome?/ovde ne računam onaj ilegalni referendum na kosovu niti Crnogorski referendum/Mislim da je odrzan svuda. Morao je da bude po poslednjem ustavu SFRJ. Edited January 16, 2011 by harper lee
Recommended Posts