Anonymous Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Ja mislim da je dobro sto se te stvari zaboravljaju i sto deluju nerealno. To znaci da vec neko vreme ne zivimo u toj vrsti tenzije.Mogao bi, ipak, neko sve to da pribeleži. Istorijska nauka valjda tome služi. Ponoviće nam se, kakvi smo blesavi.
aram Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Fakat se zaboravljaju. I ja sam bio zaboravio, ali me podsetise nedavno, da su te '88. organizovana cak i nocna dezurstva u mojoj zgradi :isuse:Vojni penzioneri su cudo.
dillinger Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Ja mislim da je dobro sto se te stvari zaboravljaju i sto deluju nerealno. To znaci da vec neko vreme ne zivimo u toj vrsti tenzije.To je ključni period za razumevanje svega što nam se potom dogodilo a šira populacija o tome danas blage veze nema. I onda nije ni čudo što veruju u šta veruju, iz pozicije nekog kome je 91. nulta godina nije ni teško poverovati u pregršt antisrpskih zavera.
Anonymous Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Samo, onaj ko se danas prihvati nezahvalnog zadatka da rekonstruiše to vreme će se suočiti s kolektivnom amnezijom, bojim se. 99,9% Srba je tada bilo za Miloševića. Vredelo bi pitati sadašnje komšije o tome, oni sve to dobro pamte.
Roger Sanchez Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Gledaš recimo eno onu Hrvatsku i sveprisutnu i uvažavanu kastu njihovih branitelja. I na čemu onda normalan čovek da im zavidi? +1A nemamo ni Veliku Hrvatsku, nego ovu konfekcijsku.
steins Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Ono sto boli svakog pristojnog balkanca je da u najnovijoj turi ratova nisu svi balkanski nacionalizmi šovinizmi porazeni, naprotiv. Oko ovog bolda se uglavnom i sukobljavaju "ratni huskaci" sa "vegeterijancima". Nekako je upadljivo da vegeterijanci brane ostale nacionalizme i nacionalisticke planove:)niti jedan nacionalizam šovinizam na balkanu nije poražen. Ali je samo Srbija kažnjena zbog svog.et bold No2 - to misliš ovi neiskusniji. Ovi iskusniji se pokriju "čišćenjem u svojoj avliji". ;)
MancMellow Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 +1A nemamo ni Veliku Hrvatsku, nego ovu konfekcijsku. Pa bili su branitelji, ne? Mislim, nisu bili osloboditelji :D
dux Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 +1A nemamo ni Veliku Hrvatsku, nego ovu konfekcijsku. Konfekcijska, ali mirišljava.
SuperNinđa Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Ono sto boli svakog pristojnog balkanca je da u najnovijoj turi ratova nisu svi balkanski nacionalizmi porazeni, naprotiv. Neki su dobili po prstićima više, drugi manje, ali su uglavnom uspjeli zasrati onako kako su planirali i upostaviti svoje primitivne obrasce. Tako da nije poražen nijedan.Tako da stvarno nema potrebe za vapajem protiv nepravednog svijeta. To što je Srpstvo u datoj situaciji imalo potencijal da bude lider u šteti u odnosu na komšijske plemenske formacije, pa steklo loš publicitet, nije nešto što bi te trebalo osobno pogađati.
Zoe Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 niti jedan nacionalizam šovinizam na balkanu nije poražen. Ali je samo Srbija kažnjena zbog svog.A sto mislis zasto?
No7 Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Жижо, јел си то ти?Сећаш ли се када сам пре пар година причао о злочинима над Србима у Хрватској? Јел се испоставља тачним моје писаније? А, има тога још.Одговор на твоје питање је Рудер Фин, то сам већ спомињао у контексту Косова.
Zoe Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Жижо, јел си то ти?Ne, ja sam Zoe.Сећаш ли се када сам пре пар година причао о злочинима над Србима у Хрватској? Јел се испоставља тачним моје писаније? А, има тога још. Ne znam zasto umisljas da je pisanje o zlocinima nad Srbima u HR tvoj eksluzivitet. Nisi ni prvi, a ni jedini koji je o tome pisao.Одговор на твоје питање је Рудер Фин, то сам већ спомињао у контексту Косова.Odgovor na moje pitanje se krije u prostoj cinjenici da je Srbija odgovorna za opcu ratnu agresiju na Balkanu sto god ti o tome mislio.
No7 Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 У чему видиш мој екслузивитет, жижо? Не, одгвор на твоје питање је Рудер Фин, за то постоје докази, за разлику од твојег сазања спрам рата преко хртова.
Roger Sanchez Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Ehe, mda sad je na jednom od sajtova naišao na Ruder & Finn pa će sad mantrati s tim tjedan dva.
Recommended Posts