pasha Posted April 13, 2019 Posted April 13, 2019 Osnovan "Pancevac" 1869, najstariji nedeljnik u Srbiji i danas izlazi. Neki kazu da je najstariji na Balkanu ali nisam proveravao.
apostata Posted April 13, 2019 Posted April 13, 2019 13. IV 1945. - Beč. i istog dana porodično samoubistvo u nekom od bečkih parkova
Anonymous Posted April 22, 2019 Posted April 22, 2019 Quote Pre tačno sto godina, na kongresu održanom u Beogradu od 20. do 23. aprila 1919, predstavnici socijaldemokratskih stranaka i organizacija iz Srbije, BiH, Hrvatske i Slovenije odlučili su da osnuju Socijalističku radničku partiju Jugoslavije (komunista), kasnije preimenovanu u Komunistička partija, odnosno Savez komunista Jugoslavije. http://rs.n1info.com/Vesti/a478214/Dojce-vele-o-KPJ-Od-olimpijskih-visina-do-kaljuge-bratoubilackog-rata.html
namenski Posted May 1, 2019 Posted May 1, 2019 Spoiler I, narаvno, najvaznije, istorijska istinatm iznad svega: dokaz da su horde crvenih plajckale, silovale, da je neki jadni Nemac ostao bez svoje Дохе...
apostata Posted May 1, 2019 Posted May 1, 2019 (edited) 1.V 1945. Jozef Gebels, supruga mu Magda i njihovo šestero mlađe djece izvršilu su samoubistvo. Edited May 1, 2019 by apostata
apostata Posted May 1, 2019 Posted May 1, 2019 Ja upravo to ... bilo mi malo rogobatno staviti to sve u jednu rečenicu. A inače pored porodice Gebels, na današnji dan, 1960. nad Sverdlovskom sovjetska PVO "prizemljila" je Lokid U-2, kojim je pilotirao Frensis Geri Pauers.
bradilko Posted May 1, 2019 Posted May 1, 2019 1 hour ago, apostata said: 1.V 1945. Jozef Gebels, supruga mu Magda i njihovo šestero mlađe djece izvršilu su samoubistvo. jedno dete im je prezivelo ubistvo? cini mi se da je jedno dete bilo bolesno i zbog toga im nije bilo na dohvat ruke.
Radoye Posted May 1, 2019 Posted May 1, 2019 To je njen sin iz prvog braka, bio je u vojsci na frontu, preziveo rat.
namenski Posted May 1, 2019 Posted May 1, 2019 33 minutes ago, apostata said: Ja upravo to ... bilo mi malo rogobatno staviti to sve u jednu rečenicu. A inače pored porodice Gebels, na današnji dan, 1960. nad Sverdlovskom sovjetska PVO "prizemljila" je Lokid U-2, kojim je pilotirao Frensis Geri Pauers. Cekaj, ti to hoces da kazes da su miroljubivi Amerikanci, pa jos za praznik, poslali izvidjacki avion U-2 koji je oboren ne negde u blizini granice, nego dobrih 2,000 kilometara u dubini sovjetske teritorije, skoro pa u samom centru? Siguran si da nije zalutao ili nesto slicno, greska u navigaciji, taj rad, desava se?
apostata Posted May 1, 2019 Posted May 1, 2019 23 minutes ago, namenski said: Cekaj, ti to hoces da kazes da su miroljubivi Amerikanci, pa jos za praznik, poslali izvidjacki avion U-2 koji je oboren ne negde u blizini granice, nego dobrih 2,000 kilometara u dubini sovjetske teritorije, skoro pa u samom centru? Siguran si da nije zalutao ili nesto slicno, greska u navigaciji, taj rad, desava se? Jest vala - tim jenkijima ništa nije sveto.
Recommended Posts