Singer Posted November 11, 2014 Posted November 11, 2014 sram me bilo, povućiću se na čit čet. ne zamerite previše, ako je mogće.
Roger Sanchez Posted November 11, 2014 Posted November 11, 2014 (edited) Pa gledali su kako se mi ludo zabavljamo taki divlji, pa su rekli ajmo i mi malo.. Edited November 11, 2014 by Roger Sanchez
Dr Arslanagić Posted November 11, 2014 Posted November 11, 2014 Ah, ta jadna Evropa nasamarena, kukavni Belle Epoque ugašen!
Yoda Posted November 11, 2014 Posted November 11, 2014 Ah, ta jadna Evropa nasamarena, kukavni Belle Epoque ugašen!+1
Muwan Posted November 11, 2014 Posted November 11, 2014 Kako ih svaki put iskusno nateramo na zlo. Jel ima neko jači?
MancMellow Posted November 11, 2014 Posted November 11, 2014 (edited) dobro, rekli su "started over a squabble for power and influence in the Balkans". Milanku cak nisu ni citirali nego je kao "parafrazirali", sta god da su parafrazirali i kako god da su to uradili... Ali nisam ni ocekivao da ce 1 televizija koja se zove Euronews i ciji je studio u Francuskoj 2014-te reci da je rat izbio zbog nekih nemackih aspiracija. Mada ako su vec krenuli ovim putem mogli su da kazu "zbog rivalstva Ruskog i Austrougarskog carstva, ali kapiram i da je to bilo previse. Najlakse je izgovoriti buzzword "Balkans" i odmah je jasno da je to dovoljno zlokobno. A i mi smo dovoljno blesavi da se za taj "Balkan" kacimo kao mutavi, bilo da sa njega "bezimo", bilo da se, kao, ponosimo. Balkan je nekad postojao, ali, vec jedno vreme ga ima sve manje i manje i mislim da ga u dogledno vreme, jednom, vise nece ni biti, to je bar moje misljenje. Oprostice mi ucitelj. Edited November 11, 2014 by MancMellow
Dr Arslanagić Posted November 12, 2014 Posted November 12, 2014 Pa to, konasbrezavadiTM rezonovanje...
bigvlada Posted November 12, 2014 Posted November 12, 2014 dobro, rekli su "started over a squabble for power and influence in the Balkans". Milanku cak nisu ni citirali nego je kao "parafrazirali", sta god da su parafrazirali i kako god da su to uradili... Ali nisam ni ocekivao da ce 1 televizija koja se zove Euronews i ciji je studio u Francuskoj 2014-te reci da je rat izbio zbog nekih nemackih aspiracija. Mada ako su vec krenuli ovim putem mogli su da kazu "zbog rivalstva Ruskog i Austrougarskog carstva, ali kapiram i da je to bilo previse. Najlakse je izgovoriti buzzword "Balkans" i odmah je jasno da je to dovoljno zlokobno. A i mi smo dovoljno blesavi da se za taj "Balkan" kacimo kao mutavi, bilo da sa njega "bezimo", bilo da se, kao, ponosimo. Balkan je nekad postojao, ali, vec jedno vreme ga ima sve manje i manje i mislim da ga u dogledno vreme, jednom, vise nece ni biti, to je bar moje misljenje. Oprostice mi ucitelj. Pa Jugoslavija je trenutno jako ružna reč, ostaje samo Balkan, sem ako nećeš da koristiš još grđe termine jugoistočna Evropa ili jadranski region.
Cane Vukic Prebranac Posted November 12, 2014 Posted November 12, 2014 Balkan je nekad postojao, ali, vec jedno vreme ga ima sve manje i manje i mislim da ga u dogledno vreme, jednom, vise nece ni biti, to je bar moje misljenje. Oprostice mi ucitelj. Мислиш да ће нестати онога што се традиционално везује уз ријеч "Балкан" или нешто друго?
MancMellow Posted November 12, 2014 Posted November 12, 2014 Pa Jugoslavija je trenutno jako ružna reč, ostaje samo Balkan, sem ako nećeš da koristiš još grđe termine jugoistočna Evropa ili jadranski region. Jugoistocna Evropa je bar neutralan termin, prosto ispravan po sebi, bez neke dubine i samoobjasnjenja, ali bar koliko-toliko precizan, geografija i to je to. Мислиш да ће нестати онога што се традиционално везује уз ријеч "Балкан" или нешто друго? Mislim da je rec o inerciji koja bi jako izgubila na tezini (kao sto je vec bila pocela da gubi) u tom smislu u kom se koristi da nije bilo ratnog raspada Jugoslavije i posebno da nije bilo raspada uopste. Heck, pocela je da gubi na tezini vec i pre Drugog svetskog rata.
Topola Posted November 12, 2014 Posted November 12, 2014 da li se varam ili se negde usput izgubilo ono "Zapadni Balkan"...?
Singer Posted November 12, 2014 Posted November 12, 2014 da li se varam ili se negde usput izgubilo ono "Zapadni Balkan"...? to je najskaradnija geografska odrednica, diplomatski sleng za evropski čučavac
Recommended Posts